Author Topic: Migrate VM 1.1X to VM 2.X  (Read 35037 times)

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10158
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #30 on: August 03, 2011, 18:08:11 pm »
ah thanks Peter, great work.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

franzpeter

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 467
    • 2in1-online | Software, Mac, PC, Netzwerk, Drucker, Pad, Display
  • VirtueMart Version: Virtuemart 3.2.6
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #31 on: August 08, 2011, 10:27:25 am »
Should the media migration work with the virtuemart1.9.8.RC2d? Did put the category images into the recommended folder and I did control the path in the shop configuration file. Everything seems to be correct. The sync media did work and in the database the category images are in the media table. But the images do not get linked while migrating the categories. Seems that in case of images that the migrator does not work. Category names, descriptions, SEF alias a.s.o. are there in backend and frontend, but no images. Should it work (so it would be a bug) or is it not already implemented to migrate images and link them to the migrated categories?

nillew

  • Beginner
  • *
  • Posts: 20
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #32 on: September 02, 2011, 12:19:10 pm »
Quote
where can I find the migration tool from VM 1 to 2 ?

I would also like to know where to find it.

Thanks and regards
nillew

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10431
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #33 on: September 02, 2011, 15:34:23 pm »
its IN 2.0

nillew

  • Beginner
  • *
  • Posts: 20
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #34 on: September 02, 2011, 15:52:54 pm »
Thanks for reply.

One more Question, please. I have Joomla 1.5.22 with VirtueMart 1.1.8. I want to upgrade to Joomla 1.7 and VirtueMart 2. First I will migrate Joomla and after this I have to Migrate VirtueMart? Is that the right way? Maybe you know where to find a documentation?

Thanks and regards
nillew

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10431
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #35 on: September 02, 2011, 16:06:47 pm »
I had a VERY hard time with this.

I migrated J1.5 Vmart 1.1  to J1.5 Vmart 2.0

THEN,

Had another copy of the site that I migrated the content to J1.7

THEN, used akeebah to merge the 2 sites. I installed 2..0 on the J1.7. THEN backed UP ONLY the vmart from the 1.5 site, and installed on top of the 1.7 site

https://www.akeebabackup.com/documentation/walkthroughs/item/1084-advanced-site-transfers.html


Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10158
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #36 on: September 05, 2011, 18:30:01 pm »
I would go another way.

I would first dump all vm1 tables. Then I would update to j1.7. Then I would delete the old vm1.1 files, install vm2, copy the vm1 tables back into the db, use migrator.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

franzpeter

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 467
    • 2in1-online | Software, Mac, PC, Netzwerk, Drucker, Pad, Display
  • VirtueMart Version: Virtuemart 3.2.6
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #37 on: September 14, 2011, 14:49:15 pm »
Using the new virtuemart1.9.8.RC2G I have no success to migrate manufacturers. Categories and Users work fine, with manufacturers it shows that 539 manufacturers did migrate but there are no manufacturers in the VM 2 Tables or the VM 2 backend.

djliquid

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #38 on: September 15, 2011, 04:26:04 am »
i got my products to migrate - kind of. The product descriptions are working but the images did not. Any insight? The images for the Joomla part of the site are fine but the images for the VM part are not.

Also the migration did mess up the manufacturer. It listed them all now as the same one. There were about 6-8 diff ones before.

Thanks

djliquid

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #39 on: September 15, 2011, 04:28:19 am »
Using the new virtuemart1.9.8.RC2G I have no success to migrate manufacturers. Categories and Users work fine, with manufacturers it shows that 539 manufacturers did migrate but there are no manufacturers in the VM 2 Tables or the VM 2 backend.

Did you get your images to finally migrate? I have the same MFG issue as well... :[

Can we just move the images from components/com_virtuemart/shop_images/product to images/stories/virtuemart/product?

The images were working in J1.5.23 with VM 1.19 just a few hours ago and now in J1.7 and VM 1.9.8g they are not (products still there w/o images)

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10158
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #40 on: September 15, 2011, 05:00:01 am »
Yes, you must move your images before you do the migration... ahh Important HINT ! thanks!
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

djliquid

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #41 on: September 15, 2011, 05:39:45 am »
Yes, you must move your images before you do the migration... ahh Important HINT ! thanks!

lol - o crap... well, what if we didn't... is there something we can do now?

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10158
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #42 on: September 15, 2011, 11:00:48 am »
It should work everything normal except that you do not have the images related to your products.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

franzpeter

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 467
    • 2in1-online | Software, Mac, PC, Netzwerk, Drucker, Pad, Display
  • VirtueMart Version: Virtuemart 3.2.6
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #43 on: September 17, 2011, 11:32:46 am »
This is indeed a NO GO. If the product images cannot migrate in a way, that they are related to the products it means, that a user must manually relate the product images to the products. Most shops use a lot of images for the products! What I do not understand is why the manufacturers do not migrate. The migrator does not show an error, it shows that all manufacturers were migrated but they are not in the database table, where the manufacturers are stored.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10158
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Migrate VM 1.1X to VM 2.X
« Reply #44 on: September 18, 2011, 11:44:24 am »
This is indeed a NO GO. If the product images cannot migrate in a way, that they are related to the products it means, that a user must manually relate the product images to the products.
When you do not copy your images into right media directory (configurable in the vm config), the migrator cant find any files. We cant change that. When you copy your files after the migration in the right directories and use then the migrator, everything already migrated wont touched again (we dont want to lose any adjustments maybe already done).

Yeh, your manufacturer problem. I take a look, whats going on there.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/