Author Topic: **SOLVED** Admin Language Strings Not Displaying  (Read 3399 times)

BoardBoss

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
**SOLVED** Admin Language Strings Not Displaying
« on: June 16, 2011, 19:08:19 pm »
Hi all - I just installed Virtuemart 2.0.0-RC into a Joomla 1.6.3 default install. I am running PHP 5.3.6 and MySQL 5.0.92-community. There is only a single user, Super User, and the front- and back-end language options for this user are English-GB for both.

When I went into the admin area of VM, I see only labels and no language strings. Please see the attached file for a partial screenshot. (I could not attach the file as the upload folder is full; see paste below.) I searched and found a couple of possible fixes for this; however, these fixes are in the files I have.

Any ideas?

PASTE FROM LEFT MENU AREA ON MAIN VM ADMIN PAGE:
COM_VIRTUEMART_ADMIN
COM_VIRTUEMART_PRODUCT_MOD

    COM_VIRTUEMART_CATEGORY_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_PRODUCT_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_PRODUCT_CUSTOM_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_PRODUCT_FILES_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_PRODUCT_INVENTORY_MNU
    COM_VIRTUEMART_CALCULATOR_MNU
    COM_VIRTUEMART_REVIEWS_MNU

COM_VIRTUEMART_ORDER_MOD

    COM_VIRTUEMART_ORDER_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_COUPON_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_REPORT_BASIC_MNU
    COM_VIRTUEMART_SHOPPERS_MNU
    COM_VIRTUEMART_SHOPPER_GROUP_LIST_MNU

COM_VIRTUEMART_MANUFACTURER_MOD

    COM_VIRTUEMART_MANUFACTURER_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_MANUFACTURER_CAT_LIST_MNU

COM_VIRTUEMART_STORE_MOD

    COM_VIRTUEMART_STORE_FORM_MNU
    COM_VIRTUEMART_PAYMENT_METHOD_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_CARRIER_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_RATE_LIST_MNU

COM_VIRTUEMART_CONFIGURATION_MOD

    COM_VIRTUEMART_CONFIG_MNU
    COM_VIRTUEMART_CURRENCY_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_CREDITCARD_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_COUNTRY_LIST_MNU
    COM_VIRTUEMART_MANAGE_USER_FIELDS_MNU
    COM_VIRTUEMART_ORDER_STATUS_LIST_MNU

COM_VIRTUEMART_TOOLS_MOD

    COM_VIRTUEMART_CHECK_UPDATES_MNU
    COM_VIRTUEMART_ABOUT
    COM_VIRTUEMART_HELP_TOPICS
    COM_VIRTUEMART_COMMUNITY_FORUM

COM_VIRTUEMART_YOUR_VERSION
Virtuemart 2.0.0-RC

beltoforion

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 179
  • Everything is Possible!
    • Ofix-Comp
Re: Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #1 on: June 16, 2011, 22:09:37 pm »
The latest RC has not been uploaded because VM team is working hard on bugs from latest SVN revision. Use latest revision and check for bugs that you can then post here :D. I leave you the steps so you dont have to go all the way in reading a wiki. (which is recomended tho)

1.- Download and install VM 2.0.2 RC  http://dev.virtuemart.net/attachments/download/264/mod_virtuemart_allinone_2.0.2-RC.zip

2.- Update SVN using your preferable SVN software. ej. tortoise or subversion from dreamweaver.
SVN link: https://dev.virtuemart.net/svn/virtuemart/trunk/virtuemart

3.- If you are in live site, use FTP client (filezilla) to upload SVN latest revision.

4.- open your site.com/administator/index.php?option=com_virtuemart&view=updatesmigration

5.- Click on reset all tables and install sample data.


Then you will have latest version wich has that fixed and many more.

note: SVN is for developer testing purposes, it will still have some bugs and updates to be done =)

Regards! :D




wanting to learn to create good templates

BoardBoss

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
Re: Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #2 on: June 17, 2011, 04:59:38 am »
Hello - Thanks for that reply. I have followed the instructions and noticed the following:

1) UPDATE FOUND!
CLICK TO UPDATE.

The "update" it is referring to is 2.0-beta3; isn't 2.0.0-RC the newer version?

2) Despite following your instructions exactly, there is no longer any sample data in the database, and when I use the instructions provided, nothing gets installed.

3) If I attempt to put in a category or product manually, I am taken to an input screen that loses its styling, and there is no 'save' button. It almost appears that the entire page is not loading.

4) If I use Tools --> Update/Migration --> Check Version and click 'Check now!' I see:

VirtueMart Version installed here    
2.0.0-RC
Latest VirtueMart Version    
1.1.8
  You are running the latest Virtuemart version

I would appreciate any and all appropriate assistance.

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3742
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #3 on: June 17, 2011, 09:45:37 am »
Note that if you are testing the VM2 SVN version, the update utility will not work. I'm shure it is not configured to update from one Beta/RC to the next Beta/RC. It will most likely update stable versions only.
Also the code in SVN still gets changed/updated several times a day and if you are testing with J1.6x/J1.7Alpha it is likely that you encounter more errors, because new code is commited primarily for J1.5.x and afterwards one or two team members are checking the code for J1.6.x compatibility.

Happy testing  ;)
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10273
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #4 on: June 17, 2011, 11:28:19 am »
Hello - Thanks for that reply. I have followed the instructions and noticed the following:

1) UPDATE FOUND!
CLICK TO UPDATE.

This is not working yet. We need to install the counterpart on the virtuemart.net server and create a package. it is planned that you can use this feature, when you want to upgrade RC2 to Final

The "update" it is referring to is 2.0-beta3; isn't 2.0.0-RC the newer version?
Yes it is.

2) Despite following your instructions exactly, there is no longer any sample data in the database, and when I use the instructions provided, nothing gets installed.

3) If I attempt to put in a category or product manually, I am taken to an input screen that loses its styling, and there is no 'save' button. It almost appears that the entire page is not loading.

Hmm there seem to be more problems left. I suggest you follow closly the wiki and check what is left todo. http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/wiki/Setting_up_a_Development_Environment
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3742
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #5 on: June 17, 2011, 12:25:29 pm »
I suggest you follow closly the wiki and check what is left todo. http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/wiki/Setting_up_a_Development_Environment

Most of the time I use a slightly different method to get an up to date Joomla/VM SVN:
1. Install Joomla
2. Checkout the VirtueMart trunk (using TortoiseSVN) into a seperate local SVN directory located in my PC's root directory.
3. Use TortoiseSVN to export into another local (empty) VirtueMart directory.
3. create the Virtuemart Installer from the above by creating a ZIP file from the local VirtueMart directory
4. Install Virtuemart using the Joomla installer (with or without the VM sample data)
5. Immediately after the VM installation copy the SVN directory from step 2. over the Joomla/Virtuemart directory
6. Go to the Joomla/Virtuemart directory and right-click it to select "Cleanup" from the TortoiseSVN menu.
7. Done
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

BoardBoss

  • Beginner
  • *
  • Posts: 4
Re: Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #6 on: June 18, 2011, 00:33:54 am »
All - Thank you very much for the information. I have decided to wait until VM version 2.X is ready for "prime time". Until then, I will have to use another solution (not a full cart) to handle the immediate needs.

GooRu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 145
  • Joomla Web Development, all day everyday.
    • Web GooRu Joomla Development and Hosting
Re: **SOLVED** Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #7 on: November 30, 2013, 23:52:47 pm »
Hi, I am having the same issue as the original post and I'm using the VM 2.2 latest version.

Anyone to help with this? I am getting label strings instead of label titles.
Joomla Web Development, Hosting and site management

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3742
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: **SOLVED** Admin Language Strings Not Displaying
« Reply #8 on: December 01, 2013, 08:18:55 am »
There is no VM 2.2. Current version is VM 2.0.24c. Do you use English as your Joomla backend and frontend language or a different language. If different and you are using VM 2.0.24b/c, you will probably have to download and install a VM language pack from this location: http://virtuemart.net/community/translations.
Turn on 'Debug Language' in Joomla configuration to see which language files might be missing.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations