Author Topic: [HACK] Export Orders and Batch update of Status  (Read 87945 times)

kleinbaas

  • Beginner
  • *
  • Posts: 34
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #90 on: February 14, 2012, 00:46:56 am »
I've got it working.

I'm not sure how it worked for anyone else yet not me ?

/administrator/components/com_virtuemart/html/order.orders_export.php

Line 192 changed the check box value from "checked" to "Y"

Hello Lee

Thank you so much for sharing your solution. I had the same problem (emails not being sent). I changed "checked" to "Y" and they're being send. Only problem is the email's are being send out twice! (each customer is getting the confirm email twice).

Has anyone else experienced this or have any idea what could be doing this? I am happy to do the looking and fixing myself, but just wanted to check if someone has fixed this or has an insight first.

Thanks in advance.

Edit: I've now fixed this. It wasn't sending the update emails out twice, it was sending out one email for every product! ..and updating the order status for every product. To fix this find the ps_orders_export.php file in this hack and use the $lastOrderID variable to make sure the checkUpdate function is not run when the current order id is the same as $lastOrderID. Do this for the export_text function (for csv files) as it has already been done for the other export types.

peters2011

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #91 on: February 17, 2012, 13:13:06 pm »
Features

Multiple export formats (tab delimited text, csv, native Microsoft Excel, eParcel)
Multiple Invoice production direct to Microsoft Excel,, then straight to printer!
Batch update order status to a new state, and notify customer
Limit orders by date or number
Export multiple order states
Export orderlines
Export customer details only
Column headers as defined by your Virtuemart installation
Multilingual(ish)
Javascript enable/disable option fields for usability

Compatibility

Only works with VM 1.1.X

Preview Images
This is what you are getting!



Where is file or source for this export function?? :(


This was originally http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=36274.0 but support for VM1.0 is no longer, therefore this new post and thread.

export-1.1-0.2: Fixed export company logo to Excel
export-1.1-0.3: Fixed missing update for Text/CSV export types
export-1.1-0.4: Dropped Installer, Zip Windows Unzip Unix problems
export-1.1-0.5: 2009.04.17: Bug fix, removed reference to undefined function
export-1.1-0.6: Support for áéíóú (UTF-8)
export-1.1-0.7: WAMP Image insert Support, XML export added
export-1.1-0.8: Fixed non-update bug introduced in 0.7. Fixed MS Excel Status Update

pkubik

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #92 on: April 17, 2012, 06:16:54 am »
Hello, I would ask if you plan to also hack for VM 2.0? Thank you.

elepho

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #93 on: June 05, 2012, 14:48:55 pm »
I've been looking for such a tool for months !

Thank you very much chris.t.uk !  ;)

Flomik

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #94 on: July 23, 2012, 15:48:22 pm »
Very helpful component. Thank You very much!

But I have problem with export to Excel format (HTTP 500). Why, what do You think?

manojo

  • Beginner
  • *
  • Posts: 7
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #95 on: November 13, 2012, 12:44:26 pm »
Its posible to put it automatically?

Everytime when an order becomes confirmed, the program generate a xml and save in a folder?

lindapowers

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1335
  • If you're going through hell, keep going.
    • Venta de naranjas online y mandarinas
  • Skype Name: manu.gonzalez91
  • VirtueMart Version: Latest avi
Re: [HACK] Export Orders and Batch update of Status
« Reply #96 on: November 27, 2012, 19:32:18 pm »
I wonder why there's not one single component for virtuemart 1 or 2 that does what this hack is capable of, really, no one needs orders to be exported?

It would be great to see a full component that let us choose what fields to export, edit the name of the fields and the layout of the xml file etc.

Yeah asking is free I know but I really think this would help so many users that have to export data daily.

Not even a commercial component created.