Author Topic: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)  (Read 8738 times)

buggypartsnw

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« on: January 02, 2011, 20:27:10 pm »
Hello everyone,

I'm sure you're here for the same reason that I am: Your USPS shipping rates and options are no longer appearing on the checkout page of your site since the new rates went into effect today (Jan 2, 2011).

I've been surfing around and it appears that pretty much every e-commerce software is affected by this.

Any head-up on a fix from those who know how to do these things? Or is it a glitch on the USPS side? No one seems to know.

Let's get the discussion started so I can actually start selling items again!

-Mike

happycamper

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #1 on: January 02, 2011, 22:47:46 pm »
Yes, we have the exact same problem.  Nothing shows up under shipping methods as of today.  I am hoping that some one will help soon!  With all the live sites not able to do shipping I am shocked that everyone isn't on here freaking out.  I know I am!

PLEASE SOMEONE HEEEELP!!

buggypartsnw

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #2 on: January 03, 2011, 00:29:50 am »
lowmips posted an update to his USPSv5 module that fixed the problem for me in post #284 on this page: http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=46784.msg264054#msg264054

-Mike

Chaz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • USPS Plugin for Virtuemart 2.0
  • VirtueMart Version: 2.0
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #3 on: January 03, 2011, 14:33:14 pm »
If you are using v4 I have posted an update at http://www.parkbeachsystems.com/latest/34-usps-module-for-virtuemart to resolve this issue.
Chaz Mezan
Park Beach Systems, Inc.

USPS Plugin for Virtuemart 2.0-
http://www.parkbeachsystems.com/products/virtuemart-usps-shipping

James Schwartz

  • Beginner
  • *
  • Posts: 20
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #4 on: January 03, 2011, 22:10:14 pm »
I installed v4.2.1 and it works fine except that it won't display First Class Mail Flat.

Chaz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • USPS Plugin for Virtuemart 2.0
  • VirtueMart Version: 2.0
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #5 on: January 04, 2011, 07:35:31 am »
Sorry. The First Class issue has been addressed with v4.2.2. It is located on my website at http://www.parkbeachsystems.com/latest/34-usps-module-for-virtuemart
Chaz Mezan
Park Beach Systems, Inc.

USPS Plugin for Virtuemart 2.0-
http://www.parkbeachsystems.com/products/virtuemart-usps-shipping

bpmurphy

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #6 on: January 05, 2011, 03:20:38 am »
Thank you very much for the links and info guys!  Everything is back up and running on my site.

Thanks again :)

seyi

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 405
    • AwoDev
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #7 on: January 05, 2011, 07:18:00 am »
if you are using usps4 and dont mind editing code, here is the fix:
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=79926.msg264089#msg264089
Seyi A
--------------------
Promotion enhancement for Virtuemart:
   - AwoCoupon FREE - http://www.awocoupon.com/starter
   - AwoCoupon Pro - http://awodev.com/products/joomla/awocoupon
   - AwoRewards - http://awodev.com/products/joomla/aworewards
   - AwoAffiliate - http://awodev.com/products/joomla/awoaffiliate

decapad

  • Beginner
  • *
  • Posts: 19
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #8 on: January 08, 2011, 03:48:11 am »
Hi - I am having difficulty with this step:
Copy over the new files into the "/administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping" directory.  These include 3 files:

uspsv4.cfg.php
uspsv4.php
uspsv4.ini


Specifically I can not find this

/administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping

Nothing appears if I enter that not can I navigate in that order.  Is there a different way to get there?  Thank you

decapad

  • Beginner
  • *
  • Posts: 19
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #9 on: January 08, 2011, 04:10:02 am »
Me again OK - I found
/administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping

All I need to know is how to copy the files here.  Thanks!

Cotec

  • Beginner
  • *
  • Posts: 20
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #10 on: January 18, 2011, 02:11:57 am »
All my shipping rates disappeared as well for some reason. Where do I find these files?

RevoLion

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Joomla Covert Operations
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #11 on: January 20, 2011, 19:17:49 pm »
I have Joomla 1.0 and Virtuemart 1.0.15 and the shopping cart is not showing the USPS price like the other people in this thread. I do not know what files I need to updat my shipping codes can some one please direct me. he site is www.thehummingbirdstore.com thank you.

Kindest Regards,
JJT

DSC

  • Beginner
  • *
  • Posts: 17
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #12 on: January 31, 2011, 05:03:19 am »
Me again OK - I found
/administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping

All I need to know is how to copy the files here.  Thanks!

You update the files via FTP.

bwhorner

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #13 on: February 20, 2011, 17:37:52 pm »
Hi. I am using Joomla 1.5.22, and Virtuemart 1.1.6.  I am getting the following error:

"Notice: We are unable to obtain any USPS shipping methods at this time, please choose from one of the following shipping methods."

I am using USPS Shipping module v4.2.2 from Park Bench Systems.  I've verified that the corrections for the code is installed.  I'm not sure what to do now to resolve my problem.

Thanks for any and all help.
Ben

bwhorner

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: USPS Rates no longer appearing as of Jan 2, 2011 (USPS update?)
« Reply #14 on: February 22, 2011, 19:09:21 pm »
Hi guys.

I've fixed my own problem.  I had placed "http://" in the USPS Shipping Server path.  Once I removed that, it started working fine.

Thanks for anyone who may have started looking into this for me.

Have a great day.
Ben