Author Topic: Double tooltips  (Read 8091 times)

Maxim Pishnyak

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2656
Re: Double tooltips
« Reply #15 on: August 09, 2013, 21:32:19 pm »
The problem is that Virtuemart loads the jQuery scripts twice and in wrong order.
Lie.

Maybe you didn't watch attentively on my forum status. So I want to say you that I'm moderator here and, if I'm asking about link here, that means link to the web page where some issues present. And I'm not so dumb, that I couldn't google extension home page. So I didn't ask about nonumbers web site.
You can support Community by voting for Project on the JED
https://extensions.joomla.org/extension/virtuemart/#reviews
Join us at
https://twitter.com/virtuemart

SparksArts

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
    • Sparks Arts
Re: Double tooltips
« Reply #16 on: August 09, 2013, 21:36:42 pm »
Easier to hack Virtuemart rather than the 2 other modules. NoNumbers updates more often than Virtuemart. I fix the double-tooltips this way:

Disable the CSS file for the popup:

Goto: administrator\components\com_virtuemart\helpers\adminui.php

Disable CSS file on Line 45:       $document->addStyleSheet($front.'css/vtip.css');
by replacing it with: //$document->addStyleSheet($front.'css/vtip.css');
Richard Sparks, Website Developer

sgagner

  • Translator Team
  • Beginner
  • **
  • Posts: 20
  • Joomla Professional consultant and translator
    • Web8 Universal (former Mei Ya e-Service)
  • Skype Name: stefangagner
Re: Double tooltips
« Reply #17 on: August 09, 2013, 22:00:56 pm »
@Maxim Pishnyak: I am very sorry for the misunderstanding about the link.

Since the problem occur in the admin area and it is a live website I have fixed, I cannot give any link to the problem website.

However the problem is very easy to reproduce. Simply make a fresh install with Joomla 2.5.14, Virtuemart 2.0.22a and NoNumbers Add-to-Menu + NoNumbers CacheCleaner and then take a look in the Virtuemart backend eg. the configuration and point to any setting that has tooltips and you will see for yourself. There will be 2 Tool-tips on top of each other where the bottom one has the correct Tooltip text.
Best regards,
Stefan Gagner, Web8 Universal, Sweden

We make the impossible while you wait. Wonders takes a little bit longer.

Maxim Pishnyak

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2656
Re: Double tooltips
« Reply #18 on: August 09, 2013, 22:16:26 pm »
@ sgagner: everything ok. Still I'm worrying a little about "The problem is that Virtuemart loads the jQuery scripts twice and in wrong order.". Your web store still have such a critical issue?
You can support Community by voting for Project on the JED
https://extensions.joomla.org/extension/virtuemart/#reviews
Join us at
https://twitter.com/virtuemart

sgagner

  • Translator Team
  • Beginner
  • **
  • Posts: 20
  • Joomla Professional consultant and translator
    • Web8 Universal (former Mei Ya e-Service)
  • Skype Name: stefangagner
Re: Double tooltips
« Reply #19 on: August 09, 2013, 23:12:21 pm »
No, I have solved the problem and that is what I reported in my first posting.
It is  one of my customers websites but I have been very frustrated over this problem a long time. It was until today I took enough time to solve it.
However the solution is a bandaid and not a real solution.
Best regards,
Stefan Gagner, Web8 Universal, Sweden

We make the impossible while you wait. Wonders takes a little bit longer.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10486
  • VM4.0.7 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Double tooltips
« Reply #20 on: August 10, 2013, 13:41:32 pm »
NoNumbers Extensions is one of the most important extension packs you need to have on almost any webpage according to me. NoNumbers together with Akeeba Admin Tools, Akeeba Backup Pro and JCE Editor are all a must-have.

If you are not familiar with NonNumbers you find them here: http://www.nonumber.nl/

The double Tool-tip-problem is solved by inactivating the tooltips in the CacheCleaner plugin and in the Add-to-Menu admin module. The problem is that Virtuemart loads the jQuery scripts twice and in wrong order. Please contact Peter van Westen at NoNumbers for advice how to do.

Funny, I know NoNumber from conferences, but I never used any plugin of him. Cachecleaner? you should not use any cache with VM actually. A lot of features cannot work with cache. Maybe with the progressive one, but that makes the browsing experience even slower.

I was also a fan of akeeba, but within the informal chat of the vm team, we gathered actually a lot problems with it and we know there is no interest to fix this. So we suggest to use something like Akeeba but I do not anylonger consider it as a "must have".
The general rule of programming is "DO NOT INTERFERE THE WORK OF OTHERS!"
Some plugins just interfere, and use their methods even in other components. So it is clearly not our problem. Or haha to use Nicholas car analogy (the guy of akeeba)

It is not the fault of Mercedes, when you use wrong gas. It is not the fault of Mercedes, when you use a stereo in the car sucking the electricity out of its batteries.

For me it looks clearly that the plugins of nonumber seems not to be fully compatible with VM.

and vm2 is NOT loading the jQuery twice. IF you find the jquery two times, then you can even DISABLE the jquery of virtuemart. Exactly for that reason.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

franzpeter

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 467
    • 2in1-online | Software, Mac, PC, Netzwerk, Drucker, Pad, Display
  • VirtueMart Version: Virtuemart 3.2.6
Re: Double tooltips
« Reply #21 on: August 10, 2013, 13:56:04 pm »
Milbo fully agree. I do not see too, that all those mentioned extensions like the NoNumbers, admin tools, backup and JCE are a must.  They would be nice if they would all work in the expected way without disturbing code from the default VM or Joomla part. I do not know about NoNumbers but the other mentioned I know very well. Using the mentioned backup solution I just can recommend to try to restore such a backup (beware of doing that on a live server) on a localhost. :)

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10486
  • VM4.0.7 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Double tooltips
« Reply #22 on: August 10, 2013, 14:20:34 pm »
JCE is a bit different. We tried to get it working and they adjusted it, so that it works in vm even for multilanguage. But in case of NoNumber there is nothing we can do about. We can only just disable our tooltips. The real solution would be that NoNumber is excluding vm within its plugin.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/