Author Topic: HACK: AutoGen Metadata Metatag. Product, Category. Title, Description, Keywords  (Read 323703 times)

Stefanos

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
hi ! I am looking for a way to insert metadata and so far I can do this using JoomSEF. Before I try your hacks could you tell me if you are willing to try and find a way to insert metadata to the product images too ? This is important so they appear in Google Images. I mean the main product image, cause I guess the additional might be hard to do.

I am very interested in your work.

cheers

Stefanos

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
wow ! this is perfect ! I am impressed badly. Great Work !

>> So my suggestion is to include Product Image Metadata. To me it's 100% must for SEO.

I am administrating a store of an Artist, and surely it needs metadata like "Alt" to the Artworks (product images). This will make the images take a better place in "Google Images" searches.

>> Another suggestion (dunno if that is possible even) is to have a choice for English/Other Language for the product, so that other language keywords can be entered. Considering Joom!Fish compatibility for metadata.

easy ? :D

peace
CONGRATULATIONS !

P.S I will make a Greek translation for you soon, once I will do it for the Artist anyway !

sushimonster

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Thanks so much for this, it was very easy to implement and works great. Only thing I have noticed is that there is an extra hyphen in the title at the very end.

So you end up with:

'My title - - Mozilla Firefox'.

Is it just my site or has anyone else noticed this.

thanks
patrick

Stefanos

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
you are right, it has this extra "-", just check it.. hm

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
Ill have this fixed for v1.5, coming at end of this new week.

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
eorisis, I will look into, and give you answers on ur recommendations soon.

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
Just a reminder, for those of you who have used this hack, please leave a review here for others. Thanks :)
http://extensions.virtuemart.net/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=6&sobi2Id=328&Itemid=

Stefanos

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
I will look into, and give you answers on ur recommendations soon.

very nice! don't you think it's must important for seo ?
I am waiting for such a thing.
I am sure in the near future your work will be part of Virtuemart. So keep it man.

cool
cheers

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
This issue is with the metadata for images:

1. It really is a different hack altogether. While the functions could act the similar, where and how it is implemented would be different (different files).

2. I'm not really sure how to make it an auto-generated system, to which mine is, when each image would end up with the same auto-generated tags. If would work fine if you only had one image per product, but would be a much larger overhaul of the code to apply it to multiple images. About the only things that could be easily done is to have a metadata field that could be manually filled in for each image.

If someone wanted to do this now, using the keywords that are generated by the auto-gen system, is to make the end variables in my hack GLOBAL, and call out those variables in alt/title tags of image calls in template. That in itself is not difficult. Again, it's the issue of multiple images having the SAME tags, which is not really appealing.

--------

As for language, I'm not sure that I understand your point. Whatever language is inputted into the product/category, is the langue that is output. Enter in whatever language you want. Am I missing something here?

Stefanos

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
2. I'm not really sure how to make it an auto-generated system, to which mine is, when each image would end up with the same auto-generated tags. If would work fine if you only had one image per product, but would be a much larger overhaul of the code to apply it to multiple images. About the only things that could be easily done is to have a metadata field that could be manually filled in for each image.

really not a problem not to have auto generated tags at all. actually I think most (including me) do love manual tag edit. As for the additional images, I think it is not that important for a start !!!

I will reply you about the rest soon, just cause I am doing something right now :)

but sounds great you are into it and might happen soon!
cheers

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
sushimonster and/or eorisis,

Can you tell me, what pages are you seeing this - - after the title? Is it only for categories, or products, or both?

thanks.

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
[UPDATE] 03-02-2010 -> download v1.5
  • Fixed extra dash "-" after categories with no parent categories
  • Added TabMetaData so all Metadata is controlled in single tab
  • Now have option to include SUB-category names in Title and/or Description or parent categories.
  • Added additional keyword support for categories, to include names of subcategories in keyword generation of parent categories.
  • Files modified:
    • metadata_hack.sql
    • ps_product_category.php
    • shop.browse.php
    • product.product_category_form.php
    • product.product_form.php

See first post for download:
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=65697.msg217254#msg217254

alekseyyy

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
Sorry? i have a problem
 Previous issues:
1. the jos_category_metakeys "mid" entry is not "1". If not 1, set to 1.
2. if you manually added the hacks to your files (not over-writing, but rather inserting code manually) make sure you double check ps_product_category that you did it right.

Can u explain please how can i change from 0 to 1. Im tried to use myphp admin, but dot understand how to do it (((

Forrest

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1972
  • Me and my baby
    • Web Developer
First, two questions:

1. What version of this hack are you using?
2. Having it set to 0 or 1 shouldn't matter now, so what is/are the problem(s) you have?

alekseyyy

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
1) im use autogen_metatags_vm1.1.4_v1.5
2) i have same problem as swacks.  the problem is that it does not save!
then i want urn On Manual Edit of Meta Title/Description/Keywords (Global)
joomla 1.5.8 vm 1.1.4