Author Topic: "No Shop Currency defined!"  (Read 10409 times)

cobzhoare

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
"No Shop Currency defined!"
« on: January 27, 2012, 15:15:45 pm »
Hi all,

I have installed VM 2.O into Joomla Version 1.5.23 and it seem's to have installed just fine.

However, I have tried to define the currency as British Pound within 'SHOP' over and over again, but it keep's coming back with the following error message:

'No Shop Currency defined! Go to http://rachellouise-bridalhair.co.uk/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop'

Does anyone know why this might be?

Thanks,

Colin

cobzhoare

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #1 on: January 27, 2012, 15:19:57 pm »
When i try and save a currency, the following blue message comes up on the top part of the screen.

'Please fill out the required fields, you may take a look on the tab Additional Information'

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 28314
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #2 on: January 27, 2012, 23:15:39 pm »
Are you logged in as the vendor when you edit the currency, and is the address for the store entered as being the UK?
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VirtueMart  4.0.2 10661 on Joomla 3.10.9 PHP 7.4.29

Tirrawarra

  • Beginner
  • *
  • Posts: 36
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #3 on: June 12, 2012, 13:30:42 pm »
SOLVED: okay this is 'supposedly' a feature - but appears as a bug to new users and people setting up shops - etc. (for many months now!!!!)

There is more "required" info on the "additional Information"  tab - that you are forced to fill in or the system wont accept your currency info.
This is a test site for me - and the first time I didn't need or actually know the shop owners - so I left it blank - which causes the the currency errors.

Good Luck !

zoi.pis

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #4 on: October 20, 2012, 20:34:01 pm »
hello i installed the virtualmark at my joomla 2.5.7 and i added a product but i get a error..
the error is No Shop Currency defined! Contact the administrator, if your are one go to http://localhost/joomla/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop?
please help me...

Brick_Top

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #5 on: May 09, 2013, 15:02:54 pm »
Hey everybody!

I read your conversation since I had an issue with setting up my shop as well!
I have Joomla! 2.5.11 and Virtuemart 2.0.20b. First I installed Joomla multilanguage (EN, IT, SV) then VM.. I tried to save my shop too but no success!

In the end I solved the problem by manually setting the value of the currency in the db. The field needs an integer and for me Euros and Swedish Crowns were needed (# for € = 47, #for SweKr = 124)

I still have to test my shop on a production site but I believe everything will be fine!

Hope this help!!
Best

PromoNet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #6 on: September 14, 2013, 14:02:40 pm »
This is stupid... Can't save the currencies until you add a lod of information into a tab.  There is no reason I should actually need to fill that information in anyway.

Even when i do fill it out is says that the user is already registered.  This is a joke.  Total waste of my time
Virtuemart for the Promotional Products Industry: http://www.promonet.co.uk/ (ProMart)

PromoNet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #7 on: September 14, 2013, 14:33:27 pm »
Right can anyone assist with this error on VM 2.0.22c ?

"Please fill out the required fields, you may take a look on the tab Shopper Information"

I have filled out all the details and it still won't save. I can't change the currency and so in effect can't setup the shop.  Brick_top, can you tell me where in the database I can change the currency?  Dev team, can you look at this obvious bug
Virtuemart for the Promotional Products Industry: http://www.promonet.co.uk/ (ProMart)

Maxim Pishnyak

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2656
Re: "No Shop Currency defined!"
« Reply #8 on: September 15, 2013, 20:27:34 pm »
Did you see forum FAQ "Can't edit the store? Nothing saves? How to become a vendor"?
You can support Community by voting for Project on the JED
https://extensions.joomla.org/extension/virtuemart/#reviews
Join us at
https://twitter.com/virtuemart