Author Topic: Virtuemart lightbox problem  (Read 87002 times)

erwin89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #45 on: October 19, 2011, 20:47:25 pm »
I run the website local on my computer.
Tomorrow i have it online.

Thanks 

vitenyi

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #46 on: November 09, 2011, 03:27:47 am »
EDIT (again) - my problem was fixed so simply. Apparently the URL field doesn't function the way I thought it did, removing that fixed my problem.

Hi Guitar Asylum
clear the URL field solved my similar problem. But with this solution doesn't contain the SEF URL readable product name alias...
Have you find the right solution?

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #47 on: December 21, 2011, 07:54:18 am »
Hi all,

I'm one that is still facing this problem.
I followed the instructions presented in other thread, but I didn't get it to work.

When I using templates (details as below) :
- beez templates : lightbox is working
- JA_Purity templates : lightbox NOT working
- rhuk_milkyway templates : lightbox is working

- my own template : lightbox NOT working
notes:
- Open Product Images in a LightBox?" setting "Yes" and the image opened in a same window.
- mootools 1.2 is enabled
- using virtuemart 1.1.8

one of my product link --> http://fixall.com.sg/onlineshop/index.php?page=shop.product_details&category_id=1&flypage=flypage.tpl&product_id=112&option=com_virtuemart&Itemid=1

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #48 on: December 23, 2011, 03:21:53 am »
Hi all,

I'm one that is still facing this problem.
I followed the instructions presented in other thread, but I didn't get it to work.

When I using templates (details as below) :
- beez templates : lightbox is working
- JA_Purity templates : lightbox NOT working
- rhuk_milkyway templates : lightbox is working

- my own template : lightbox NOT working
notes:
- Open Product Images in a LightBox?" setting "Yes" and the image opened in a same window.
- mootools 1.2 is enabled (now i turn off already, but still got the some problem)
- using virtuemart 1.1.8

one of my product link --> http://fixall.com.sg/onlineshop/index.php?page=shop.product_details&category_id=1&flypage=flypage.tpl&product_id=112&option=com_virtuemart&Itemid=1

Thanks,
Cimo

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27595
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #49 on: December 23, 2011, 16:53:15 pm »
You still have a JavaScript issue. You are adding "rel="lightbox" into the initial image display. eg:
Code: [Select]
<a href="http://fixall.com.sg/onlineshop/components/com_virtuemart/shop_image/product/LENOVO_IdeaPad_Y_4eec0806b5240.jpg" title="LENOVO IdeaPad Y570" rel="lightbox[product112]">

Standard VirtueMart code for a product image with working slimbox is here:
Code: [Select]
<a title="A product" href="/joomla1523/index.php?page=shop.product_details&amp;category_id=7&amp;flypage=flypage.tpl&amp;product_id=17&amp;option=com_virtuemart&amp;Itemid=2">
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #50 on: December 23, 2011, 19:05:50 pm »
arcimo89, your problems are you do not have a closing <head> tag in your template.

Also, you are calling css files way below the <head> tag.

THEN, mootools is not loaded, NOR are the other virtuemart scripts, which INCLUDES   lightbox.js

This should be in your template head
<jdoc:include type="head" />

THAT code calls all the css, and java files that a component uses.

J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #51 on: December 27, 2011, 05:23:06 am »
You still have a JavaScript issue. You are adding "rel="lightbox" into the initial image display. eg:
Code: [Select]
<a href="http://fixall.com.sg/onlineshop/components/com_virtuemart/shop_image/product/LENOVO_IdeaPad_Y_4eec0806b5240.jpg" title="LENOVO IdeaPad Y570" rel="lightbox[product112]">

Standard VirtueMart code for a product image with working slimbox is here:
Code: [Select]
<a title="A product" href="/joomla1523/index.php?page=shop.product_details&amp;category_id=7&amp;flypage=flypage.tpl&amp;product_id=17&amp;option=com_virtuemart&amp;Itemid=2">

Can JavaScript issue arise when we don't change any code of it ?
Where should I change that code?
Thanks,
arcimo8

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #52 on: December 27, 2011, 05:27:01 am »
arcimo89, your problems are you do not have a closing <head> tag in your template.

Also, you are calling css files way below the <head> tag.

THEN, mootools is not loaded, NOR are the other virtuemart scripts, which INCLUDES   lightbox.js

This should be in your template head
<jdoc:include type="head" />

THAT code calls all the css, and java files that a component uses.





Is this correct ?

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>FixALL Computers Pte Ltd</title>
<meta name="description" content="FixALL Computers IT Solutions & Multimedia Development" />
<meta name="keywords" content="Fixall, IT, Solutions, Multimedia, Development" />
<meta name="author" content="FixALL Computers Pte Ltd - Marico Wijaya" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/style.css"/>
<jdoc:include type="head" />
</head>


Because I use joomla only for the onlineshop, not for all page for my website.
That's why I put css is not under joomla folder. Is it make change to the lightbox ?

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #53 on: December 27, 2011, 05:30:47 am »

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #54 on: December 27, 2011, 13:36:31 pm »
arcimo89, are you using the "mootools upgrade" for a reason?
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #55 on: December 28, 2011, 02:04:04 am »
arcimo89, are you using the "mootools upgrade" for a reason?

Hmmmm.. previously on my other website, i used mootools upgrade for chronoform.
then I thought later on I will need chronoform in this website also.
That's why I using mootols upgrage.

any advice?
thanks.

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10377
  • VirtueMart Version: 3+
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #56 on: December 28, 2011, 11:39:31 am »
look in themes/default/theme.php

try changing this

$width = 640;
$height= 480;
J3.9+ VM 3.4.2
Slowest Page Speed Score (88) (Category)
Fastest Page Speed Score (94-96) (productdetails)

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #57 on: December 29, 2011, 02:20:28 am »
look in themes/default/theme.php

try changing this

$width = 640;
$height= 480;

I have tried to change that amount, still not working properly.
Is it because the pictures is too big?

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27595
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #58 on: December 29, 2011, 13:00:16 pm »
Try with mootools upgrade turned off. That fixed the issue you describe for some other forum members.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

arcimo89

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
    • 3G House
Re: Virtuemart lightbox problem
« Reply #59 on: December 30, 2011, 01:48:03 am »
Try with mootools upgrade turned off. That fixed the issue you describe for some other forum members.

Ok, now all working properly. Thanks a lot for your support, Jenkinhill and BanquetTables.pro. Really nice moderators. ;D ;D