Author Topic: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3.B update  (Read 36323 times)

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4341
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #15 on: March 05, 2012, 17:01:57 pm »

2)
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\wamp\www\Joomla\libraries\joomla\html\html\select.php on line 504
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0003 648312 {main}( ) ..\index.php:0
2 0.2611 20998664 JSite->render( ) ..\index.php:48
3 0.2658 21310888 JDocumentHTML->render( ) ..\application.php:261
4 0.2658 21310888 JDocumentHTML->_renderTemplate( ) ..\html.php:433
5 0.2672 21374376 JDocumentHTML->getBuffer( ) ..\html.php:655
6 0.2672 21374992 JDocumentRendererModules->render( ) ..\html.php:371
7 0.2672 21376456 JDocumentRendererModule->render( ) ..\modules.php:39
8 0.2673 21378072 JModuleHelper::renderModule( ) ..\module.php:106
9 0.2688 21439976 include( 'C:\wamp\www\Joomla\modules\mod_virtuemart_currencies\mod_virtuemart_currencies.php' ) ..\helper.php:175
10 0.2696 21440888 require( 'C:\wamp\www\Joomla\modules\mod_virtuemart_currencies\tmpl\default.php' ) ..\mod_virtuemart_currencies.php:49
11 0.2697 21441320 JHtml::_( ) ..\default.php:8
12 0.2697 21442784 JHtml::call( ) ..\html.php:103
13 0.2697 21444792 call_user_func_array ( ) ..\html.php:222
14 0.2697 21445696 JHtmlSelect::genericlist( ) ..\html.php:222
15 0.2697 21447624 JHtmlSelect::options( )

Hi,
Seems you don't have set the currencies in VM2.
It's an error, but i mean if vm2 is right set this error don't appear.

lipes

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 720
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #16 on: March 05, 2012, 17:11:10 pm »
Electrocity: Damm it.. you solve the problem of the Ordering with your suggestion...
I'm so accustomed to VM1 that it does update automatically that ordering that i dont see this was a link to do something.. now i will have to ordering categories again.. and press it to see it in a correct way.
Thanks!

Milbo sorry
VM V. online: J2.5.14 | VM 2.0.20a | SQL 5.1.70 | PHP 5.3.25

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4341
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #17 on: March 05, 2012, 17:56:55 pm »
I have added a fix in SVN files for category pagination in SEF problems.

icemangs

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
    • WBL-IT
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #18 on: March 05, 2012, 19:08:53 pm »
Hi,

after upgrade from 2.0.2 to 2.0.3. i cant see any products in frontend.
In the backend i can see the products.

Does anyone know why?

icemangs

Edit: product categories >> in column Products for show products in products categories>> display errors:

vmError: exeSortSearchListQuery Column 'virtuemart_product_id' in order clause is ambiguous SQL=SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM `jos_virtuemart_products_de_de` as l JOIN `jos_virtuemart_products` AS p using (`virtuemart_product_id`) LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_categories` ON p.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_product_id` LEFT JOIN `jos_virtuemart_categories_de_de` as c ON c.`virtuemart_category_id` = `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id` WHERE ( `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id` = 22) ORDER BY virtuemart_product_id DESC LIMIT 0, 10

peebee

  • Beginner
  • *
  • Posts: 11
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #19 on: March 05, 2012, 22:33:30 pm »
Hello Peebee, this is very strange, we tested the installation on 5 servers, one server had the problem with currency module. Interesting, you changed to 2.0.2 and it is gone. joomla version?

Thanks for the reply Milbo. 

Running Joomla 2.5.1. I've downloaded and installed a fresh copy of VM 2.0.3 and have exactly the same error in the currency module.  Roll back to 2.0.2 and it's gone again? I do note that the server the installation is on is running PHP 5.2.17 and not 5.3.x.  Is that possibly the issue?  Sadly, host is not cooperating with upgrade of php at the moment.

I see you mention "we tested the installation on 5 servers, one server had the problem with currency module".  Did you resolve the issue with that installation or were you able to isolate the problem?

Thanks again for your time and help.

xevi

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #20 on: March 05, 2012, 23:23:08 pm »
thanks for the update Milbo,

I tried the update in a clean installation copy and everything worked fine. (Joomla 2.5.1 + Virtuemart from 2.0.2 to 2.0.3).

However, when I migrated in a copy I have some personalized categories, products ... I get the follwoing errors when installing the aio component.

Note: I have not set-up any payment method yet.


com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_payment_plg_standard" hot_virtuemart_payment_plg_standard
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: VirtueMart2 update #__virtuemart_payment_plg_standard
createTable ERROR :Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key SQL=CREATE TABLE IF NOT EXISTS `arq_virtuemart_payment_plg_standard` ( `id` INT(1) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `virtuemart_order_id` INT(1) UNSIGNED DEFAULT NULL, `order_number` CHAR(32) DEFAULT NULL, `virtuemart_paymentmethod_id` MEDIUMINT(1) UNSIGNED DEFAULT NULL, `payment_name` VARCHAR(5000), `payment_order_total` DECIMAL(15,5) NOT NULL DEFAULT '0.00000', `payment_currency` CHAR(3) , `cost_per_transaction` DECIMAL(10,2) DEFAULT NULL, `cost_percent_total` DECIMAL(10,2) DEFAULT NULL, `tax_id` SMALLINT(1) DEFAULT NULL, `created_on` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `created_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0, `modified_on` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `modified_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0, `locked_on` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `locked_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_payment_plg_payzen"
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_payment_plg_authorizenet"
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_payment_plg_paypal"
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_shipment_plg_weight_countries" hot_virtuemart_shipment_plg_weight_countries
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: VirtueMart2 update #__virtuemart_shipment_plg_weight_countries
createTable ERROR :Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key SQL=CREATE TABLE IF NOT EXISTS `arq_virtuemart_shipment_plg_weight_countries` ( `id` INT(1) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `virtuemart_order_id` INT(11) UNSIGNED DEFAULT NULL, `order_number` CHAR(32) DEFAULT NULL, `virtuemart_shipmentmethod_id` MEDIUMINT(1) UNSIGNED DEFAULT NULL, `shipment_name` VARCHAR(5000), `order_weight` DECIMAL(10,4) DEFAULT NULL, `shipment_weight_unit` CHAR(3) DEFAULT 'KG' , `shipment_cost` DECIMAL(10,2) DEFAULT NULL, `shipment_package_fee` DECIMAL(10,2) DEFAULT NULL, `tax_id` SMALLINT(1) DEFAULT NULL, `created_on` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `created_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0, `modified_on` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `modified_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0, `locked_on` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `locked_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_custom_plg_textinput"
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_custom_plg_specification"
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_custom_plg_stockable"
com_virtuemart_allinoneInstallerScript:: SHOW TABLES LIKE "%virtuemart_arch_plg_virtuemart"
Installing component was successful.


anyway, the front-end seems to work pretty well.

hope this info is usefull.

observ3r

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #21 on: March 05, 2012, 23:33:00 pm »
i also had a similar issue with my last upgrade from 2.0.1 to 2.0.2

namely-> when i did a clean install my issue went away

joomla 2.5.1 vm 2.0.2

rgds

enock

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #22 on: March 06, 2012, 00:49:27 am »
Upgrade a copy J2.5.1 VM2.02 - all products (4400) not showing - in backend get this error

vmError: exeSortSearchListQuery Incorrect key file for table '/tmp/#sql_58b8_0.MYI'; try to repair it SQL=SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM `mag_virtuemart_products_en_au` as l JOIN `mag_virtuemart_products` AS p using (`virtuemart_product_id`) LEFT JOIN `mag_virtuemart_product_categories` ON p.`virtuemart_product_id` = `mag_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_product_id` LEFT JOIN `mag_virtuemart_categories_en_au` as c ON c.`virtuemart_category_id` = `mag_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id` ORDER BY `mag_virtuemart_product_categories`.`ordering` DESC LIMIT 0, 10

Tried the above and got

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SQL=SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM `mag_virtuemart_products_en_au` as l JOIN ' at line 1

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10070
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #23 on: March 06, 2012, 00:54:32 am »
Edit: product categories >> in column Products for show products in products categories>> display errors:

vmError: exeSortSearchListQuery Column 'virtuemart_product_id' in order clause is ambiguous SQL=SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM `jos_virtuemart_products_de_de` as l JOIN `jos_virtuemart_products` AS p using (`virtuemart_product_id`) LEFT JOIN `jos_virtuemart_product_categories` ON p.`virtuemart_product_id` = `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_product_id` LEFT JOIN `jos_virtuemart_categories_de_de` as c ON c.`virtuemart_category_id` = `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id` WHERE ( `jos_virtuemart_product_categories`.`virtuemart_category_id` = 22) ORDER BY virtuemart_product_id DESC LIMIT 0, 10

Thx, I think found it.


createTable ERROR :Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key SQL=CREATE TABLE IF NOT EXISTS `arq_virtuemart_shipment_plg_weight_countries` ( `id` INT(1) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, `virtuemart_order_id` INT(11) UNSIGNED DEFAULT NULL, `order_number` CHAR(32) DEFAULT NULL, `virtuemart_shipmentmethod_id` MEDIUMINT(1) UNSIGNED DEFAULT NULL, `shipment_name` VARCHAR(5000), `order_weight` DECIMAL(10,4) DEFAULT NULL, `shipment_weight_unit` CHAR(3) DEFAULT 'KG' , `shipment_cost` DECIMAL(10,2) DEFAULT NULL, `shipment_package_fee` DECIMAL(10,2) DEFAULT NULL, `tax_id` SMALLINT(1) DEFAULT NULL, `created_on` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `created_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0, `modified_on` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `modified_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0, `locked_on` datetime NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00:00:00', `locked_by` int(11) NOT NULL DEFAULT 0) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;


Hmm we tried to find the problem today already, we found this and that small problem, fixed them, but we did not find out the problem with this error message, because we dont have it. It is just missing the primary key, which should be always added (and is in our case).
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

klezmer41

  • Beginner
  • *
  • Posts: 11
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #24 on: March 06, 2012, 00:59:06 am »
I tried out the product re-ordering, and have found some strange errors. The arrows were inaccessible until I added integers to the text fields and then clicked the disk icon.

Then the arrows only seemed to jack up ordering. For example the Garden Tools (4) only had an arrow to decrease its weight.

[attachment cleanup by admin]

maxispin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 174
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #25 on: March 06, 2012, 11:11:38 am »
TAKE BACKUPS BEFORE YOU TEST NEW VERSIONS!
VM 3.0.17.6 | VM 2.0.24c | VM 1.1.9

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10070
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #26 on: March 06, 2012, 12:59:16 pm »
I tried out the product re-ordering, and have found some strange errors. The arrows were inaccessible until I added integers to the text fields and then clicked the disk icon.

Then the arrows only seemed to jack up ordering. For example the Garden Tools (4) only had an arrow to decrease its weight.

Interesting, I must admit I was not aware of this feature before. This feature is by its nature also complex to handle. Atm we do not store an ordering per category and product. So when a product is in more than one category, it will have the wrong ordering in one category, because it stores only one value per product.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

beipink

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #27 on: March 06, 2012, 15:21:10 pm »
This feature is by its nature also complex to handle.
Hi Max,
I guess this has to be addressed at some stage sooner or later :)
Just out of curiosity, How was this handled in VM 1?
...as far as i remember  products ordering for a single category worked pretty well in VM1.
of course VM1 was far from being perfect. it could reorder products only in 1 category.

vigier

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 124
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3
« Reply #28 on: March 06, 2012, 18:28:26 pm »
vigier did you used the latest aio? or the aio before the core? I tried to understand the error but looks for me impossible. The error with the missing category, hmmm. Normal products must have a category. I wonder how you show them. With single joomla menu items? We can remove the notice, not big deal, just so.
Hi Milbo,
I first installed the core, then the aio. The first time I installed VM I forgot the aio, since then I never forget it. Since my site has only 1 categorie, I found it useless to use categories. I'll logon to my other computer to change the site to use a category. I'll give you an update this evening.


2)
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\wamp\www\Joomla\libraries\joomla\html\html\select.php on line 504
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0003 648312 {main}( ) ..\index.php:0
2 0.2611 20998664 JSite->render( ) ..\index.php:48
3 0.2658 21310888 JDocumentHTML->render( ) ..\application.php:261
4 0.2658 21310888 JDocumentHTML->_renderTemplate( ) ..\html.php:433
5 0.2672 21374376 JDocumentHTML->getBuffer( ) ..\html.php:655
6 0.2672 21374992 JDocumentRendererModules->render( ) ..\html.php:371
7 0.2672 21376456 JDocumentRendererModule->render( ) ..\modules.php:39
8 0.2673 21378072 JModuleHelper::renderModule( ) ..\module.php:106
9 0.2688 21439976 include( 'C:\wamp\www\Joomla\modules\mod_virtuemart_currencies\mod_virtuemart_currencies.php' ) ..\helper.php:175
10 0.2696 21440888 require( 'C:\wamp\www\Joomla\modules\mod_virtuemart_currencies\tmpl\default.php' ) ..\mod_virtuemart_currencies.php:49
11 0.2697 21441320 JHtml::_( ) ..\default.php:8
12 0.2697 21442784 JHtml::call( ) ..\html.php:103
13 0.2697 21444792 call_user_func_array ( ) ..\html.php:222
14 0.2697 21445696 JHtmlSelect::genericlist( ) ..\html.php:222
15 0.2697 21447624 JHtmlSelect::options( )

Hi,
Seems you don't have set the currencies in VM2.
It's an error, but i mean if vm2 is right set this error don't appear.
Before the update, the currency was set to EURO €, but I'll try to set it to Euro again and give you an update.

Kind regards, Vigier

smimish

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: New pre subrelease VirtueMart 2.0.3.A update
« Reply #29 on: March 06, 2012, 21:02:32 pm »
Thanks guys, 2.0.3a seems to have fixed the problem with SEO and selecting the number of products per page.