Author Topic: Make custom field required, is that possible in VM3?  (Read 839 times)

nkamp

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
Make custom field required, is that possible in VM3?
« on: April 09, 2020, 22:23:28 pm »
Hello,

Is it possible in VM3.6.10 to make a custom field required, so that customer first have to select a size and than the order button will be enabled?

If not, is there an existing plugin?

Or more nice todo it without a plugin, can someone point me in the direction where to change the code with an override? (So that at a next update my change is not lost)

I have been googling and many people are asking this but what I found were threads from 2012, 2014, 2016. Or other people has ordered a plugin but it was not working for them. So that's why I'm asking it here (again). I hope that someone can help me out with this issue.

Best regards,

Nico

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4329
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #1 on: April 09, 2020, 22:28:01 pm »
This plugin can have required option https://shop.st42.fr/en/products/shortcodes.htm and have plenty of features.

balai

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1404
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #2 on: April 09, 2020, 22:34:31 pm »

pinochico

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 379
    • MiniJoomla
  • VirtueMart Version: 3
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #3 on: May 08, 2020, 14:10:35 pm »
If you want a quick eshop, use only the CustomField4All extension.

Primary key in DB table for searching, selecting or join table is INTEGER, not STRING as original customfield from VirtueMart or another developer.
www.minijoomla.org  - new portal for Joomla!, Virtuemart and other extensions
XML Easy Feeder - feeds from products, orders and database table
Virtuemart Email Manager - customs email templates

giriga

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 154
  • A beginner
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #4 on: May 08, 2020, 15:24:33 pm »
Hi, Studio 42 your plugin includes input text
look at this example?


pinochico

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 379
    • MiniJoomla
  • VirtueMart Version: 3
www.minijoomla.org  - new portal for Joomla!, Virtuemart and other extensions
XML Easy Feeder - feeds from products, orders and database table
Virtuemart Email Manager - customs email templates

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4329
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #6 on: May 08, 2020, 22:23:24 pm »
Hi, Studio 42 your plugin includes input text
look at this example?



Of course you can have text input and with filters and input placeholder.
greets

giriga

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 154
  • A beginner
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #7 on: May 09, 2020, 00:42:05 am »
have you seen my example image? are you sure i can do that?

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4329
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3

giriga

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 154
  • A beginner
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #9 on: May 09, 2020, 12:03:38 pm »
does it also work for multilingual sites?

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4329
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #10 on: May 09, 2020, 12:07:15 pm »
It work for multi language and support template override, so you can customize it as you need.

pinochico

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 379
    • MiniJoomla
  • VirtueMart Version: 3
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #11 on: May 09, 2020, 13:07:01 pm »
Thanks Patrick, but Something is rotten in the state of Denmark.

Why can I use text input for phone? I don't see any mistakes from me, if fill input (see attachments and hint for phone input - Please min. 1, max. 32 characters).

https://pro.st42.fr/en/shortcodes/text-input-using-filters.html
www.minijoomla.org  - new portal for Joomla!, Virtuemart and other extensions
XML Easy Feeder - feeds from products, orders and database table
Virtuemart Email Manager - customs email templates

giriga

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 154
  • A beginner
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #12 on: May 09, 2020, 13:33:48 pm »
Thanks very much I installed

giriga

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 154
  • A beginner
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #13 on: May 09, 2020, 14:25:26 pm »
I have problem with the override look at this picture

https://arredamentionline.giriga.com/fr/nidi-fr/letto-cleo-nidi-ro4-detail

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 4329
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Make custom field required, is that possible in VM3?
« Reply #14 on: May 09, 2020, 14:34:30 pm »
I have problem with the override look at this picture

https://arredamentionline.giriga.com/fr/nidi-fr/letto-cleo-nidi-ro4-detail
If you have any problem, you can directly email me from your order email for support.
Patrick