Author Topic: Stock level not changing  (Read 5022 times)

squawk

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
Stock level not changing
« on: July 16, 2013, 17:19:15 pm »
I think this is a basic question but I can't find an anwser.
Once a product is brought the stock levels are not changing.
I'm not referring to (at this stage) child products but main products.
The 'Action when a Product is Out of Stock' action is set to 'Notify Me' and 'Send low stock notification' but no change.
It must be a straight anwser, can anyone point me in the correct direction.

Using VM 2.0.20b in Joomla 2.5.9

Cheers

AH

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3510
  • VirtueMart Version: 3.8.9
Re: Stock level not changing
« Reply #1 on: July 16, 2013, 21:52:10 pm »
go to

vm>admin>configuration>order statuses

look at the Stock handling column

Only when the Status of "is removed" has been reached is the stock adjusted

Set the stauses of "is removed" and is reserved  to meet your needs
Regards
A

Joomla 3.9.27
php 7.4

squawk

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
Re: Stock level not changing
« Reply #2 on: July 17, 2013, 10:01:31 am »
Many many thanks Hutson, I knew I was missing some simple but I jsut couldn't find the anwser!

Thank you. :-)

AH

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3510
  • VirtueMart Version: 3.8.9
Re: Stock level not changing
« Reply #3 on: July 17, 2013, 12:57:07 pm »
Glad to help  8)

VM has many configuraution options to help you manage your ecommerce site and it is easy to miss some of them.

I always use a test site to see (localhost on xampp) to see the effects of various configurations - nice and easy to change back if things don't go as expected!

Regards
A

Joomla 3.9.27
php 7.4

denham

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: Stock level not changing
« Reply #4 on: July 29, 2013, 16:50:20 pm »
Hi.  I have the same problem with stock control.

I have used the stock control plug-in and  I get the options on the customer end.  So I am assuming I have set up this module correctly.
But, the stock levels are not being deducted. in the Order Status, what do I set to "reservedl" and what do  i set to "available"  etc....

Maxim Pishnyak

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2656
Re: Stock level not changing
« Reply #5 on: July 29, 2013, 17:20:28 pm »
Link?
You can support Community by voting for Project on the JED
https://extensions.joomla.org/extension/virtuemart/#reviews
Join us at
https://twitter.com/virtuemart

denham

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: Stock level not changing
« Reply #6 on: July 29, 2013, 18:30:12 pm »
Hi Maxim

I assume you wanted the site link I am working on;

http://bestofbothboutique.com/shop3/

refer to the yellow dress.

AH

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3510
  • VirtueMart Version: 3.8.9
Re: Stock level not changing
« Reply #7 on: July 30, 2013, 11:07:22 am »
Giving the link is no use here

Look at your configuration

I do not know what you mean by a plugin the answer here is not due to a plugin

To save others getting confused, I suggest you create a new thread for this different query
Regards
A

Joomla 3.9.27
php 7.4

denham

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: Stock level not changing
« Reply #8 on: July 30, 2013, 18:33:38 pm »
This is the correct thread.
 I am just seeking clarification of the solution that was given to Squawk on the 16 July.  The English was not clear.

(This is my first development using VirtueMart and I am still learning how to use this forum.)


AH

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3510
  • VirtueMart Version: 3.8.9
Re: Stock level not changing
« Reply #9 on: July 30, 2013, 19:02:25 pm »
Quote
Go to

vm>admin>configuration>order statuses

look at the Stock handling column

Only when the Status of "is removed" has been reached is the stock adjusted

Set the stauses of "is removed" and is reserved  to meet your needs

The point at which stock is adjusted is determined by the configuration of the order statuses

If you look in admin you will see the statuses
vm>admin>configuration>order statuses

The stock handling column shows what happens to stock when a status is set

Stock is subtracted ("is removed") when a status with the "is removed"setting is set for an order

The other statuses should be easy to work out.
Regards
A

Joomla 3.9.27
php 7.4

denham

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: Stock level not changing
« Reply #10 on: August 02, 2013, 17:53:13 pm »
Thanks very Much.

Problem solved!!!!!!!!!!!

 :) 8)

AH

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3510
  • VirtueMart Version: 3.8.9
Re: Stock level not changing
« Reply #11 on: August 02, 2013, 19:58:17 pm »
Your welcome! and thanks for updating the post to let us know that the configuration is working.

 8)
Regards
A

Joomla 3.9.27
php 7.4