Author Topic: FedEx v2.0 - Web Services  (Read 169287 times)

lowmips

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #495 on: March 07, 2013, 01:50:05 am »
welp, went to import the shipping.sql into the db through mysql. never done this before and got this
Quote
Error
SQL query:

/* * Version 2011.08.22 * Reggie Campbell * * TODO: Make this SQL smarter, especially for upgrades *//* * Product Table Updates */ ALTER TABLE  `jos_vm_product` ADD COLUMN  `additional_service` VARCHAR( 1 ) NOT NULL DEFAULT  'N';


MySQL said:

#1146 - Table 'pacjoom.jos_vm_product' doesn't exist

now cant access the backend of virtuemart :lol: any ideas?

is your joomla prefix something other than "jos"? Change all of the sql to reflect this.  You can use a find/replace function in just about any text editor to do so.
Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

ICWater

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #496 on: March 07, 2013, 02:46:28 am »
hmmm yea its mg3zy_ so the mysql import button at the top of the page is the correct way to do this?

wait now i get this
Quote
Error
SQL query:

/* * Version 2011.08.22 * Reggie Campbell * * TODO: Make this SQL smarter, especially for upgrades *//* * Product Table Updates */ ALTER TABLE  `mg3zy__vm_product` ADD COLUMN  `additional_service` VARCHAR( 1 ) NOT NULL DEFAULT  'N';


MySQL said:

#1146 - Table 'pacjoom.mg3zy__vm_product' doesn't exist

ICWater

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #497 on: March 07, 2013, 03:11:06 am »
nevermind i needed to remove the _ i guess

ICWater

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #498 on: March 07, 2013, 03:38:02 am »
Quote
allows for shipments larger than 150lbs (virtual packages)

how does this work? most of our products are in the 250-350 pound range. i need something that will give a rate for those.

ICWater

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #499 on: March 07, 2013, 03:52:29 am »
when i leave my product weight at 350 i get this

i'm assuming that's because it weighs too much. but when i change the weight to 35 pounds i get this

whats going on there?

[attachment cleanup by admin]

lowmips

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #500 on: March 07, 2013, 13:53:12 pm »
Those are very heavy products.  Be sure to view each respective carrier's shipping guides to see what they allow.  I'm pretty sure you will not be able to use the modules for your products, due to the high weight.  You can also use the debug options (the modules themselves and VIrtueMart debug) to gain more insight into the issue and see the request/reply.
Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

ICWater

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #501 on: March 08, 2013, 04:31:37 am »
Debug: Starting Shipping module: fedexv2
Debug: Fedexv2: using production WSDL
Debug: Fedexv2: using residential delivery
Debug: Fedexv2: Using user-defined max weight of 70
Debug: FedExv2: not using signature option



i should say in the second image you cant tell but theres no styling or anything clickable. it just kills the site and shows what i posted in the image. 

lowmips

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #502 on: March 08, 2013, 13:58:32 pm »
Debug: Starting Shipping module: fedexv2
Debug: Fedexv2: using production WSDL
Debug: Fedexv2: using residential delivery
Debug: Fedexv2: Using user-defined max weight of 70
Debug: FedExv2: not using signature option



i should say in the second image you cant tell but theres no styling or anything clickable. it just kills the site and shows what i posted in the image. 

If it's a fatal error (white screen of death, or partial screen) then you'll need to tweak your error_reporting settings to see the errors. 
Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

ICWater

  • Beginner
  • *
  • Posts: 33
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #503 on: March 10, 2013, 01:36:46 am »
how do you tweak error reporting?  :-[

lowmips

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #504 on: March 11, 2013, 14:41:00 pm »
how do you tweak error reporting?  :-[

depends on your setup.  you may be able to set Joomla's error reporting, or you may need to edit the .htaccess or php.ini files.  It depends on your hosting's configuration, really.
Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

vargpr

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #505 on: December 18, 2013, 22:51:45 pm »
Running VirtueMart 1.1.9
joomla Version 1.5.23

I Installed the shipping files but when i go to set the password, etc i dont see the words.
Any suggestions?

I have the your UPS module installed and working great.


[attachment cleanup by admin]

lowmips

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 1464
    • lowmips.com
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #506 on: December 19, 2013, 15:02:55 pm »
The language file is missing.  You may need to merge the UPS and FedEx language files to get language for both.


Running VirtueMart 1.1.9
joomla Version 1.5.23

I Installed the shipping files but when i go to set the password, etc i dont see the words.
Any suggestions?

I have the your UPS module installed and working great.

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)

vargpr

  • Beginner
  • *
  • Posts: 40
Re: FedEx v2.0 - Web Services
« Reply #507 on: January 09, 2014, 22:59:18 pm »
Hi,
Thank you for the reply.
I actually found an image that shows all the words: so i just followed that and filled in the info.
I was on a rush and under time constrains so i had to improvise.
Thank you again.