Author Topic: Populate Product Tables  (Read 1150 times)

carbar

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
Populate Product Tables
« on: January 01, 2013, 10:02:09 am »
Hi,

I'm using VM 2.0.16 on Joomla 2.5.7.
I have 60+ products whose information is available in another database (oscommerce format).
I see the tables virtuemart_products and virtuemart_products_fa_ir containing the data I enter manually, and I was wondering if populating these two tables automatically would suffice.

Thanks for any guidance
 :)

PolishedGeek

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 263
  • Joomla! Innovation Refined.
    • Polished Geek, LLC - Joomla! extensions, web development & custom integrations
Re: Populate Product Tables
« Reply #1 on: January 01, 2013, 15:48:09 pm »
There are other related tables you'll need to populate correctly to avoid having any errors. If you aren't familiar with the VM2 database, and just need to do a one time move, I recommend using a migration utility like Cart2Cart: http://www.shopping-cart-migration.com/supported-carts
~ Deb Cinkus, CEO
Polished Geek, LLC   |    www.PolishedGeek.com

Creators of JoomLister - eBay Lister for Joomla!

carbar

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
Re: Populate Product Tables
« Reply #2 on: January 05, 2013, 10:57:14 am »
There are other related tables you'll need to populate correctly to avoid having any errors. If you aren't familiar with the VM2 database, and just need to do a one time move, I recommend using a migration utility like Cart2Cart: http://www.shopping-cart-migration.com/supported-carts
Thanks but I have made modifications to the original osc database and a third party migration would create more headache. Is there a documentation on VM DB?

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27598
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Populate Product Tables
« Reply #3 on: January 05, 2013, 16:52:52 pm »
You could export the product data from Oscom as csv and import (after arranging the fields)  into VM2 using CSVI - http://csvimproved.com/
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

carbar

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
Re: Populate Product Tables
« Reply #4 on: January 20, 2013, 08:25:10 am »
Thanks for your reply :)