Author Topic: New product issue [solved]  (Read 1540 times)

radosc

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
  • A beginner
  • Skype Name: radoslaw.rychel
New product issue [solved]
« on: March 02, 2021, 11:13:44 am »
Hellow

After upgrading to new VM 3.8.8 I noticed a problem with adding new product.

Instead of adding new product button "New" I'm edditing the last one.
I can't add new product.
The only way to add new product is to clone the last one and change all data.

How to solve this issue?

VM 3.8.8
Joomla 3.9.24
PHP 7.3.9
MySql    5.5.5-10.1.28-MariaDB

Radek

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3733
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: New product issue
« Reply #1 on: March 02, 2021, 11:33:14 am »
Looks like a database issue. Is the autoincrement value for the vm_orders wrong ? Check the database file and see if You can correct the value.

Jörgen
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.

radosc

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
  • A beginner
  • Skype Name: radoslaw.rychel
Re: New product issue
« Reply #2 on: March 02, 2021, 12:33:29 pm »
Thank you for your answer.

I have checked, There is in Database table Auto increment .

I will try reinstall VM. No other idea.

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3733
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: New product issue
« Reply #3 on: March 02, 2021, 12:52:32 pm »
No, You have to check the autoincrement number. Increase this by one and you will be good :)

Jörgen @ Kreativ Fotografi
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.

radosc

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
  • A beginner
  • Skype Name: radoslaw.rychel
Re: New product issue
« Reply #4 on: March 02, 2021, 17:56:30 pm »
Thank you Jorgen but i'm not sure if I do everything right.

1) I duplicated a product and changed datails for example the product name: "aaaa". The product was duplicated with new "virtuemart_product_id = 23608"
2) in table 'xxx_virtuemart_products' I changed "virtuemart_product_id" on 23609
3) I tried to create new product in the VM backend and I got info:
vmError: Could not find product with id 23609, entries exists for language? pl-PL
4) I changed "virtuemart_product_id" in the table "xxx_virtuemart_products_pl_pl" on 23609
5) Again during creating new product I can only edit the last one with virtuemart_product_id = 23609

no idea

Radek

radosc

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
  • A beginner
  • Skype Name: radoslaw.rychel
Re: New product issue
« Reply #5 on: March 02, 2021, 19:04:42 pm »
In table 'virtuemart_products" I have changed "AUTO_INCREMENT" 10 numbers forward but it didn't help

radosc

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
  • A beginner
  • Skype Name: radoslaw.rychel
Re: New product issue
« Reply #6 on: March 02, 2021, 19:26:54 pm »
OK, I got something.

When I point any product (for example id = 7), instead creating new product, button "NEW" behaves like "Edit" product id=7.

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3733
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: New product issue
« Reply #7 on: March 02, 2021, 19:31:55 pm »
Do You have some jscript issues ? Check your browsers console for errors.

Jörgen
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.

radosc

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
  • A beginner
  • Skype Name: radoslaw.rychel
Re: New product issue [solved]
« Reply #8 on: March 02, 2021, 19:54:32 pm »
Solved, thank you.

The problem was with the addons VM to AcyMailing. When I removed this addons the problem was solved.

Thank you for your support.

Jörgen

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3733
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.4.x
Re: New product issue [solved]
« Reply #9 on: March 02, 2021, 21:15:39 pm »
Great I Will mark this as solved.
Jörgen
Joomla 3.9.18
Virtuemart 3.4.x
Olympiantheme Hera (customized)
This reflects current status when viewing old post.