Author Topic: 'Selective' Migration  (Read 10118 times)

Hammerhead

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
Re: 'Selective' Migration
« Reply #15 on: September 23, 2011, 19:06:21 pm »
hammerhead. YOU can bring the whole site over. THEN, change the order items to a new products called. "Former Product etc."

THEN, delete all the products from the database.

That will save the price they paid. BUT not the product

The more I think about this, the more I realize it's going to be too much hassle to carry over legacy orders.  How would you go about bringing over only users?  I presume that I'd need both the Joomla and VM user tables, yes?  Anything else?

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10431
  • VirtueMart Version: 3+
Re: 'Selective' Migration
« Reply #16 on: September 23, 2011, 19:22:55 pm »
i would use jupgrade, and then empty all database tables you do not want

Hammerhead

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
Re: 'Selective' Migration
« Reply #17 on: September 23, 2011, 19:40:40 pm »
i would use jupgrade, and then empty all database tables you do not want
Sounds good.  Though I think I'd feel better about a completely new install of J/VM.  If I were to use 'jupgrade', leaving aside other components (like ACYmailing) that have their own upgrade mechanism, what tables would you say I'd need to copy over to the new (vanilla) installation?

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10431
  • VirtueMart Version: 3+
Re: 'Selective' Migration
« Reply #18 on: September 23, 2011, 20:15:16 pm »
To just move users over?
http://extensions.joomla.org/extensions/migration-a-conversion/users-import-a-export/12607
THEN, import the 1.1 table into the 2.0

Vmart 1.1 connects vmart users to their corresponding Joomla user info. (username & password)

So to get the address etc, U will need both.





Hammerhead

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
Re: 'Selective' Migration
« Reply #19 on: September 23, 2011, 22:10:37 pm »
To just move users over?
http://extensions.joomla.org/extensions/migration-a-conversion/users-import-a-export/12607
THEN, import the 1.1 table into the 2.0

Vmart 1.1 connects vmart users to their corresponding Joomla user info. (username & password)

So to get the address etc, U will need both.


I guess we could do it that way, but it seems overcomplicated.  Let me revisit this again, because my thinking has changed and I fear some things got lost in the sauce.  Just want to be sure I'm not missing anything.

1) Duplicate current J/VM installation to a temporary folder and db
2) Upgrade J to 1.7 and VM to 2.0 when released
3) Export user tables for both J and VM (it would be helpful if someone could advise which ones, specifically, are needed)
4) Import user tables to NEW target installation of J and VM

Correct?

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10144
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: 'Selective' Migration
« Reply #20 on: September 23, 2011, 22:22:27 pm »
you should not work with import/export tables, the layouts changed so I dont think it will work. it is easier for you to take a look on the migrator yourself
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Hammerhead

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
Re: 'Selective' Migration
« Reply #21 on: September 23, 2011, 22:58:09 pm »
you should not work with import/export tables, the layouts changed so I dont think it will work. it is easier for you to take a look on the migrator yourself
Milbo, if I've migrated an existing site to Joomla 1.7 and then upgraded that same installation of VM to 2.0, then why wouldn't the tables be the same?

jeorcal

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: 'Selective' Migration
« Reply #22 on: September 24, 2011, 07:46:02 am »
I am using VirtueMart 1.1.5 stable on J1.5.23
I don't understand how it works ? how can I select the old database  to upgrade to VM2 on J1.7 ?  there is no place where to indicate the old DB name

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10144
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: 'Selective' Migration
« Reply #23 on: September 26, 2011, 19:19:11 pm »
I think you both overestimate the difficulty :-)

The process itself is described here http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/wiki/Upgrading_VM1_to_VM2_with_provided_packages

When you dont want the product importet, I just can say look on the migrator itsef, the code is seperated in two parts, one part is just firing the commands and the other parts are these commands. So when you want to change it, you should play around for yourself.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/