Author Topic: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?  (Read 8714 times)

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #15 on: October 11, 2010, 01:14:18 am »
the css file is themes/WHATEVER THEME U ARE USING/theme.css

Also, the div etc. is setup in the browse page you are using

Use firebug to find the style added to it
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=73349.0

Or post your url
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

vmarte

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
  • Why A Forum If No Share
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #16 on: October 11, 2010, 11:16:46 am »
hey "Hero" thanks for post
in the attached picture the info about virtuemart settings , firebug "detection" , etc..
i'm using , take a look....

if i "hack" the virtuemart  theme.css file  , the table cells layout with  "fixed 1 product per raw" selected , don't change (also with cache "refreshment")  ,
the table cells layout change if i set different layout option  in the virtuemart admin like: "div no tabel"
but with different layout option it don't work properly ....
for example : if you have a product without price published , the table layout of that product
appear "confused".....  

for case there is a "way" to block the table cells layout also if  "fixed 1 product per raw" it's not selected
as product list layout ?

any help it's wellcome!
thanks in advance
vmarte


the css file is themes/WHATEVER THEME U ARE USING/theme.css

Also, the div etc. is setup in the browse page you are using

Use firebug to find the style added to it
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=73349.0

Or post your url

[attachment cleanup by admin]
Why A Forum If No Share

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #17 on: October 11, 2010, 13:22:02 pm »
vmarte, if you want my help, you have to post a url
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #18 on: October 11, 2010, 15:00:10 pm »
I have looked this over. It would be A LOT easier to do this with browse NO tables

You could even use browse no tables. AND THEN change the browse template to use a table
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

vmarte

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
  • Why A Forum If No Share
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #19 on: October 11, 2010, 16:26:45 pm »
Thanks so much "Hero"
i try to make it ,
then :
-browse no table as browse page?
sorry but may you indicate the correct docs to modify?

any help it's wellcome
thanks
vmarte

I have looked this over. It would be A LOT easier to do this with browse NO tables

You could even use browse no tables. AND THEN change the browse template to use a table
Why A Forum If No Share

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #20 on: October 11, 2010, 17:01:31 pm »
set it to browse no tables

THEN, in each category. You can choose which browse page to use.

EDIT the browse page template

templates/browse/HERE

You can then modify the html just like you want
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

mwenz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 150
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #21 on: October 11, 2010, 17:03:06 pm »
There are two manuals available that can help you determine what files need altered.

http://virtuemart.net/home/manuals

Is a good place to start. That page has links to both the user and developer manuals.

In the developer manual, I would start here:
http://virtuemart.net/documentation/Developer_Manual/Modifying_the_Layout.html

Both manuals are a bit out of date and or sparse. But I think one can manage through the changes you will need with a good reading of them.

Take care, Mike

vmarte

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
  • Why A Forum If No Share
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #22 on: October 11, 2010, 18:26:34 pm »
thanks so much  "Hero" and "Mwen"
for post
(i post my issues here after  many days of attempts to solve , by myself  :-\  )
And about
the
docs i checked are:
browse_1
template.css
theme.css
productlisttable.tpl.php

In the template.css (css style of the joomla template,virtuemart themes.css ,etc.. )
and as posted before in the picture...
no code for table and cells dimensions and layout found....
only row code about padding ....

But yess : the template.css doc change the layout of product list using :width , padding, height , <br>, border , etc...

But: only with option like: "div no table" , etc.... , it don't work with :"fixed 1 product per row".

But as just said : if a product don't have the price published ,
 the layout
(product name,image,product short description,etc..) appear as a "drunk dog " (never seen a drunk dog?....  ;) )
then the only way for get a stable layout in the list of products is set the virtuemart with: "fixed 1 product per row" ..
(all products manufacturer and category list have to appear under a table layout)

sorry for my limits but after days and days of searching , "try & error" , etc.. ,
the :"fixed 1 product per row"  , it's the only one decent solution i found.
(i know that are fiew code rows for get that i'm looking for but where i have to place ? )

  
About manuals i checked and rechecked several times .....
found helps for other issues but nothing about :
where and how change the "dam......d"  product list table code....

nobody have found wich doc include the table code used by virtuemart for the "fixed 1 product per row" option?

any help it's wellcome
thanks in advance
vmarte
Why A Forum If No Share

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #23 on: October 11, 2010, 19:10:56 pm »
vmarte

You have to create the html for your layout. Or modify whats already there

Open browse1 and delete everything except this
<?php if( !defined( '_VALID_MOS' ) && !defined( '_JEXEC' ) ) die( 'Direct Access to '.basename(__FILE__).' is not allowed.' );
mm_showMyFileName(__FILE__);
 ?>


THEN. Make a table

and add these to the cells
THIS calls the name, and links it to the product page

<a title="<?php echo $product_name ?>" href="<?php echo $product_flypage ?>">
            <?php echo $product_name ?></a>

THIS is the price
<?php echo $product_price ?>
 
THIS is the thumbnnail
<?php echo $product_thumb_image ?>


and so on

you can find all the tags here
http://virtuemart.net/documentation/Developer_Manual/Modifying_the_Layout.html#Templates
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: browse_listtable.tpl.php - table cells - Untouchables?
« Reply #24 on: October 11, 2010, 19:12:13 pm »
You can add a class to each cell, and then finish the rest with css
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)