Author Topic: VirtueMart Product Snapshot in J1.5  (Read 74337 times)

jahn

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« on: February 16, 2008, 10:52:57 am »
hello,

i have install the  VirtueMart Product Snapshot, but in the content i cannot add a product, can me tell anyone how it works, is ther a jce plugin which works with Joomla 1.5, and work the plugin also with the normal joomla editor?

greetings jahn

aravot

  • Peter
  • Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2874
    • VirtueMart Extensions
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #1 on: February 22, 2008, 19:17:28 pm »
I don't think there are any psychics in here, give version number.

jahn

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #2 on: February 22, 2008, 20:07:29 pm »
Hello,

sorry i use joomla 1.5.1 and vm 1.1 svn.

greetings jahn

aravot

  • Peter
  • Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2874
    • VirtueMart Extensions
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #3 on: February 22, 2008, 21:01:54 pm »
USAGE INSTRUCTIONS

Change the y/n as per the instructions below to turn on/off things like the add to cart button, price and etc.

Syntax:

{product_snapshot:id=XX,showname=y|n,showimage=y|n,showprice=y|n,showdesc=y|n,showaddtocart=y|n,displayeach=h,displaylist=v,width=90%,border=0,style=color:black;,align=left}

string id (product_id) replace XX with the product you want to show, to show more than one prodcut, separate with vertical bar |
string showname (show the product name? y or n)
string showimage (show product thumbnail? y or n)
string showprice (show the product price? y or n)
string showdesc (show the product short description? y or n)
string quantity (the quantity to add to cart. Separate with vertical bar when there's more than one product eg 1|2|1)
string showaddtocart (show an "Add-to-cart" link? y or n)
string align (can be default (empty), left, right or center)
    Sets the alignment of the product snapshot table within the content.
string displayeach (the horizontal or vertical orientation of the product attributes. h or v)
string displaylist (the horizontal or vertical orientation of the products.
    It only applies when there is more than one sku. h or v)
string width (The width of the Table element)
string border (The value of the Border attribute of the Table element)
string style (the value for the style attribute of the Table element)

I will add the above to vmProductSnap XML file

jahn

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #4 on: February 23, 2008, 10:12:59 am »
Hi,

in the plugins i have Virtuemart Product Snapshot installed and published.
If i insert this line in content

{product_snapshot:id=2991,showname=[y],showimage=[y],showprice=[y],showdesc=[n],showaddtocart=[n],displayeach=h,displaylist=v,width=90%,border=0,style=color:black;,align=left}

there will show this line not the product.

greetings jahn

aravot

  • Peter
  • Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2874
    • VirtueMart Extensions
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #5 on: February 24, 2008, 00:07:08 am »
You don't have to use the brackets, should be

{product_snapshot:id=2991,showname=y,showimage=y,showprice=y}

Make sure plugin is published.

jahn

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #6 on: February 24, 2008, 11:58:31 am »
Hello,

sorry the same problem, now i have inster this line
into a content.

{product_snapshot:id=2991,showname=y,showimage=y,showprice=y,showdesc=n,showaddtocart=n,displayeach=h,displaylist=v,width=90%,border=0,style=color:black;,align=left}

jahn

aravot

  • Peter
  • Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2874
    • VirtueMart Extensions
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #7 on: February 24, 2008, 21:58:08 pm »
It works for me, you must be doing something wrong.

jahn

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #8 on: February 25, 2008, 10:00:33 am »
hi,

where can i find a documentation for this?

greetings jahn

barbara

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 152
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #9 on: February 25, 2008, 21:21:45 pm »
hello
I`m using joomla 1.0.14 and VirtueMart 1.0.14

I`m having some trouble with the syntax - specifically, here is what I`m using

{product_snapshot:id=4,showname=y,showimage=y,showprice=y,showdesc=y,showaddtocart=y,displayeach=h,displaylist=h,width=300px,border=0}

{product_snapshot:id=2,showname=y,showimage=y,showprice=y,showdesc=y,}

The problem I`m having is only the snapshot:id,showname, and showimage are having any effect - none of the other referenced fields or attributes are showing up - e.g. no price, add to cart etc, the width is having no effect - all the titles are being squished into a width about 1/2 the image size. Also using the vertical bar | to separate the product ids resulted in no products being displayed.

Can you see anything wrong with these syntax statements - or have any suggestions as to what I could do?


barbara

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 152
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #11 on: February 25, 2008, 23:00:20 pm »
That`s where I got the syntax from.

As far as I can tell I am using exactly what the post said to use. I copied the line
{product_snapshot:id=XX,showname=y|n,showimage=y|n,showprice=y|n,showdesc=y|n,showaddtocart=y|n,displayeach=h,displaylist=v,width=90%,border=0,style=color:black;,align=left}

pasted into my content item,  and changed the y|n, to all y - the product  id works, the showname works, the showimage works - but nothing else?!

Then I tried changing to 'showname=n,showimage=n,' - and the name and image are still displayed?!

I even deleted the 'showname=n,showimage=n,'  and the name and image are still displayed?!

the only parameter which seems to be being effected when i make a change  is the prod id # - if I change product ids I get the referenced product, but all other syntax is being ignored

aravot

  • Peter
  • Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2874
    • VirtueMart Extensions
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #12 on: February 25, 2008, 23:09:22 pm »
I am not referring to syntax but the version, it says VM 1.1 you have VM 1.0.14

barbara

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 152
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #13 on: February 25, 2008, 23:32:09 pm »
?

so the syntax does not work in vm 1.0.14?

is there different syntax for vm 1.0.14 - or are these options just unavailable?

vm 1.1 is still in development, right - is it safe to use in a production environment?

foridea

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
    • idea
Re: VirtueMart Product Snapshot in J1.5
« Reply #14 on: February 26, 2008, 17:18:05 pm »
I am not referring to syntax but the version, it says VM 1.1 you have VM 1.0.14

thnaks the knowledge became useful