Author Topic: Tooltip bug with HTML code  (Read 282 times)

erwinds

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
  • A beginner
Tooltip bug with HTML code
« on: July 31, 2020, 15:23:51 pm »
hi

the tooltip is displayed with html code

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3682
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #1 on: August 01, 2020, 20:32:25 pm »
Is your screenshot from the demo on virtuemart.net or your own demo installation? As far as I remember it's caused by a conflict of mootools and jquery. Mootools is not included anymore in current Joomla/VirtueMart installations.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27798
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #2 on: August 02, 2020, 11:13:39 am »
IIRC the fix is to include data-html="true" in the link.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.8.4.10335 on Joomla 3.9.19 PHP 7.3.18

erwinds

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
  • A beginner
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #3 on: August 02, 2020, 21:01:10 pm »
hi jenkinhill,

Where can I find the link?

mvg,
Erwin

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27798
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #4 on: August 03, 2020, 11:41:42 am »
In the default template, the link is built in components/com_virtuemart/sublayouts/customfields.php

Code: [Select]
<?php if ($field->custom_tip) {
echo JHtml::tooltip (vmText::_($field->custom_tip), vmText::($field->custom_title), 'tooltip.png');
?>


I usually use the Hera template and do not use HTML in tooltips so have not tried to use data-html="true". The code in the Hera override for customfields.php is:

Code: [Select]
<?php if ($field->custom_tip) {
              echo 
'<span class="hasTooltip" title="'.vmText::($field->custom_tip).'"><i class="fa fa-info-circle"></i></span>';
?>

Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.8.4.10335 on Joomla 3.9.19 PHP 7.3.18

erwinds

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
  • A beginner
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #5 on: August 03, 2020, 13:53:01 pm »
hi Jenkinhill,

i try this but is empty

pinochico

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 551
    • MiniJoomla
  • Skype Name: support-easysoftware
  • VirtueMart Version: 3
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #6 on: August 03, 2020, 14:33:19 pm »
To erwinds:
is not Hera template where do you try, jenkinhill show you option for Hera template...


Do you understand how BS tooltip function?
Find any info about bs tooltip on google or you are waiting for exatctly code?
www.minijoomla.org  - new portal for Joomla!, Virtuemart and other extensions
XML Easy Feeder - feeds from products, orders and database table
Virtuemart Email Manager - customs email templates

erwinds

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
  • A beginner
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #7 on: August 03, 2020, 14:39:13 pm »
Hi,

my template is VINO VERITAS - JOOMLA! TEMPLATE

pinochico

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 551
    • MiniJoomla
  • Skype Name: support-easysoftware
  • VirtueMart Version: 3
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #8 on: August 03, 2020, 14:47:40 pm »
Really? :)

But why do you send other?
www.minijoomla.org  - new portal for Joomla!, Virtuemart and other extensions
XML Easy Feeder - feeds from products, orders and database table
Virtuemart Email Manager - customs email templates

erwinds

  • Beginner
  • *
  • Posts: 12
  • A beginner
Re: Tooltip bug with HTML code
« Reply #9 on: August 03, 2020, 14:57:06 pm »
hi,

sorry wrong website this is the right one