Author Topic: Problems with USPS shipping module 4.0  (Read 5966 times)

jeffair

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Problems with USPS shipping module 4.0
« on: January 01, 2010, 23:22:20 pm »
I have been reading and reading all related posts to the 4.0 shipping module and can not understand what is still wrong.

I am running vm 1.1.2 and joomla 1.5

I put in my username, no password
put in sever: production.shippingapis.com
path: /ShippingAPI.dll

I have been emailed from USPS that I have been upgraded to use the production servers.

And I get:

Error: Couldn't resolve host 'production.shippingapis.com '

Error: USPS was not able to process the Shipping Rate Request.

Notice: We are unable to obtain any USPS shipping methods at this time, please choose from one of the following shipping methods

I do not have godaddy but am using enom.

If anyone can help me or point me in the right direction, I would appreciate it

lowmips

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: Problems with USPS shipping module 4.0
« Reply #1 on: January 04, 2010, 18:48:54 pm »
maybe the DNS on your website's host is messed up?
Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

bwhorner

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: Problems with USPS shipping module 4.0
« Reply #2 on: February 08, 2010, 23:18:38 pm »
I too am having the same problems.

I am running Joomla 1.5.15 and VirtualMart 1.1.4 stable.
I am using XAMPP 1.7.2, which is using PHP version 5.3.0

phhinfo() shows:
Registered PHP Streams:   https, ftps, php, file, glob, data, http, ftp, compress.zlib, compress.bzip2, phar, zip
Registered Stream Socket Transports: tcp, udp, ssl, sslv3, sslv2, tls

I am trying to set up my website on my home computer, prior to uploading to my hosting site. 

I am trying to set up the USPS shipping module.  I have tried both version 3.0 and 4.2, and I get the same error.  I am using the production servers from USPS.  I have tried to use both the http and the https servers.  I am testing with a less then 1 pound item.

I am not sure this is needed, but I have enabled web services, which is in the global configuration of the Joomla website under systems settings. I've tried with and without it enabled, with the same results.

The error that I am getting is:

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to http://production.shippingapis.com:80  (Unable to find the socket transport "http" - did you forget to enable it when you configured PHP?) in C:\xampp\htdocs\m2o\administrator\components\com_virtuemart\classes\shipping\uspsv4.php  on line 235

Notice: We are unable to obtain any USPS shipping methods at this time, please choose from one of the following shipping methods.


I am not sure what else to do.  I've seen this problem all over the forms, but I have not seen an answer that I can understand.

Thanks,
Ben

lowmips

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: Problems with USPS shipping module 4.0
« Reply #3 on: February 09, 2010, 00:30:43 am »
You could install cURL.

What's happening is cURL is not installed, so the module is defaulting to a (broken) http post mechanism.
Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

bwhorner

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: Problems with USPS shipping module 4.0
« Reply #4 on: February 13, 2010, 01:26:58 am »
I've installed cURL and now everything is working great.  Thank you for your help.

Ben