Author Topic: Paypal: We're sorry, things don't appear to be working at the moment.  (Read 841 times)

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
I found an old thread regarding this error, but the "solution" didn't work in my case (http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=138379.msg485329#msg485329).

When I check out and confirm the order, the site redirects me to a PayPal error page "Things don't appear to be working at the moment. Please try again later." In the URL, it says this: https://www.paypal.com/webapps/shoppingcart/error?flowlogging_id=ea8033697520d&code=BAD_INPUT_ERROR&mfid=1530902749739_666c7be873df0

I'm not sure what is causing the error or where to look. The development website is ws.sitedemo.work/store.html.
Thank you!

Jörgen

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1667
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.2.12
You do not give much information

new site, upgraded site, vm version, joomla, php version etc

Jörgen @ Kreativ Fotografi
Joomla 3.8.3
Virtuemart 3.2.12
Olympiantheme Hera (customized)

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
New site
Joomla 3.8.10
VirtueMart 3.2.14
PHP Version 5.6.36
Database Version 5.5.59-cll
http://ws.sitedemo.work/store.html

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3343
  • using Matomo instead of Google Analytics
Your screenshot looks like a redirect to a PayPal app. Which PayPal plugin do you use? Your cart view looks like you don't have a PayPal payment method configured in VirtueMart.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
I am using what is built in and haven't purchased additional payment addons. I have attached screenshots of my configuration for PayPal payment.

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 7997
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 2.6.22 & 3.2.14
config looks fine to me ..

does this error happen every time?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
Yes, unfortunately. I have Membership Pro installed that also uses PayPal for payments, and that works fine, so I know it isn't the PayPal account. It doesn't matter what product I try to buy, it still gives me the same error.

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 7997
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 2.6.22 & 3.2.14
Hmmm ... Paypal is probably the commonest payment method used by VM users and it simply works normally.

I assume there is something wrong with the data posted to paypal.. with standard it is just a simple html post...
You need to start debugging this by capturing the Post , logging the transaction and turning on the debug/logging to get any further with this

try doing a quick new install of J/VM as a test on if u have access a different server to eliminate an install or server problem.
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3332
  • Joomla & Virtuemart addon developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3.0.x.y
i suspect conflict with "Membership Pro "

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
I disabled MembershipPro, and still get the error.
I'm doing a clean joomla/vm install and will report back.

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
Re: Paypal: We're sorry, things don't appear to be working at the moment.
« Reply #10 on: July 20, 2018, 22:26:53 pm »
Fresh Joomla with only VM and downloadable product plugin installed. Shopping cart took me to PayPal.

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
Re: Paypal: We're sorry, things don't appear to be working at the moment.
« Reply #11 on: July 23, 2018, 23:07:37 pm »
Installed Membership Pro on the clean website, and everything works as expected. There it something on the original site that is breaking.

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
Re: Paypal: We're sorry, things don't appear to be working at the moment.
« Reply #12 on: July 23, 2018, 23:14:55 pm »
I also noticed that there is no ?Itemid=0 at the end of the working shopping cart when confirming the order.

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3332
  • Joomla & Virtuemart addon developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3.0.x.y
Re: Paypal: We're sorry, things don't appear to be working at the moment.
« Reply #13 on: July 23, 2018, 23:35:17 pm »
You have no Joomla menu assigned to your shop home page and no menu for cart link ?
Itemid=0 is when the router find no valid route most time.

irsinternet

  • Beginner
  • *
  • Posts: 24
  • A beginner
Re: Paypal: We're sorry, things don't appear to be working at the moment.
« Reply #14 on: July 24, 2018, 17:40:56 pm »
I do have a menu item for the store.