Author Topic: No pictures in at categorys and products shown  (Read 7435 times)

Jeanymaus

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
No pictures in at categorys and products shown
« on: January 31, 2009, 15:42:42 pm »
Hi 2 all,

i have problems with my virtuemart 1.1.3 running on joomla 1.5.9.
I hope you understand my bad english.

When I add pictures to the categorys or products, they are not shown in the frontend.
Only the symbol for missing picture-data is shown.
But when i go to the product-details and use the option "show big picture", the picture is correctly shown in a own window.

Can somebody help me?

grant620

  • Beginner
  • *
  • Posts: 18
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #1 on: February 10, 2009, 03:43:22 am »
So this IS a common problem then? Odd...

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #2 on: February 10, 2009, 03:45:24 am »
did you convert your site? did u use csv improved?

J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

grant620

  • Beginner
  • *
  • Posts: 18
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #3 on: February 10, 2009, 12:32:35 pm »
Personally, I started from scratch! So it can't be blamed on a conversion or compatibility issue.
Cheers

santa

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #4 on: February 21, 2009, 01:03:58 am »
Has anyone found a solution?

I did a fresh install of Joomla 1.5 and Virtuemart 1.1 and I'm running into the same problem. The pictures show up in the back end and on the product page, but not in the category page. Help?

macallf

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2411
    • Mark Callf Design
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #5 on: February 25, 2009, 20:58:25 pm »
Check your server error logs, you'll probably find permission errors.

The most common one I have found is that /components is writeable by group!

So check that:

/components
/components/com_virtuemart
/components/com_virtuemart/shop_image
etc

all have permissions of 755

You'll probably find that some have permissions of 777, this is what causes the problems. But check your server error logs!
Mark
All of My old mods are now available on my website.
Mark Callf Designs

If you like the work I've done for VM please fell free to Donate

Please Note: I am no longer actively developing or involved with VM development.

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #6 on: February 26, 2009, 02:09:15 am »
Check your server error logs, you'll probably find permission errors.

The most common one I have found is that /components is writeable by group!

So check that:

/components
/components/com_virtuemart
/components/com_virtuemart/shop_image
etc

all have permissions of 755

You'll probably find that some have permissions of 777, this is what causes the problems. But check your server error logs!


MANY are having this problem
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

macallf

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2411
    • Mark Callf Design
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #7 on: February 26, 2009, 11:47:41 am »
Yep, many are having this problem. But I don't think you can put it down to VM or J!

I had a site running for a year with no problems, the hosting company upgraded their server software (Apache, MySQL, PHP) and none of my images showed up. Checking the error logs I found the permission errors.

Correcting these brought my images back. I had not upgraded J! or VM, so the source of the problem was the server upgrade.

I will say to everyone who has problems to check their server error logs first. It can make for a quick fix and failing that it gives you more information to post if you can't fix it.
Mark
All of My old mods are now available on my website.
Mark Callf Designs

If you like the work I've done for VM please fell free to Donate

Please Note: I am no longer actively developing or involved with VM development.

headguru

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #8 on: February 28, 2009, 21:48:32 pm »
I am trying hard to be stupid about this, but I am not finding my answer.  I am trying to get an image to come up with the category name on my category flypage.  I have flypage_images.tpl selected on the category page and the administrative page.  I have an image loaded in the category image section in this case called "grinder plates".
See page at: http://www.homefoodgourmet.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=104&Itemid=85

I have checked the permissions to see if they are set at 755 and looked at the error logs.  No Dice.

I hope you can help.

Thanks,

Head Guru

macallf

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2411
    • Mark Callf Design
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #9 on: February 28, 2009, 21:57:46 pm »
Sorry, but flypage_images has nothing to do with how category images are shown.

Category images are displayed only when the browse pages are shown.

In fact the browse flypages do not show category images either. It's a file called categoryChildlist.tpl.php in the /common directory of the templates.

This, as the name suggests, displays the child categories. You must however have set up thumbnail images for the categories.

This file, by the way, also defines how many categories per row are displayed.
Mark
All of My old mods are now available on my website.
Mark Callf Designs

If you like the work I've done for VM please fell free to Donate

Please Note: I am no longer actively developing or involved with VM development.

headguru

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #10 on: February 28, 2009, 23:04:33 pm »
You said "It's a file called categoryChildlist.tpl.php in the /common directory of the templates."

You lost me there.  I am a newbie to this but I cannot find that directory.  I looked in the VirtueMart module, with no avail.  How do I select that .tpl anyhow.

Sorry....

macallf

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2411
    • Mark Callf Design
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #11 on: February 28, 2009, 23:41:29 pm »
That file is always selected when displaying categories, you don't have to do anything.

The file is already set up to show thumbnails, but if you did not load a thumbnail image or create one automatically for the category it will not display. Maybe you need to make sure thumbnail resizing is switched on.

The path to the file though is

/components/com_virtuemart/themes/default/templates/common

in fact all template files are stored here or in sub dir

/components/com_virtuemart/themes/default/templates
Mark
All of My old mods are now available on my website.
Mark Callf Designs

If you like the work I've done for VM please fell free to Donate

Please Note: I am no longer actively developing or involved with VM development.

mrfoameruk

  • Beginner
  • *
  • Posts: 38
  • UKBeading.co.uk
    • UKBeading
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #12 on: March 01, 2009, 00:27:35 am »
I have a problem ( i think it is) here is my category page http://ukbeading.co.uk/home/gutermann-3.html which is ok ( i get what i expected)... but when i click the picture and want to look at the products in it http://ukbeading.co.uk/home/gutermann/faceted-wheel-8mm-2.html i hope to get a big picture (above where it says "There should be a picture above this hopefully" as this is how it looked in the backend) with the products underneath.  I need this big picture at the top.

macallf

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2411
    • Mark Callf Design
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #13 on: March 01, 2009, 00:49:17 am »
This problem is not really related to the start of this thread and should be moved to a new thread.

Please do not tag on to the end of a thread unless you are suffering from the same problem!

But, the category full image is never referenced from the browse page. It is only referenced from get_child_list, which only supplies it when there are child categories and even then doesn't supply it for the current category. Which is a bit of an oversight.

There should be a query to pick up the thumb and full images of the category at the beginning of shop.browse, which would then set them so that they could be used in browse_header_category.tpl.php
Mark
All of My old mods are now available on my website.
Mark Callf Designs

If you like the work I've done for VM please fell free to Donate

Please Note: I am no longer actively developing or involved with VM development.

Sean Wheller

  • Beginner
  • *
  • Posts: 11
Re: No pictures in at categorys and products shown
« Reply #14 on: March 06, 2009, 08:19:19 am »
I had this problem when upgrading to 1.1.3 on Joomla 1.0.15

After checking server error logs I found that show_image_in_imgtag.php was set 777. Changed it to 755 and it works