Author Topic: Email problem  (Read 5069 times)

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Email problem
« on: October 12, 2010, 19:05:14 pm »
Ok.. I have been working on this problem for two weeks now and i can't seem to fix it.

I have a problem with email for order confirmations, status changes and registration. In fact, no emails get sent at all. Not to me, not to the customer. I tried several things and by now i've found out it has to be caused by virtue mart, because when i try to register on my own website through the normal joomla login module it works without problems, so it's not in the email settings of my website.

When i try to register (since i'm going to focus on that problem, if that works i'm assuming the other emails will to) i now get the following errors

Notice: Undefined variable: mosConfig_smtpport in /home/wovengems/public_html/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 506

Notice: Undefined variable: mosConfig_smtpsecure in /home/wovengems/public_html/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 507

Notice: Undefined variable: mosConfig_smtpport in /home/wovengems/public_html/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 506

Notice: Undefined variable: mosConfig_smtpsecure in /home/wovengems/public_html/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 507

Notice: Undefined variable: mosConfig_smtpport in /home/wovengems/public_html/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 506

Notice: Undefined variable: mosConfig_smtpsecure in /home/wovengems/public_html/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 507


I'm lost, don't even know where to start looking. I'm using Virtuemart 1.1.5 and Joomla version 1.5.20.

Any ideas are welcome, i'm dying to get this website working. If you need any more information just ask..

if you want to check the website take a look at www.wovengems.nl

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10358
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Email problem
« Reply #1 on: October 12, 2010, 19:57:23 pm »
what php version are you using?
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #2 on: October 12, 2010, 20:07:11 pm »
i'm not compltely sure where i can find that.. would php5 makes sense? that's the folder the php.ini is in

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #3 on: October 12, 2010, 20:08:18 pm »
it runs on.. says.. virtualmin 3.80.gpl on ubuntu linux 8.04.4

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27502
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Email problem
« Reply #4 on: October 13, 2010, 11:01:55 am »
PHP5 is not accurate enough. In Joomla admin select Help/System info - the version is shown there.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.1.10121 on Joomla 3.9.11 PHP 7.0.33
Testing 3.6.1.10129 on Joomla 3.9.11

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #5 on: October 13, 2010, 11:03:42 am »
5.2.4-2ubuntu5.10 is what it says after php version.

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10358
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Email problem
« Reply #6 on: October 13, 2010, 15:37:13 pm »
is this local?
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #7 on: October 13, 2010, 16:08:52 pm »
local? is what.. local? i'm starting to feel a bit stupid lol

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10358
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Email problem
« Reply #8 on: October 14, 2010, 14:52:56 pm »
I mean is the site on a live server? on the web?
nevermind, just saw your url
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10358
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Email problem
« Reply #9 on: October 14, 2010, 14:59:30 pm »
could the problem be in your joomla admin mail settings?

Can you register for a joomla account, and get the email?
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #10 on: October 14, 2010, 17:16:31 pm »
Hi, yes, if you register through the normal Joomla login form or register form, you get an email without problems. Other fucntions that i had with email also worked with no problems, that's why i think my email settings are correct.  But for some reason they won't work with virtue mart

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10358
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Email problem
« Reply #11 on: October 14, 2010, 17:31:52 pm »
did it ever work? or did you just upgrade?
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #12 on: October 14, 2010, 19:07:02 pm »
Virtue mart has never worked for me yet, this is my first install and that went smoothly, it hasn't worked from the start

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10358
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Email problem
« Reply #13 on: October 15, 2010, 00:34:52 am »
ave you messed with any of the permissions in the functions?

have you tried to allow html AND non html emails in the vmart admin?
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

WovenGems

  • Beginner
  • *
  • Posts: 13
Re: Email problem
« Reply #14 on: October 15, 2010, 09:30:51 am »
Both html and non html don't work, i had tried that. Also, at some point i got tired of it and tried to reinstall everything. Even after a clean install where i didn't touch anything yet the mails for registration wouldn't send.. even though i don't get the errors as above anymore, the emails don't end up in normal OR junk mail folder.