Author Topic: Random 500 internal server error and strange associations between users  (Read 2463 times)

citylop

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Hi to all, after a full migration with vmmigrator from 1.5.26 to 3.5 and finally 3.6 joomla and virtumart 1.x to 3.016 and working on a test site i have decided to move my fully working site to live site and then all the problems i thought i had solved and more arise.

First of all for some reason there seems to be a strange connection between who is vendor and shopper information under shop. I have set my vendor but address name etc are diferrent so is the order that are associated with another user.

Any help about that?

2) I get random frontend AND backend 500 internal server error, i have contacted my hosting company and they say that there is nothing on their logs and the problem is somewhere else.

I am really very confused about all this mess that i really do not know where to start.

Thank in advance

Joomla: 3.6
Virtuemart: 3.0.16

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10422
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Quote
First of all for some reason there seems to be a strange connection between who is vendor and shopper information under shop. I have set my vendor but address name etc are diferrent so is the order that are associated with another user.

sounds like a mismatch with user ids or multiple ids marked as vendors etc
you need to do some research at database level ...

Re 500 error.. hmmm.. unimpressive host

try full reporting etc etc or Stan's https://www.rupostel.com/utilities-for-joomla/extensions/fatal-catcher-plugin
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

citylop

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Thank you GJC for your swift answer, about the first issue i believe that you are wright, it sounds like a mismatch but how should i fix it is the problem?

about the 500 internal server error i think that something else is going on, due to virtuemart forum post i have disabled sef for joomla under global configurations and now the problem seems fixed so this is another thing i have to look for. I have checked virtuemart log but there is not a 500 error all i can see is "ERROR vmError: $link["view"] is empty" which is another problem.

 :-\

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10422
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
you need to carefully inspect the vm tables to do with users

e.g,. virtuemart_vmusers

if u have only a single vendor shop then there should be only one entry of 1 for user_is_vendor and check that the ids are correct for the user info etc

you need to find the 500 error -- without it is just guesswork -- they are always logged somewhere
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

citylop

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
ok both are fixed for now 8)

the 500 error just vanished without doing nothing, and your idea was right, i did check the ids and indeed there was a mismatch, one user did not existed so i had to instert all the users again to make it work right, and after that i had to change the user_is_vendor to 1 only for the specific user i wanted to be a vendor.

All fixed for now.

Thank you GJC Web Design

P.S.
Also i have to say that this error "ERROR vmError: $link["view"] is empty" is for sure a virtuemart menu link problem that has to be relinked or unpublished to stop.