Author Topic: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems  (Read 15055 times)

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #15 on: May 06, 2014, 15:22:19 pm »
Hi All

We are doing some testing:

The Custom Fields are not working correctly. Custom fields can be created, but when adding them to a product, the addition and information entered is not saved.

This applies to both Custom Fields native to Virtuemart (i.e. Related products) and User created custom fields.

Thanks :)

I think it is the same as here http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=123664.0 When you update manually, then you must execute the tableupdater.

Fatal error: Call to undefined method TCPDF::AliasNbPages() in \htdocs\j330vm291\libraries\joomla\document\pdf\pdf.php on line 230
Yepp, thanks missed to write that I fixed it.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #16 on: May 06, 2014, 15:36:44 pm »
Not sure what is happening with these modules or Joomla templates. I had a problem with Category, Manufacturers and VM Search modules (reported above).
I switched the template to Beez3 and they works properly. I switched back to Protostar template and they still works. No errors. Before I got an errors on Protostar.

Is this some caching problem? LOL... will go crazy  ;D

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #17 on: May 06, 2014, 15:48:03 pm »
Warning: require(\xampp\htdocs\j330vm291\test3/administrator/administrator/components/com_virtuemart/helpers/config.php): failed to open stream: No such file or directory in \xampp\htdocs\j330vm291\test3\modules\mod_virtuemart_manufacturer\helper.php on line 16

Fixed in vm2.9.1, did you update the AIO?
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #18 on: May 06, 2014, 15:50:45 pm »
Not sure if this was already mentioned. There is a small problem with an images on a cart. What I did is following:

1. Go to Components > VirtueMart -- Configuration tab
2. Open 'Checkout' tab
3. Select 'Show product images' and click Save button

What happened after I selected Save button is following:
1. The 'Show product images' check box is still unchecked
2. An images on cart view does not appear

Thanks

Thank you fixed. Was a kind of typo. The whole config view is rewritten to use more
Code: [Select]
echo VmHTML::row('checkbox','COM_VIRTUEMART_ADMIN_ONCHECKOUT_SHOW_PRODUCTIMAGES','oncheckout_show_images',VmConfig::get('oncheckout_show_images',0));
and there was just the VmConfig::get('oncheckout_only_registered',0) of the line above. This is the main problem in vm3. We had to change all JText, all JRequest. So there was a lot routine stuff todo but it is almost impossible todo it without errors.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #19 on: May 06, 2014, 15:54:01 pm »
Like a dog with a bone... sorry ;)

Template: Protostar

When a search module is published to position-0 everything works great:
<jdoc:include type="modules" name="position-0" style="none" />
mentioned problem does not appear.

When I changed a module position to position-7 then a problem appears.
<jdoc:include type="modules" name="position-7" style="well" />

Warning: require(\xampp\htdocs\j330vm291\test3/administratorcomponents/com_virtuemart/helpers/config.php): failed to open stream: No such file or directory in \xampp\htdocs\j330vm291\test3/\modules\mod_virtuemart_search\mod_virtuemart_search.php on line 17

Fatal error: require(): Failed opening required '\xampp\htdocs\j330vm291\test3/administratorcomponents/com_virtuemart/helpers/config.php' (include_path='.;\xampp\php\PEAR') in \xampp\htdocs\j330vm291\test3/modules\mod_virtuemart_search\mod_virtuemart_search.php on line 17

I was trying if this happens when I change:
<jdoc:include type="modules" name="position-7" style="well" />
to:
<jdoc:include type="modules" name="position-7" style="none" />
but no. The same problem appears. When position-0 everything is great.

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #20 on: May 06, 2014, 15:56:36 pm »
Warning: require(\xampp\htdocs\j330vm291\test3/administrator/administrator/components/com_virtuemart/helpers/config.php): failed to open stream: No such file or directory in \xampp\htdocs\j330vm291\test3\modules\mod_virtuemart_manufacturer\helper.php on line 16

Fixed in vm2.9.1, did you update the AIO?

Yes, AIO from 2.9.1 package you posted before. Clean installation.
Sorry, trying my best to check everything.

Maybe I'm testing too long ;) LOL

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #21 on: May 06, 2014, 16:05:34 pm »
Hello.Joomla 3.2.3. VM 2.9.1
Some problems for screenshot

Thanks for the first screenshot, is fixed.
the seconed is already fixed,
I do not understand the 3rd screenshot.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #22 on: May 06, 2014, 16:25:56 pm »
Warning: require(\xampp\htdocs\j330vm291\test3/administrator/administrator/components/com_virtuemart/helpers/config.php): failed to open stream: No such file or directory in \xampp\htdocs\j330vm291\test3\modules\mod_virtuemart_manufacturer\helper.php on line 16

Fixed in vm2.9.1, did you update the AIO?

Please pass my appologie. I had to have something cached. What I did now is following:

1. Installed again J3.3.0 and VM2.9.1 (again downloaded from http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files 10 minutes ago)
2. Published all the modules to home page
3. Change the template to Beez3 and everything works
4. Change the template back to Protostar and eveerything seems to work

Sorry... it was me panic  :-X


Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #23 on: May 06, 2014, 17:41:17 pm »
Like a dog with a bone... sorry ;)

Actually very good. Thumbs up, you help us very much.

Warning: require(\xampp\htdocs\j330vm291\test3/administrator/administrator/components/com_virtuemart/helpers/config.php): failed to open stream: No such file or directory in \xampp\htdocs\j330vm291\test3\modules\mod_virtuemart_manufacturer\helper.php on line 16

Fixed in vm2.9.1, did you update the AIO?

Please pass my appologie. I had to have something cached. What I did now is following:

1. Installed again J3.3.0 and VM2.9.1 (again downloaded from http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files 10 minutes ago)
2. Published all the modules to home page
3. Change the template to Beez3 and everything works
4. Change the template back to Protostar and eveerything seems to work

Sorry... it was me panic  :-X

No, nothing to say sorry. You found a bug and you are absolutly right. The problem appeared due different ordering loading the modules. Some modules had still a wrong path. I rechecked it. I am going to upload the vm2.9.2 now.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #24 on: May 06, 2014, 17:55:00 pm »
Ok, thank you. LOL ... I was sure I'm crazy becasue these modules.

Lets hope this is the last RC before Stable ;)

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #25 on: May 07, 2014, 19:44:07 pm »
No, nothing to say sorry. You found a bug and you are absolutly right. The problem appeared due different ordering loading the modules. Some modules had still a wrong path. I rechecked it. I am going to upload the vm2.9.2 now.

Milbo any news about 2.9.2 release?

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #26 on: May 07, 2014, 21:01:35 pm »
http://dev.virtuemart.net/attachments/download/706/com_virtuemart.2.9.2_extract_first.zip

Olejenya, ahhrgh,.. yes.... damn. The edit address loads it correctly in the cart and for the cart edit address, but not in the normal view edit address. Strange. Cant take long, cause it is the same view, just another layout. Hmm but now I uploaded already. So please just test so long anything else (address input for cart should work!).
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Anne M

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
    • Anne's Online Shop
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #27 on: May 13, 2014, 14:12:02 pm »
Cannot delete product from cart
groetjes,
Anne M

wajcha001

  • Beginner
  • *
  • Posts: 37
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #28 on: May 13, 2014, 15:38:25 pm »
Cannot delete product from cart

The same problem appears on 2.9.2. Update button works properly but Delete not

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10094
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VirtueMart 2.9.1 - Bugs and problems
« Reply #29 on: May 13, 2014, 20:55:37 pm »
yes, thanks I found that myself. vm2.9.3 is coming this night
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/