Author Topic: [FIXED] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"  (Read 5491 times)

Razva

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Hi,

Please go at the following link: http://semineemures.ro/produse/finisaje/finisaje-moderne/Bix-box-100

As you can see everything is nice and...normal.

Now please go to this link: http://semineemures.ro/produse/finisaje/finisaje-moderne/Abbey or to http://semineemures.ro/produse/finisaje/finisaje-moderne/Air-bianco . Or to any product starting with "A" from http://semineemures.ro/produse/finisaje/finisaje-moderne

So, as you can see, any product that starts with "A" is totally messed up! Any other product, with any other letter from the same category is working properly.

Is this a bug?

Thanks!

grtrustme

  • Beginner
  • *
  • Posts: 32
  • Perfection in your hands
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #1 on: September 29, 2011, 17:49:04 pm »
First of all are you using an svn version ov Virtuemart 2 or did you install Virtuemart 2 using the latest installation file?
Which version of Virtuemart 2 are you using?

PS1. Just for testing, what you could do is to create a product with the name and alias starting from letter B, save it, test it and then change it to letter A and see if this problem happens again.

PS2. By the way, this is not happening to my version (Virtuemart 2 svn rev. 4206) so i would advice you to try the latest svn version or wait a little for the coming release.


grtrustme

  • Beginner
  • *
  • Posts: 32
  • Perfection in your hands
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #3 on: September 29, 2011, 20:38:09 pm »
Well this is not happening to me. Thus i would advice you either to install the latest svn version

If you are familiar with web development, you can try setting up a development environment and test Virtuemart 2 there:
http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/wiki/Setting_up_a_Development_Environment

Or else, you can wait for the coming release of Virtuemart 2, that will be available soon.

PS. Since the version you are using, countless (small or bigger) things have been fixed.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9853
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #4 on: September 29, 2011, 21:50:52 pm »
Personally I dont think that someone must be experienced in webdevelopment to create an own installer. You just need to install svn.... download the trunk, export it and move one file and copy paste one dir and do zip of it.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Razva

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #5 on: September 30, 2011, 11:47:30 am »
Great, thanks for the reply!

Is this fixed in the SVN? Just asking...

Later edit: overwriting all the files will not broke the installation? Aren't there any SQL updates necessary?

Ellalex

  • Beginner
  • *
  • Posts: 5
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #6 on: September 30, 2011, 12:32:02 pm »
This happens to me too with the A but not exactly the same and not using svn either...

I only have the problem when I try click on Product Details of a Product that starts with an A it takes me back to categories view.

I noticed that this happens when I have the SEF Enabled in Joomla.  Products with names not starting from A works fine with SEF Enabled

will try svn when I go home though



Razva

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #7 on: September 30, 2011, 13:24:48 pm »
Great. I've overwritten the files and:
1) the main shop page states "Warning: Division by zero in /home/semineem/public_html/components/com_virtuemart/views/virtuemart/tmpl/default_categories.php on line 10"
2) even if we have 100 products in http://www.semineemures.ro/produse/finisaje they don't show up (as you can see)

So the SVN idea was not so good...it kinda broke the entire installation...

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9853
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #8 on: September 30, 2011, 14:46:56 pm »
nono

you just need to execute some tools.

Go tot the tools, do a reset config by file,.. and then the update/install table thing (last command on the bottom right, first tab).
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Razva

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #9 on: September 30, 2011, 14:58:02 pm »
Horray for Popeye! :P

FOR POSTERITY:
1) click on "Renew config by file"
2) click on "Install tables or if necessary update them"
3) prepare to have a functional VM but loose all your settings :P

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9853
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #10 on: September 30, 2011, 16:15:28 pm »
yepp :-)

But you dont lose entered, products, categories, medias, manufacturers, orders and so on,.. only shopsetting is lost
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3469
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #11 on: September 30, 2011, 16:54:53 pm »
yepp :-)
...unless you keep a copy of the table "_virtuemart_configs" as a backup  ;)
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

Razva

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: [BUG] VM going crazy when selecting a product with the letter..."A"
« Reply #12 on: September 30, 2011, 16:57:00 pm »
Eh, it's no big deal...you can set everything in 5 minutes...if you made a custom view, as any update will - obviously! - delete any changes you've made in any "default" view :)

Now only if this and this would find an answer... :( These are *finally* the last problems I need to fix and HORRAAAY! :D

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9853
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VM going crazy when selecting a product with the letter..."A" [solved]
« Reply #13 on: September 30, 2011, 18:52:30 pm »
you can set your standards int the virtuemart.cfg file.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Razva

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
Re: VM going crazy when selecting a product with the letter..."A" [solved]
« Reply #14 on: September 30, 2011, 19:01:23 pm »
Nice tip, thanks!