Author Topic: Some Problems NOT Solved yet in VM 2.0.7 (!! UPDATED !!)  (Read 22047 times)

lipes

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 720
Some Problems NOT Solved yet in VM 2.0.7 (!! UPDATED !!)
« on: March 04, 2012, 22:18:45 pm »
#2- post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98943.msg326502  and here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=97156.0

#3- post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98946.msg326508

#6- post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98921.msg326419

#7- post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98779.msg325946#msg325946

#8 - IMAGE 8: Suggestion
http://img13.imageshack.us/img13/4535/shopperfields.jpg
post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98929.msg326436

UPDATE SUGGESTION 2: First it will be nice adding a "options" button like in the image (taked from joomla) that we (administrators) could Select Show or Hide the Name of the columns that we want to display in Products, Categories or Manufacturer table   ...
http://img689.imageshack.us/img689/3859/optionsf.jpg

anothes suggestion/idea is to add something like this:
Product area:
http://img192.imageshack.us/img192/1457/productse.jpg


#10 - Every time that i insert a new Manufacturer he assings automaticaly (withou my permission) in one Manufacturer category.. is the last one that i've got with the name (Wok) .. And the BAD Thing... I cant Remove that or add more than one Manufacturer categorys!!! :(

#12 - In Shopper Fields -> index.php?option=com_virtuemart&view=userfields
There is a problem in pagination... for exemple if you select Display #5  (or Display #10) ... per page ... there are many pages Page 1 of 6 (or Page 1 of 3) and you could see that this doesnt change anything because you got the same rows and not 5 or 10 or etc per row..

(11) #19 - When Admin are logged in we get no translation text - Vendor ( index.php?option=com_virtuemart&view=user )

#1 , #4, #5, #9, #11 #13 #20 Solved
VM V. online: J2.5.14 | VM 2.0.20a | SQL 5.1.70 | PHP 5.3.25

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10400
  • VirtueMart Version: 3+
Re: (Not yet Solved) in VM2.0.3 (don't forget to solve this, please!)
« Reply #1 on: March 05, 2012, 17:39:25 pm »

LAST updates in this post
(Problem 9) I've tryed to change the position number of some Products Categories ( index.php?option=com_virtuemart&view=category ) and I hit the save button and then didnt do nothing to change that position!

(Problem 10) Every time that i insert a new Manufacturer he assings automaticaly (withou my permission) in one Manufacturer category.. is the last one that i've got with the name (Wok) .. And the BAD Thing... I cant Remove that or add more than one Manufacturer categorys!!! :(

(Problem 11) Related with image 2 it misses the link to READ website Terms & Conditions in the registration user area..
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=97156.0

Thanks for any help....    :-\

9 is solved in newest release.
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2047
    • alatak.net
Re: (Not yet Solved) in VM2.0.3a (don't forget to solve this, please!)
« Reply #2 on: March 07, 2012, 09:45:01 am »
Hi,

I have fixed image 2 yesterday. It is in the Vm 2.0.3a.
I will have a look at the other suggestions. Txs.

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2047
    • alatak.net
Re: NOT Solved yet in VM2.0.3b (don't forget to solve this, please!)
« Reply #3 on: March 08, 2012, 14:32:25 pm »
Hi,

Image 4 fixed
Image 6: it is a key mistake: it is Manufacturer category, not product category. Key fixed.
(Problem 10): it is related to the key problem.

simbus82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 109
    • Simbus82 Web & Tech
Re: NOT Solved yet in VM2.0.3b (don't forget to solve this, please!)
« Reply #4 on: March 08, 2012, 16:32:09 pm »
IMAGE 3 / IMAGE 5 are the most important.

I have the same problem too: every time i have to add a product i have to calculate taxes (in italy there is 4%, 10% and 21% for different products). Add the right tax is a big work, if i have to calculcate the price without the tax for every product, my brain explode.

Please enable the editing of the FINALE PRICE.
Joomla! 2.5.16 & VM 2.0.24b

janis

  • Beginner
  • *
  • Posts: 41
Re: NOT Solved yet in VM2.0.3b (don't forget to solve this, please!)
« Reply #5 on: March 09, 2012, 11:32:46 am »
IMAGE 5 is important for me2
Files:  http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files

Updates:
https://github.com/VirtueMart/virtuemart/commits/master


love virtuemart when it's 10000% stable like in version 4.5 in the year 2015

lipes

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 720
[b]NEW 2.0.3 H[/b] is not yet solved this
« Reply #6 on: March 14, 2012, 22:30:49 pm »
#2 user registration area

Problem #2 (Related with the User Registration area) -  ...
I miss the call to the Text of TOS .. popup open and works But without Text!   

localhost/components/com_virtuemart/views/user/tmpl/ edit_shopper.php (file)
Code: [Select]
<?php
/**
 *
 * Modify user form view, User info
 *
 * @package VirtueMart
 * @subpackage User
 * @author Oscar van Eijk
 * @link http://www.virtuemart.net
 * @copyright Copyright (c) 2004 - 2010 VirtueMart Team. All rights reserved.
 * @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
 * VirtueMart is free software. This version may have been modified pursuant
 * to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
 * is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
 * other free or open source software licenses.
 * @version $Id: edit_shopper.php 5401 2012-02-09 08:48:52Z alatak $
 */

// Check to ensure this file is included in Joomla!
defined('_JEXEC') or die('Restricted access');
JHTML::script('facebox.js''components/com_virtuemart/assets/js/'false);
JHTML::stylesheet('facebox.css''components/com_virtuemart/assets/css/'false);

JHtml::_('behavior.formvalidation');
$document JFactory::getDocument();
$document->addScriptDeclaration("
jQuery(document).ready(function($) {
$('div#full-tos').hide();
$('span.terms-of-service').click( function(){
//$.facebox({ span: '#full-tos' });
$.facebox( { div: '#full-tos' }, 'my-groovy-style');
});
});
"
);
$document->addStyleDeclaration('#facebox .content {display: block !important; height: 480px !important; overflow: auto; width: 560px !important; }');
 
vmdebug('cart cartData',$this->cart->cartData);
?>


<?php if( $this->userDetails->virtuemart_user_id!=0)  {
    echo 
$this->loadTemplate('vmshopper');
    } 
?>

<?php echo $this->loadTemplate('address_userfields'); ?>
 
<?php if ($this->userDetails->JUser->get('id') ) {
  echo 
$this->loadTemplate('address_addshipto');
  }
  
?>

<div class="terms-of-service">
<span class="terms-of-service" rel="facebox"><span class="vmicon vm2-termsofservice-icon"></span><?php echo JText::_('COM_VIRTUEMART_CART_TOS_READ_AND_ACCEPTED'); ?><span class="vm2-modallink"></span></span>
<div id="full-tos">
<h2><?php echo JText::_('COM_VIRTUEMART_CART_TOS'); ?></h2>
<?php echo $this->cart->vendor->vendor_terms_of_service;?>

</div>
</div>
<?php if(!$this->userDetails->user_is_vendor){ ?>
<div class="buttonBar-right">
<button class="button" type="submit" onclick="javascript:return myValidator(userForm, 'saveuser');" ><?php echo $this->button_lbl ?></button>
</div>
<?php ?>

<input type="hidden" name="virtuemart_userinfo_id" value="<?php echo $this->virtuemart_userinfo_id?>" />
<input type="hidden" name="address_type" value="BT" />

This is to aply with index.php?option=com_virtuemart&view=user

PS: I remove the "cancel" because I think that No One needs a "cancel" button in registration area... Users if dont want to register they leave the page or the website... They dont hit "cancel" to leave or restart filling the fields (all fields filled wrong?)... They'll edit a field if that is filled wrong...  xD

#3 - IMAGE 3: easy PRICE UPDATE (like in VM1)

post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98946.msg326508

# 6 (Update): Only Add 1 Product Category to Manufacturer:

In real life any Manufacturer Brand have many Product Categories (Bikes, Cars, Motos, Tv's, Radios, DVD's, Blu-Ray, etc....)  for example, the brand Samsung have (TV, DVD, CS, Radios, Monitor, External Hard Drives, Pen Drive, etc...)
another post here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98921.msg326419#msg326419

#7 - IMAGE 7: MANUFACTURER module .. Doesnt Work

post about this here: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=98779.msg325946

#12 - In Shopper Fields -> index.php?option=com_virtuemart&view=userfields
Shopper User Fields - Pagination Solved.... but we cant change the order of that fields again in the Shopper User Fields "topic".
I've inserted a new field in place that go to place 36. And I want to move that item to place 21 and the arrows dont work (you cannor change the order of items, as an item in the list is checked out).

# 15 - customize the ajax add to cart popup
It will be nice if we could edit that pop, something like the VM template override, to not do this changes every time that VM2 do some update and our hack layout goes away...
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=91807.0;topicseen
VM V. online: J2.5.14 | VM 2.0.20a | SQL 5.1.70 | PHP 5.3.25

enock

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
NOT Solved yet in VM 2.0.3 C Pagination still wrong
« Reply #7 on: March 14, 2012, 23:49:44 pm »
J2.5.2 VM 2.0.3C

Leave a Category at page 6 and enter the next category at page 6 (not page 1 as it should be)  :(

franzpeter

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 467
    • 2in1-online | Software, Mac, PC, Netzwerk, Drucker, Pad, Display
  • VirtueMart Version: Virtuemart 3.2.6
Re: 5 ~ 8 Problems to Solve in VM 2.0.X (don't forget, please!) ;)
« Reply #8 on: March 27, 2012, 10:50:01 am »
Problem #10 has to do with the slugs. I have the same problems for categories. The VM 2 database in case of the language files is not well designed.  Because slugs are indexed as unique, the database does not allow to insert a manufacturer or categories twice, even if in case of subcategories with different main categories. I think the whole language thing needs a complete overhaul. It has nothing to do with Joomla, because VM 2 in case of language files does use a non Joomla way. I do not know what the developers intended to use unique index in the language tables for slugs but it prevents a lot of things and it reduces the functionality a shopping cart should have.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10018
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: 5 ~ 8 Problems to Solve in VM 2.0.X (don't forget, please!) ;)
« Reply #9 on: April 01, 2012, 20:43:18 pm »
#13 Because this feature is connected to multivendor and not fully implemented. We will implent this within the next month, just use the backend shop administration and everything is okey.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

lipes

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 720
Re: 5 ~ 8 Problems to Solve in VM 2.0.5
« Reply #10 on: April 13, 2012, 13:40:34 pm »
#2 - There is No Link to TOS (Terms of Service) in the User Registration Form  ( index.php?option=com_virtuemart&view=user ) .
http://img822.imageshack.us/img822/6678/1vs2d.jpg
#3 - Edit/Update the product price in BE Product List - Price Column - (Like we got in Virtuemart 1.1x)
http://img828.imageshack.us/img828/1310/productpriceedit.jpg
#6  - in Manufacturer Details we can't delete/add more than 1 Manufacturer Product Category  ( index.php?option=com_virtuemart&view=manufacturer )
http://img839.imageshack.us/img839/7343/60507342.png
#7 - Module Manufacturers Categories Dont work!  :'(   Try to change any Module Basic options! nothing works... you allways get the text+image and 3 columns!
http://img715.imageshack.us/img715/3671/manufact2.jpg
#10 - Related with #6, every time we add a Manufacturer this assings automaticaly with any Manufacturer product category without our permission! Could be a bug? we cant edit/delete/update..
#12 - Shopper Fields ( index.php?option=com_virtuemart&view=userfields ) We cant Reorder a new field by number or move that to Up or Down place... I try to change but i cant "You cannor change the order of items, as an item in the list is Check Out" same box every time...
#15 - We cant costomize the ajax "add to cart" popup template (remove that links or redesign that popup)...
#16 - Automatic price calculation (with or without tax in Cost or Final Price) like we have in Virtuemart 1.1x .. we dont need to click in any "Calculate the costprice" option...
#17 - productDisplayShipments -> I cant display this option in product details area
#18 - Will we have any kind of Catpcha in product details "Ask a question about this product" form mail ?
- related #18 Vm2 doesn't display "Call for price" above "add to cart" in Module Featured products (mod_virtuemart_product)... when the Product Price is "0" or "0.00000" .
- related #18 "Ask A Question" is the same that "Call for price" so...
if we have disabled in the' Configuration
VM V. online: J2.5.14 | VM 2.0.20a | SQL 5.1.70 | PHP 5.3.25

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10018
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: 5 ~ 8 Problems NOT Solved yet in new VM 2.0.6
« Reply #11 on: April 16, 2012, 11:41:00 am »
#6 Manufacturer categories are not the categories of a manufacturer. It is a category for manufacturers and has nothing todo with the other categories.

#12 you can manually sort them

#19 already explained, this is for multivendor, you dont need to use it and we dont see the point to hide it.

#20 Why do you not use the builtin option to format the currencies?
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

lipes

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 720
Re: 5 ~ 8 Problems NOT Solved yet in new VM 2.0.6
« Reply #12 on: April 16, 2012, 16:22:18 pm »
Milbo: #6 so that "category for manufacturer" is for what!?  :-\
I cant see usefulness on that for now... maybe if we got something like this in VM2: http://img839.imageshack.us/img839/7343/60507342.png http://img715.imageshack.us/img715/3671/manufact2.jpg
maybe we could add a Module Menu when Users / Visitor go to Module Manufacturer ( index.php?option=com_virtuemart&view=manufacturer )
And if they Select any MAnufacturer Brand they can see all Categories of that Manufacturer and filter that (in a Module Menu called "Manufacturer Categories")!
Like:
Brand A -> Category id 1, 7, 32, 35, 40..
Brand B -> Category id 1, 10, 32, 35, 41..
Brand C -> Category id 3, 7, 10, 35, 41..
etc...
For now i dont found this option to do/have that.. and will be cool if we have that (more organized), dont you think?!  :-\

#12 I cant sort :( (or dont know what i'am doing wrong...)
#12.1) I go to Configuration > Shopper Userfields: index.php?option=com_virtuemart&view=userfields
#12.2) I click on 'Reorder'
#12.3) In Display # is '10' and i change to the page nr 3
#12.4) My Field to change:
Field name:"NIF"   Field title:"NIF"    Field Type:"text"   Reorder:"36"  Id:"30"
if i click on "arrow up"/ move up
Says: "Userfield successfully moved up"  But doesnt work! Stays in the same position!

#12.5) If i click on Reorder inputbox <input type="text" name="order[]" size="5" value="36" class="text_area" style="text-align: center">
#12.5.1) and delete the position "36"
#12.5.2) and write "35"

#12.6) I hit the "Save Disk"
#12.7) It show one Popup every time: "you cannot change the order of items, as an item in the list is 'Checked Out'"
So i dont understand what is happening here....  :(
UPDATE: I've tested now with again with brand new instalation Joomla + virtuemart latest 2.0.6
The shopper user fields dont work in change position.. allways the same popup msg...  "you cannot change the order of items, as an item in the list is 'Checked Out'" .....


#22 - found a Css Style problem in "Ask a question about this product"  the close image "X" -> <- its over the scroll bar..
<a href="#" class="close"></a> why not change to this one: and put in top right border?
VM V. online: J2.5.14 | VM 2.0.20a | SQL 5.1.70 | PHP 5.3.25

gjrweb

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
Re: 5 ~ 8 Problems NOT Solved yet in new VM 2.0.6
« Reply #13 on: April 24, 2012, 16:10:40 pm »
Some other issues:

- Sort order on payment methods not correctly listed.
- Invoice still looks crappy. (double shipping method/double payment method/coupon code not correctly deducted
- When adding an item to the card two separate "Product successfully added" banners appear.

Still a lot of work to do in Virtuemart 2.0, far from stable if you ask me.
[GJ-R] Webdevelopment & E-Commerce Expert

lipes

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 720
anothers suggestions to future vm version
« Reply #14 on: April 30, 2012, 19:17:06 pm »
Good afternoon to all.
My new suggestions would be for administrators could add new Collumns in the Product administration Back End ... like:
1 - Product Final Price Column; (for many people Final price Column will be more important than the base price)
2 - Weight Column; (This column will be important to see if the product have the correct weight to dont do many mistakes when the weight is empty or we forget to fill that field, and people will order products without weight but we dont confirm that and have to pay.. etc);
etc... that will give us better admin in VM and less errors in store management.

Another suggestion is in VM Module Manufacturers management
Why not do one thing in BE like:
If we dont have any product published of that Manufacturer Brand the Logo/Text will not display;
If we have products of that Manufacturer the Logo/Text will be published; If all products of that brand will be unpublished the manufacturer logo/text will be unpublished too! in index.php?option=com_virtuemart&view=manufacturer   module.

Its like in BE saying this: "Publish the Manufacturer Name without products published"? YES [ ] NO [ ]
VM V. online: J2.5.14 | VM 2.0.20a | SQL 5.1.70 | PHP 5.3.25