Author Topic: Problem creating a new product  (Read 369 times)

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Problem creating a new product
« on: October 14, 2021, 14:16:28 pm »
Hi,

after the upgrade to VirtueMart 3.8.9 Eagle owl 10514, when I insert a product, the form that opens is like a "modify product form" of a product, instead of a blank form to create a new product.

PHP 7.4.22
Mysql 5.5.5-10.3.27-MariaDB

How can I solve this problem?


Thanks in advance.
Davide

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3658
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: Problem creating a new product
« Reply #1 on: October 14, 2021, 14:26:44 pm »
?? Screenshot would be helpful

Jörgen @ Kreativ Fotografi
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: Problem creating a new product
« Reply #2 on: October 14, 2021, 14:32:56 pm »
Hi Jorgen,

sure, you have it in attachment, thanks.
This is what I see when I create a new product.

Regards,
Davide

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3658
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: Problem creating a new product
« Reply #3 on: October 14, 2021, 15:29:06 pm »
Are you doing this with the new admin template ?
Switch to the old one in that case and see.

Jörgen @ Kreativ Fotografi
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10249
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Problem creating a new product
« Reply #4 on: October 14, 2021, 19:19:54 pm »
or some heavy caching somewhere?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: Problem creating a new product
« Reply #5 on: October 15, 2021, 10:09:36 am »
Hi to everybody!

Just disabled the VM Admin Template and the problem persists.
The same for the New Admin Theme.

Cache? It's disabled...

Thanks in advance.

Davide

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10249
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Problem creating a new product
« Reply #6 on: October 15, 2021, 11:13:20 am »
try a different browser to eliminate browser caching?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: Problem creating a new product
« Reply #7 on: October 15, 2021, 16:12:10 pm »
Hi,

just tried with different browsers and different pc/mac, but the problem persists...

Thanks.
Davide

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10249
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Problem creating a new product
« Reply #8 on: October 15, 2021, 22:26:07 pm »
So what your saying is when u click "New" the product edit form opens but the fields are prefilled?
Always the same product detail?
What is the url?
Does this particular product exist in your shop?
If not is it in your DB?
Under virtuemart_product_id 0 perhaps?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: Problem creating a new product
« Reply #9 on: October 18, 2021, 15:48:07 pm »
Hi,

I'm answering to all your questions:
1. Yes, when I click on "New product" the fields are prefilled with this product.
2. Yes.
3. This: /administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=product
4. Yes, it exists.
5. It exists.
6. The virtuemart_product_id is 7855

Thanks.
Davide

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3658
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: Problem creating a new product
« Reply #10 on: October 18, 2021, 19:43:58 pm »
The new Id is 7855, yes ?
But data comes from id = 0 right.
Delete product with Id =0.
Jörgen
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10249
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Problem creating a new product
« Reply #11 on: October 18, 2021, 22:14:12 pm »
as Jörgen says .. check if u have a product in the tables with virtuemart_poduct_id = 0 .. if so delete it
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: Problem creating a new product
« Reply #12 on: Today at 09:08:02 »
Hi,

the problem is that I haven't a product with virtuemart_product_id = 0
It starts from 4.

Thank,
Davide

pinochico

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1207
    • MiniJoomla
  • Skype Name: support-easysoftware
  • VirtueMart Version: 3
Re: Problem creating a new product
« Reply #13 on: Today at 09:36:52 »
Quote
I haven't a product with virtuemart_product_id = 0

in all language?
www.minijoomla.org  - new portal for Joomla!, Virtuemart and other extensions
XML Easy Feeder - feeds from products, orders and database table
Virtuemart Email Manager - customs email templates

m.davide82

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 181
Re: Problem creating a new product
« Reply #14 on: Today at 11:59:24 »
Hi pinochico,

yes, just checked ann the 3 tables:
products
products_it
products_en

Same problem in the backend in all languages.

Thanks.
Davide