Author Topic: [ SOLVED ] Virtuemart Caching  (Read 23295 times)

weeyas

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
[ SOLVED ] Virtuemart Caching
« on: October 01, 2012, 08:32:11 am »
Dear Developers of Virtuemart,

i'm wondering if i could exclude Virtuemart from caching, because if caching is enabled, my virtuemart goes crazy. (Search caches, so the first product searched shows until cache expires, shopping cart does strange things)

So is it possible to Enable global caching, and make Virtuemart not to cache at all?

Thanks,

Greetings,
Weeyas

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #1 on: October 01, 2012, 09:08:15 am »
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

weeyas

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: Virtuemart Caching
« Reply #2 on: October 01, 2012, 15:54:01 pm »
Well, i already tried JoTCache, but nothing happened when i tried to exclude com_virtuemart from caching.

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #3 on: October 01, 2012, 16:16:07 pm »
works for me. Have you done it correctly? did you read that i have post on the previous thread i post you? : http://jotcomponents.net/web-programming/jotcache/jotcache-help/126-jotcache-ver-3-0-help?showall=&start=3
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

weeyas

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: Virtuemart Caching
« Reply #4 on: October 03, 2012, 15:09:40 pm »
yes, i tried to check the Virtuemart checkbox, nothing happend. And i also want to exclude the virtuemart search module from caching, and thats not a component, can't write it to view field.

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #5 on: October 03, 2012, 17:50:26 pm »
Hi,

But is in it's options how to exclude them. Please read the program instructions first and if you have any issues with thirdparty software you could always ask them.
You are able to exclude components, modules but as long as the user is non logged.

Regards
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

amlil71

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
Re: Virtuemart Caching
« Reply #6 on: November 26, 2012, 11:26:16 am »
Hello all, is someone find a solution to solve Virtuemart 2 cache problems ?

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #7 on: November 26, 2012, 12:35:30 pm »
Hello,

Virtuemart 2 does not have cache issues and also uses it's own cache technics to improve site performance and data utilization, this is related on the fact you want to exclude the vm2 pages from caching so your vm2 updated dynamically on user options and changes. As you read on the above posts you could use JotCache, did you give a try?
Keep in mind when a user login on the system the cache Technics are disabled.

Regards
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

amlil71

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
Re: Virtuemart Caching
« Reply #8 on: November 26, 2012, 17:23:36 pm »
Hello,

thank you for your answer and sorry for my bad english. I installed Jotcach but i have issues with virtuemart component. I have to exclude com_virtumart and  from jotcach  but i want to improve virtuemart cach. I have a problem with VirtueMart Shopping Cart module which doesn't  have cach options. So i can't exclude it from cach. Thank you.

Regards

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #9 on: November 26, 2012, 17:34:48 pm »
Hello,

You have to exclude the cart module also. Please look o jotcache web site and you will find information how to exclude modules from caching.
Exclude pages and modules from caching: http://www.jotcomponents.net/web-programming/jotcache/jotcache-help/126-jotcache-ver-3-0-help?showall=&start=3
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

amlil71

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
Re: Virtuemart Caching
« Reply #10 on: November 26, 2012, 18:26:56 pm »
Thank you, i tried  to exclude it but the exclusion did'nt work for me. Maybe because i don't write the good text. What  do you write in jotcach option  ( http://www.kanich.net/radio/site/images/stories/jotcache/jotcache-exclude-url.png) in order to exclude VirtueMart Shopping Cart module please?  If i have the right syntax i will solve my problem. Thank's a lot, i try to find a solution since one month. Regards.


bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #11 on: November 26, 2012, 18:48:52 pm »
You could exclude the whole component be adding com_virtuemart. To exclude a module you have to add the following code:
<td>
   <!-- jot user2 s style="xhtml" --><jdoc:include type="modules" name=user2" style="xhtml" /><!-- jot user2 e -->
</td>

Please read the instructions more carefully and you could always ask on jotcache forum for any questions you have with the component.

Regards
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

amlil71

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
Re: Virtuemart Caching
« Reply #12 on: November 26, 2012, 19:12:07 pm »
Thank you, it seems to be complicate with virtuemart 2. I will ask jotcache forum if they have a solution. Thank you :)

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Virtuemart Caching
« Reply #13 on: November 26, 2012, 21:35:57 pm »
Is a little bit complicate yes, if you find a solution you could post here to help other users also.
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

amlil71

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
Re: Virtuemart Caching
« Reply #14 on: November 28, 2012, 23:28:23 pm »
Hello,


i have a an anwser from jotcach component creator :

"As you got on VM forum JotCache is working with VM2. Also on my
test server is working with following settings.
URI exclude :
page=shop.cart,page=checkout.index,page=shop.product_details,pop=1

Additionaly on template is necessary to exclude CART with jot tags."

Finally, i put "cart" in com_virtuemart and exclude "user6" position ( cart module position of my template)   and it's solve my problems.

Than'ks. Regards.