Author Topic: Updated: Release 2.0.16 Final  (Read 43138 times)

devmuthu

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #15 on: December 23, 2012, 06:49:19 am »
After update my products are not showing prices. It is just showing "No price set" in the back end. If I open the product, the product pricing is duplicated (for some products displays twice, for some displays four or five times). If I remove all the duplicate product pricing , the product price is displayed in the back end. still in the front end, it is not displayed. Please help..

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #16 on: December 23, 2012, 11:07:30 am »
After update my products are not showing prices. It is just showing "No price set" in the back end. If I open the product, the product pricing is duplicated (for some products displays twice, for some displays four or five times). If I remove all the duplicate product pricing , the product price is displayed in the back end. still in the front end, it is not displayed. Please help..


I think your shop is migrated from vm1.1, so you have there old multiprices. Now you deleted the others, but you did not remove the conditions. Empty all fields in the "price table" ( I mean the gui). Empty quantity, date, shoppergroups.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Dan1980

  • Beginner
  • *
  • Posts: 14
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #17 on: December 23, 2012, 14:02:07 pm »
Fantastic update guys. Thanks for your hard work!

Though I tried to "Update VM plugin tables" and received this message:

  • Couldnt read dir source /plugins/vmpayment/moneybookers
  • Database updated[/i]

Apologies, am a bit of a newbie. I googled this expression with no luck. Is it just telling me it 'did' update plugin tables? ... but with the exception of Moneybookers? (which is fine since I don't use it)

Many Thanks,
Daniel

devmuthu

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #18 on: December 23, 2012, 17:46:46 pm »
No I updated from previous version of VM (2.0.5?!!) I am not sure...

deepdeepsea

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #19 on: December 25, 2012, 09:51:30 am »
I met the same problem after updating to 2.0.16. (My previous version is 2.0.10) Every time I saved in Product[edit], the dialog box in "Product pricing" duplicates itself once. If i save for many times, it is duplicated again and again. At the same time, I found the button on the dialog box in "Product pricing" cannot response when clicking it, as well as the "Add new price" button below this dialog box. You guess how do I solve this problem? ---change a browser. The problem occurs in Firefox(my version is 17.0.1), but in IE, Chrome, etc... there is no this trouble. Maybe someone who has the same problem can try to use another browser. (I am not a programmer, I do not know why :(

After update my products are not showing prices. It is just showing "No price set" in the back end. If I open the product, the product pricing is duplicated (for some products displays twice, for some displays four or five times). If I remove all the duplicate product pricing , the product price is displayed in the back end. still in the front end, it is not displayed. Please help..


I think your shop is migrated from vm1.1, so you have there old multiprices. Now you deleted the others, but you did not remove the conditions. Empty all fields in the "price table" ( I mean the gui). Empty quantity, date, shoppergroups.

fmlk4u

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 111
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #20 on: December 25, 2012, 11:17:12 am »
Hi Max,

can you please confirm the layout files or codes which has been updated in this release? That will help the 3rd party developers like me to update our html overrides in the templates.

Thank you in advance.


productdetails/default_images   (switched to fancybox) 

also, if you use pop up image in category   category/default.php

AND
default_pricelist.php

there is probably more, but that is all I have

I used the image pop up in category. Even after copying the default_images.php from local 2.0.14 VM to the VM2.0.16 VM on the server it is not OK. With Firebug I see in VM 2.0.14:

Fred Mellink <div class="product floatleft width100 ">
<div class="spacer">
<div class="width30 floatleft center">
<a class="modal" href="http://localhost/new_KBC/images/stories/virtuemart/product/dgx-640-c.jpg" title="dgx-640-c">
<img class="browseProductImage" border="0" title="DGX640" alt="dgx-640-c" src="/new_KBC/images/stories/virtuemart/product/resized/dgx-640-c_200x200.jpg">
</a>

In VM 2.0.16:

<div class="spacer">
<div class="width30 floatleft center">
<a href="/nl/component/virtuemart/keyboards/dgx640-detail?Itemid=0" rel="vm-additional-images" title="/nl/component/virtuemart/keyboards/dgx640-detail?Itemid=0">
<img class="browseProductImage" alt="dgx-640-c" src="/images/stories/virtuemart/product/resized/dgx-640-c_200x200.jpg">
</a>

I am not a real programmer/developer and need some help: which php to edit and what to change in the file is one question. Another one: How can I make html overrides to make the layout more rugged.

Thanks for help!


Makis77

  • Beginner
  • *
  • Posts: 49
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #21 on: December 28, 2012, 08:47:38 am »
Having the same problem as deepdeepsea.
After the update my products didnt have any prices, show I opened a product in backend and saw that "Product Pricing" fields have been quatraplicated, I deleted them so price was shown again in frontend but after a refresh prices was lost once more.
Re-opened product in backend and I saw that "Product Pricing" has been multiplied by 5....



[attachment cleanup by admin]

lindapowers

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1335
  • If you're going through hell, keep going.
    • Los Angeles immigration lawyers
  • Skype Name: manu.gonzalez91
  • VirtueMart Version: Latest avi
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #22 on: December 28, 2012, 10:06:43 am »
The are some bugs with prices in this 2.0.16.

A part from the mentioned, shipping VAT is getting rounded together with final sales price

We want 2 decimals in the final sales price and 4 in the shipping VAT price but they act together.

If you select round final sales price to 2 (as 99% people will want) you are fu****!!! cause the system automatically rounds up VAT for shipping cost to 2 - BIG MISTAKE

SHIPPING VAT  should be rounded in Choose rounding for TAX AMOUNT and not FINAL SALES PRICE!!

If you are ussing Shipping costs with VAT, this VAT gets rounded to 2 also and that will cause error in your final price not showing an entire number. it will be .99 or .01 in many cases.

Already mentioned it here and got completely ignored btw:

http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=111435.0

This is critical! we can't calculate exact shipping VAT if we can't use 4 decimals!! This will happen to everyone that needs 3 or 4 decimals in their shipping VAT.

Imagine your shipping is 7 € with 21% VAT applied.

When rounding to 2 it will never be 7.00 it will say 7.01 and your final sales price will show that .01 too.

Really frustrating

TheWebSet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 9
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #23 on: December 28, 2012, 18:24:37 pm »
I too, am having the same issues with pricing.  After the update, any products that were updated and saved yielded a 'No price Set" message in the back-end product menu list.  My quick resolve was to delete all of the additional pricing boxes that had been created within the product description itself and then saved.  Going back into the product description edit area would duplicate the pricing boxes again and would yield the "No price set" message again if saved without first deleting the again duplicated pricing boxes in the product edit area.

I started a project at the end of September and have had to go through no less than 4 updates since beginning the project.  EVERY UPDATE has caused massive pain and grief in my development process, creating MORE ISSUES AND BUGS than RESOLVES.  I implore you, PLEASE cease with the updates!  Does no one vet these before release?  How could such a major bug go unnoticed?

I know everyone says, "Hey the VM guys and gals do this for free, and give to you for free, yada, yada, yada", but that doesn't cut the mustard with me anymore.  They are delivering a product that developers and others use for business and within business relationships.  These update issues and bugs cause a world of pain AND EXPENSE for those who have mistakenly chosen to use their products.  If you aren't committed to your project, then END it's development.  If you are committed to the project, then please, please be more thorough with your development, updates, vetting and releases.

I want to like VirtueMart.  I promise, I do.  But it is almost impossible to do so at this point.  I can't even concentrate on development of my project because I spend all of my time tracking down / repairing / finding work-arounds to issues within VM with every update.  I CRINGE when I log in and see "UPDATE AVAILABLE" illuminated within VM.  I CRINGE. And just about the time I find resolves for all of the latest update bugs and get back to the business of developing the actual project itself....GUESS WHAT- A new update! I CRINGE!

I think Forrest Gump said it best, "VirtueMart Updates are like a box of chocolates, you truly NEVER KNOW what you're gonna get."

And before I'm chastised for not doing so (even though it should be apparent at this point), I am using Joomla 2.5.8, VM 2.0.16, and my favorite color is red.

Stas40

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
    • gidroponika
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #24 on: December 29, 2012, 10:35:40 am »
After upgrade to 2.0.16 I have a ERROR !!!
This upgrade altered shipment plugin table.
 I create new shipment plg with new field :

Shipment plugin class file , at VM2.0.14 it works fine.
...
   function getTableSQLFields () {

      $SQLfields = array(
         'id'                           => 'int(1) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT',
         'virtuemart_order_id'          => 'int(11) UNSIGNED',
         'order_number'                 => 'char(32)',
         'virtuemart_shipmentmethod_id' => 'mediumint(1) UNSIGNED',
         'shipment_name'                => 'varchar(5000)',
         'order_weight'                 => 'decimal(10,4)',
         'shipment_weight_unit'         => 'char(3) DEFAULT \'KG\'',
         'shipment_cost'                => 'decimal(10,2)',
         'shipment_package_fee'         => 'decimal(10,2)',
         'vmsklad_kod'                => 'varchar(500)',
         'tax_id'                       => 'smallint(1)'
         
      );
      return $SQLfields;

...
Before Upgrade to VM2.0.16


After Upgrade to VM2.0.16


You can see the field vmsklad_kod was lost !

And VM can't confirm orders with this shipment plagin ! - SQL Error

Makis77

  • Beginner
  • *
  • Posts: 49
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #25 on: December 30, 2012, 17:21:33 pm »
I wonder are we the only ones having issues with this pricing thing?

neo314

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #26 on: December 30, 2012, 18:10:29 pm »
I wonder are we the only ones having issues with this pricing thing?

Perhaps, because after reading this thread, I have held off on upgrading.

almoravit

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
    • EConceptes SCP
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #27 on: December 30, 2012, 21:27:32 pm »
Another issue with prices here.
After updating from 2.0.14 to 2.0.16 I cannot update prices in the BE. Didn't try if this only affect to existing products. Any idea?
Thanks!

almoravit

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
    • EConceptes SCP
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #28 on: December 30, 2012, 22:23:39 pm »
Well, I've restored a fresh backup and will wait until next update.

lindapowers

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1335
  • If you're going through hell, keep going.
    • Los Angeles immigration lawyers
  • Skype Name: manu.gonzalez91
  • VirtueMart Version: Latest avi
Re: Updated: Release 2.0.16 Final
« Reply #29 on: December 30, 2012, 22:55:07 pm »
Developers are probably drunk or about to get drunk, so wait till they come back from holidays and hopefully they will solve all the price issues before I jump from my 8th floor trying to get round prices.