Author Topic: override language status orders [SOLVED]  (Read 459 times)

guardiano78

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
    • C.S.S. Informatica
override language status orders [SOLVED]
« on: June 30, 2018, 21:03:46 pm »
Hello,
has anyone ever tried to do overriide "order status" strings directly in joomla administration?
I tried it and i think the override of those strings doesn't work.
I tried because when i update language version, my customizations are lost.

Has anyone tried to do this successfully?
Maybe i forgot to do something else?

Thanks.

Jörgen

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1750
    • Kreativ Fotografi
  • VirtueMart Version: 3.2.12
Re: override language status orders
« Reply #1 on: June 30, 2018, 22:06:11 pm »
It is possible overriding those strings with language manager. But You have to override both frontend and backend. Starting with backend has a checkbox, FE also, or similar. Tick this and it should work.

Jörgen @ Kreativ Fotografi
Joomla 3.8.3
Virtuemart 3.2.12
Olympiantheme Hera (customized)

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3458
  • Joomla & Virtuemart addon developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3.0.x.y

guardiano78

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
    • C.S.S. Informatica
Re: override language status orders
« Reply #3 on: July 07, 2018, 18:07:22 pm »
Hello,
excuse me if i reply so delay, only now i was able to try.
I did this way:
- i created a new order status item named "COM_VIRTUEMART_ORDER_STATUS_WAITING_PAYMENT";
- i created override items in "Extensions -> Language (s) -> Overrides" named "In attesa del pagamento"
It does not work !!! :-(

Well, after this, i tried to write the string in file it-IT.com_virtuemart_orders.ini with other status order strings:
COM_VIRTUEMART_ORDER_STATUS_WAITING_PAYMENT = "In attesa del pagamento"

Obviously it works!

I must say that i use override language for a long time, with some other extensions and it always worked fine.

I do not know what else to do! ... i think may be a bug ... or ... what am I wrong yet?
Thank you!



joomla 3.8.10 - virtuemart 3.2.14

Ventsi Genchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 211
    • Bulgarian Computer Store
Re: override language status orders
« Reply #4 on: July 07, 2018, 18:38:40 pm »
Did you overwrite the administration (backend) as well, as Jörgen wrote above?

Extensions -> Language (s) -> Overrides
The filter on the left:
1. Site
(path: site/language/overrides/)
2. Administrator
(path: site/administrator/language/overrides/)

Did you use the "For Both Locations" checkbox when entering the rewriting?
You can check if the changes are entered in the files using the paths I mentioned above.
No pain, no gain, no site!

guardiano78

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 245
    • C.S.S. Informatica
Re: override language status orders [SOLVED]
« Reply #5 on: July 07, 2018, 18:59:15 pm »
Ooops! i forgot! All works fine now!   ;D
So I suppose the best thing to do is to work with the "administrator" filter and check the "For Both Locations" box.
Thank to all for help!