Author Topic: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART  (Read 470 times)

caitlinj

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
  • A beginner
TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« on: July 03, 2018, 18:11:58 pm »
I am hoping someone can help me. We transferred our site from virtue mart to wix and it is horrible. Any way to go back to virtue mart and have all the data we had when we left? Please tell me there is a way.

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27029
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« Reply #1 on: July 03, 2018, 18:33:00 pm »
If you have a backup of the old site (or a localhost copy) then you have the data.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.4.0.9935 on Joomla 3.8.12 PHP 7.0.31
Testing VM 3.4.0.9941 on Joomla 3.8.12

caitlinj

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
  • A beginner
Re: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« Reply #2 on: July 03, 2018, 19:19:39 pm »
Great thank you. would anyone happen the know the steps to loading virtue mart again with the data?

Jörgen

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1750
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.2.12
Re: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« Reply #3 on: July 03, 2018, 19:21:41 pm »
Depends on what You got, if You have a backup, restoring this restores files and database data.

regards

Jörgen @ Kreativ Fotografi
Joomla 3.8.3
Virtuemart 3.2.12
Olympiantheme Hera (customized)

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27029
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« Reply #4 on: July 03, 2018, 20:17:40 pm »
If you have an Akeeba backup package then you restore it on a server (or localhost) using kickstart. See https://www.akeebabackup.com/documentation/akeeba-kickstart-documentation/introduction.html
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.4.0.9935 on Joomla 3.8.12 PHP 7.0.31
Testing VM 3.4.0.9941 on Joomla 3.8.12

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9720
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« Reply #5 on: August 20, 2018, 23:05:21 pm »
Do you want to port the data from wix to vm? In this case, you may have luck with CSVI, which can do stuff like that, as far as I know. But not with a click, you need to configure it for hours, or do it per table.
and almost always you will have lost data.

Maybe you can find an old backup, get the old store alive and just migrate the new users and orders. But I am quite sure, new users need to reset their password then (would be just a boolean in a table in the migration job).
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

PRO

  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10291
  • VirtueMart Version: 3+
Re: TRANSFERRING BACK TO VIRTUEMART
« Reply #6 on: August 21, 2018, 21:17:59 pm »
do you still have the site on your hosting?

cause wix dont you just change your nameservers? and not delete the site?
I do NOT do development work for hire.