Author Topic: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site  (Read 3185 times)

Lance Thompson

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
    • Blue Sky Web Worx - Web Design Company
Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« on: October 18, 2011, 14:57:00 pm »
I found that after trying to replace a thumb nail, VM throws up the 500 internal server error. I checked and somehow the permissions on the main root folder had been changed to 777. I changed it back and was able to access my Joomla admin with an OMINOUS error message stating "Unable to delete 'public_html'.

This seems like a serious bug to me. Anyone?

Note: I'm using VM version:  2.0.0-RC-2i  upgraded from VM version g.
Joomla: 1.523

Also, now there's an error on the top of a categories edit page in red stating:  "vmError: Couldnt create thumb, file not found /home/xxxxxx/public_html/images/stories/virtuemart/category/conveyor system.jpg."  In that folder is a file name that is similar but doesn't have the blank space.

It has the error message multiple times for the various category images that were already in place, all with a blank space where the underscore used to be.

To add to the issue, now no products are displaying on the front end, and the same error message is displaying on the front end.

Thanks!

Note: This is a repost from a different forum post that's under "Product Inserting".
Lance Thompson
CEO, Blue Sky Web Worx
www.BlueSkyWebWorx.com
Website Design Company, Internet Marketing, SEO, Graphic Design

Lance Thompson

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
    • Blue Sky Web Worx - Web Design Company
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #1 on: October 19, 2011, 05:35:49 am »
Has anyone had this issue?
Lance Thompson
CEO, Blue Sky Web Worx
www.BlueSkyWebWorx.com
Website Design Company, Internet Marketing, SEO, Graphic Design

Lance Thompson

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
    • Blue Sky Web Worx - Web Design Company
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #2 on: October 20, 2011, 19:36:40 pm »
So I guess no one either has this issue or hasn't had time to try and replicate it. So can anyone point me in the right direction to solving it?

Thanks!
Lance Thompson
CEO, Blue Sky Web Worx
www.BlueSkyWebWorx.com
Website Design Company, Internet Marketing, SEO, Graphic Design

Lance Thompson

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
    • Blue Sky Web Worx - Web Design Company
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #3 on: October 20, 2011, 20:16:46 pm »
FOLLOW UP. This is replicatable. I installed a fresh copy of Joomla 1.524 and did a fresh install of VM 1.9.8. RCi and installed sample data.

Steps to replicate:

- Edit product category
- Images tab
- Click replace thumb radio button
- Browse to find any file
- Click apply or save


The same thing happens if you click "Replace Thumb" on a product image.

The results:

- public_html folder permissions changed to 777
- once permissions set back to normal, there's a message in the VM admin stating "Delete failed: 'public_html'"

This is a serious bug that I'm not sure where to post but hopefully someone see it here and can move it to the bug tracker.

thanks!
Lance Thompson
CEO, Blue Sky Web Worx
www.BlueSkyWebWorx.com
Website Design Company, Internet Marketing, SEO, Graphic Design

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10431
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #4 on: October 20, 2011, 20:20:02 pm »
can you remove the picture,

THEN, replace in a separate step?

Lance Thompson

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
    • Blue Sky Web Worx - Web Design Company
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #5 on: October 21, 2011, 00:05:40 am »
Not that I'm aware of. I deleted that install of Joomla/VM after testing it.
Lance Thompson
CEO, Blue Sky Web Worx
www.BlueSkyWebWorx.com
Website Design Company, Internet Marketing, SEO, Graphic Design

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10144
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #6 on: October 21, 2011, 09:31:22 am »
Thank you very much, interesting bug. So you tried to replace an image but there wasnt any?
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Lance Thompson

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
    • Blue Sky Web Worx - Web Design Company
Re: Internal Server Error - VM Tried To Delete Entire Site
« Reply #7 on: October 21, 2011, 19:30:00 pm »
It happens with or without an image already there as far as I can tell.

thanks for your hard work on VM!
Lance Thompson
CEO, Blue Sky Web Worx
www.BlueSkyWebWorx.com
Website Design Company, Internet Marketing, SEO, Graphic Design