Author Topic: Are Product Types Translatable now?  (Read 3752 times)

benbogart

  • Beginner
  • *
  • Posts: 23
Are Product Types Translatable now?
« on: July 01, 2011, 21:40:16 pm »
In Virtuemart 2.0 are Product Types translatable with Joomfish?

benbogart

  • Beginner
  • *
  • Posts: 23
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #1 on: July 03, 2011, 15:16:38 pm »
Does anybody know the answer to this?  In Virtuemart 1.x they are not translatable because of the data base structure used to store them.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10000
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #2 on: July 03, 2011, 16:44:43 pm »
We think about just to add an JText::_ before the description as we already do for the userfields. So you can then add something like COM_VIRTUEMART_MY_PRODUCTTYPE_ATTR and then oyu add that to the language file. Just an idea, maybe there are better solutions
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3552
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #3 on: July 03, 2011, 17:06:52 pm »
Milbo replied while I was in the middle of typing this:

The old VM1.1.x attributes, product types, etc. have been replaced by user defineable custom fields. I'm not going to test it for you, but I doubt that current versions of Joomfish would work with VM2. If you want to try, you probably would have to develop a new "content element" file for Joomfish. Perhaps the situation changes with Joomfish 3.0 some time in 2012.

...I wonder if it would be difficult for the VM2 developers to make use of the Joomla 1.7.x language switching capabilities, i.e. treat product descriptions like articles in the CMS, where you can assign one of the installed languages in the article settings... ::)
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

benbogart

  • Beginner
  • *
  • Posts: 23
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #4 on: July 03, 2011, 17:14:29 pm »
Milbo, Thats quite a nice idea actually!  I'll give it a go.

jjk, the problem with the current version is that there is no way to write a new content element file for the Product Type attributes because they use a multi column index in the database table.  I am very happy to know hear that product type attributes have been replaced but user definable fields, it gives me some hope.  But really your suggestion to make use of 1.7 language switching abilities would be even better (assuming a 1.7 ever gets released and they don't move on to 1.8 before they get that far).

Thanks.

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3552
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #5 on: July 03, 2011, 17:26:59 pm »
assuming a 1.7 ever gets released ...

I'm shure it will. I have J1.7.0 Beta installed and the "Stable" is due in less than three weeks.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10000
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #6 on: July 04, 2011, 19:00:46 pm »
my idea would exactly use the joomla methods and should then also use the language switching capibilities,.. it is not nice to edit though, but not hard.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4074
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #7 on: July 16, 2011, 18:50:30 pm »
Hi,
The field can be translate with standard joomla ini string by adding it to the component.

Set A standard String eg. COM_VIRTUEMART_SIZE="Size" and set it for each language.
Name your field or value as your string >  COM_VIRTUEMART_SIZE
now it's translated by joomla.
For bigger shop, i think it's better to manage it with joomfish.

gourky

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #8 on: July 30, 2011, 09:04:12 am »
Hello,

Maybe if we can get just a language combo field for categories and product description, in the configuration page.
Maybe better the default language description always displayed, a combo to select next language, and the next language description field to have the default one as a model.
I think multi language support is mandatory. It would be better to avoid installing a third tool to manage only virtuemart languages.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10000
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Are Product Types Translatable now?
« Reply #9 on: July 30, 2011, 12:00:58 pm »
It is supporting multi language. btw, what means, "capable of" "supporting" and "featuring" ?
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/