Author Topic: Language Manager for VM 1.1  (Read 148303 times)

Pisu

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 451
  • ..still looking for..
    • Blog di Stefano Bagnatica
Language Manager for VM 1.1
« on: February 07, 2008, 17:30:43 pm »
Here is the new Language Manager, updated for the completely new VM 1.1 (beta3 and onward) language structure!

Changes from VM 1.0:
  • new code structure for lang files
  • charset definition directly inside lang file
  • ability to select module

Also, I added some useful features for translators:
  • "Rebuild Tokens" button, that delete token file for current module; useful after uploading updated language files.
  • "Upload Pack" button, that upload (and extract) the Language Pack (ZIP or TAR.GZ, structure must be languages/module/language.php), works with official Language Pack builds.
  • "Apply" button  in language strings editing (that save strins but let stay in editing page)
  • "Export Pack" button: I think a very useful feature for translators, that automatically create a tar.gz pack with one or more modules of a language! Now translator work is made easy: import current pack, translate, than export and share the new pack!!!

Now you can: install VM 1.1 - upload official Language Pack - translate your language (one or more modules) - export translated modules, and post the updates here!

So translators, please use and test it, with the latest SVN revision!

Download here (1.1c, official):
http://dev.virtuemart.net/redmine/attachments/download/75/com_martlanguages_1.1c.zip

Download here (1.1d, some bug fixed):
http://www.vmitalia.net/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=158&Itemid=58

Compatibility: Joomla 1.0.x and Joomla 1.5 with legacy mode.
Pisu - Team VMItalia (Supporto Italiano VirtueMart)
www.stefanobagnatica.it | www.vmitalia.net

stowned

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #1 on: February 09, 2008, 13:06:31 pm »
i have a problem ... i have up this changer i i cant change the language why ?? all language are included. If i set my user backend and fronted in german ... dont change it .. why ??? and in your component is not enable the current mosConfig_lang? is this normal ??? can i change this options in german ?

iamalive

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 133
  • Life is good
    • Websites4U
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #2 on: February 10, 2008, 22:09:01 pm »
Hi

I just started to install the component and got the message that it required the legacy plugin. Aren't you going to make a Joomla 1.5 fully compatible version?

Regards

David
David Jakob
..stressfreie Webseiten von http://websites4u.ch...

Pisu

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 451
  • ..still looking for..
    • Blog di Stefano Bagnatica
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #3 on: February 14, 2008, 19:04:12 pm »
I just started to install the component and got the message that it required the legacy plugin. Aren't you going to make a Joomla 1.5 fully compatible version?
I wish to do it, but not soon, I have very little time, sorry... And in fact, I think this is not a big problem, as this is a one-shot component for translators...,
Pisu - Team VMItalia (Supporto Italiano VirtueMart)
www.stefanobagnatica.it | www.vmitalia.net

pedrohsi

  • Guest
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #4 on: March 05, 2008, 14:02:09 pm »
this component does not contain the updated strings that appeared in 1.1 rev 1289 - it does not show the missing strings for version update and canadapost pages, neither in the original english or in my hungarian language files

is this intended?

Pisu

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 451
  • ..still looking for..
    • Blog di Stefano Bagnatica
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #5 on: March 11, 2008, 19:21:06 pm »
He Language Manager component DOES NOT contain any string!! They are dinamically read from VM.

But: after updating VM, you have to click on "REBUILD TOKENS", for made the component re-read all strings.
Pisu - Team VMItalia (Supporto Italiano VirtueMart)
www.stefanobagnatica.it | www.vmitalia.net

pedrohsi

  • Guest
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #6 on: March 11, 2008, 19:24:25 pm »
understood, i was thinking about that :) thank you

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2021
    • alatak.net
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #7 on: March 13, 2008, 10:54:08 am »
Hi,

Just troed your 1.1.C version.

When rebuilding the tokens, it updated my french languages files with  the english strings but ther strings with quotes are not escaped.


Pisu

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 451
  • ..still looking for..
    • Blog di Stefano Bagnatica
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #8 on: March 17, 2008, 18:48:00 pm »
Hi,

Just troed your 1.1.C version.

When rebuilding the tokens, it updated my french languages files with  the english strings but ther strings with quotes are not escaped.
Yes, I noticed some problems with French files... Have you made them working?
Pisu - Team VMItalia (Supporto Italiano VirtueMart)
www.stefanobagnatica.it | www.vmitalia.net

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2021
    • alatak.net
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #9 on: March 17, 2008, 18:56:17 pm »
Hi,

Quote
Yes, I noticed some problems with French files... Have you made them working?

I use your component to rebuild the tokens, but then after it is easier for me (I am doing the french translation) to to do the translation directly in an editor. So I made the quote correction direclty on the file.

But I do have the problem each time I want to rebuils the tokens.

grgBuilder

  • Beginner
  • *
  • Posts: 17
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #10 on: March 25, 2008, 00:00:14 am »
After I click Apply or Save even if I haven't changed anything I get the following error

Code: [Select]
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in
/administrator/components/com_virtuemart/languages/common/greek.php on line 1121

Pisu

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 451
  • ..still looking for..
    • Blog di Stefano Bagnatica
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #11 on: March 30, 2008, 19:39:41 pm »
uhm... can you report the content of that line 1121, when you get the error?
Pisu - Team VMItalia (Supporto Italiano VirtueMart)
www.stefanobagnatica.it | www.vmitalia.net

korb

  • Quality&Testing Team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 685
  • VM 2.0 in heavy testing
    • Buy my work
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #12 on: March 31, 2008, 01:47:39 am »
Hei
I like the language manager, but if I modify again (from unicode UTF8) to iso 85...
How can i be sure this is the final adjustement to VM language standard? I mean there is goin to be another change from iso to unicode?
Thanks and wair for an answer

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2021
    • alatak.net
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #13 on: March 31, 2008, 09:03:37 am »
Hi,

For french translation I have the following problem:

If I don't translate everything in a file, then the engllish version of the string is inside the file. For those english strings the quote character is not escaped (\')


Pisu

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 451
  • ..still looking for..
    • Blog di Stefano Bagnatica
Re: Language Manager for VM 1.1
« Reply #14 on: March 31, 2008, 09:34:01 am »
Hei
I like the language manager, but if I modify again (from unicode UTF8) to iso 85...
How can i be sure this is the final adjustement to VM language standard? I mean there is goin to be another change from iso to unicode?
Thanks and wair for an answer

In VM 1.1 there are no charset problems! After converting files, you only have to change the "CHARSET" parameter inside the file (opening with a text editor), with "UTF-8" value.

(Please avoid double posts.... )
Pisu - Team VMItalia (Supporto Italiano VirtueMart)
www.stefanobagnatica.it | www.vmitalia.net