Author Topic: Image handling in vm2.  (Read 1912 times)

MarcoDings

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Image handling in vm2.
« on: November 10, 2011, 08:22:07 am »
I have a lot of products imported into vm persistence.
Product images accessible via remote url e.g. http://content.etilize.com/Thumbnail/1013019630.jpg
If I try to save this url into #__virtuemart_medias.file_url then vm shop shows an error

vmError: Couldnt create thumb, file not found...

Can vm2 work with external urls or it requires images from server's file system?
Do I have any chance to force vm generte thumb using url?

Stannite

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: Image handling in vm2.
« Reply #1 on: May 11, 2012, 13:45:54 pm »
is there anybody that could answer to this? i am having the same problem...

Stannite

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: Image handling in vm2.
« Reply #2 on: May 14, 2012, 07:39:31 am »
Some additional info:

i am using virtuemart 2.0.6 / joomla 2.5.4.

what it does is the following: i have a url for the image and an url for the thumbnail. but when in the frontend it adds the path to the shop in front of the url to the thumbnail like this: http://ip-address/shop/http://www.thumbnail-site/filename.jpeg

I really hope someone could help

Jumbo!

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 668
  • Full-stack Web Developer
    • www.virtueplanet.com
  • VirtueMart Version: Always latest
Re: Image handling in vm2.
« Reply #3 on: May 14, 2012, 07:56:48 am »
Virtuemart can not auto generate thumbnail images when you are using an external link for the main image.

Stannite

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: Image handling in vm2.
« Reply #4 on: May 14, 2012, 12:23:21 pm »
I know that, i am putting my products directly in the database. I put the url for the thumbnail in the field file_url_thumb in the medias table.

Jumbo!

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 668
  • Full-stack Web Developer
    • www.virtueplanet.com
  • VirtueMart Version: Always latest
Re: Image handling in vm2.
« Reply #5 on: May 15, 2012, 20:30:43 pm »
Check the thumbnail image url in your database import. Is it correct?

Stannite

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: Image handling in vm2.
« Reply #6 on: May 16, 2012, 09:55:00 am »
The url is correct, the problem is that virtuemart puts the url to my website in front of the url to the thumbnail.

Stannite

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: Image handling in vm2.
« Reply #7 on: May 18, 2012, 16:13:11 pm »
One other thing,

when i look at the product in the backend, the url for the thumbnail is replaced with 0. this happens every time i go to the product in the backend.

any help please?

Stannite

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: Image handling in vm2.
« Reply #8 on: May 22, 2012, 14:48:18 pm »
anyone please?

saman6709

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
Re: Image handling in vm2.
« Reply #9 on: January 02, 2014, 15:21:08 pm »
i have problem like this
pls help !!!!!!

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27431
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Image handling in vm2.
« Reply #10 on: January 02, 2014, 16:30:09 pm »
saman6709  you have posted the same message in 3 different threads. What exactly is the problem that you have?

And as we are no good at guessing games please tell us which VM/J versions you use?  http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=79799.0
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.4.3.10057 on Joomla 3.9.8 PHP 7.0.33
Testing VM .3.6.0.10075 on Joomla 3.9.8