Author Topic: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING  (Read 770 times)

team@pxp.es

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« on: July 10, 2017, 20:16:19 pm »

hello, good afternoon
I´m crazy to repair Virtuemart multilanguages changes pages to multilanguages, REALLY VIRTUEMART LANGUAGES NOT WORKING, BAD SITUATION. we try with all possibilities configuration, sef404, joomsef and other, that we dont need before we sended to this forum thi message

I explain you.

we have in our shop in 3 languages: Spanish +English + French
we have 400 products in perfect trasladation in 3 languages: Spanish + English + French

ou problems is: when we go for example to spanish: http://paramotor.pxp.es/es/tienda all is okay, when we change to other languages for example english: http://paramotor.pxp.es/en/store we have all categories in spanish, we have a lot of 404 error, same if you connect with french to english, french to spainsh, spanish to french, spanish to english, english to frencg, english to spanish and all languages changues, it´s the same. the virtuemart not changues categories and products in languages. not updates languages changues.

VIRTUEMART NOT CHANGUES LANGUAGES CATEGORIES , IN ENGLISH, SPANISH OR FRENCH, VIRTUEMART NOT CHAGUES THE PRODUCTS TRASLADATION, REALLY VIRTUEMART DOESN'T WORK WITH CHANGES MENUS OF LANGUAGES. (sorry in big letter  but I'm desperate after 2 long days of work and many customer reclain)

we´re working in joomla 3.7.3 + virtuemart 3.2.2 + yootheme 1.8.0

Please try to connect with : http://paramotor.pxp.es/en/store change language to spanish: http://paramotor.pxp.es/es/tienda, = http://paramotor.pxp.es/en (english= okay)/tienda (in spanish, not good url) you will see only 404 error, not posible to have virtuemart the best joomla shop in this condition, WHY?

see pictures at: http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-1.jpg  + http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-2.jpg  + http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-3.jpg  + http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-4.jpg  + http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-5.jpg

ITS POSIBLE YOU WILL HELP US

thanks soo much in advanced, gratefull for help us to will solved this case and help to other user with same problems

Jose Navarro

hellorain

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
    • Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts
  • Skype Name: raincreatives
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #1 on: July 11, 2017, 06:59:29 am »
Hello,

Have you Disable SEO  and try are u still getting 404 error?

Also Have you try change templete still issue of 404 coming?

Let me know!!

Best Regards,
hellorain.
Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts

team@pxp.es

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #2 on: July 11, 2017, 07:47:26 am »
Hello helorain, thanks for answer us

when we disable seo works perfectly.

http://paramotor.pxp.es/es/tienda/lang/es-ES

http://paramotor.pxp.es/en/store/lang/en-GB

http://paramotor.pxp.es/fr/boutique/lang/fr-FR

if we havent other way we will work with disable seo, but our google have all the old url, it´s necesary to will changue, not good way.

now it´s disabled and working.

I dont undestand "Have you try change templete still issue of 404 coming?", we havent in yoo theme pro 1.8.1 the changue template 404 or I dont see.

best
Jose

hellorain

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
    • Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts
  • Skype Name: raincreatives
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #3 on: July 11, 2017, 10:14:51 am »
Hello,

Regarding below:-
I dont undestand "Have you try change templete still issue of 404 coming?", we havent in yoo theme pro 1.8.1 the changue template 404 or I dont see

Sometimes it can be issue of template which do not support language translation.

But in your case it is issue of seo.Need to check your seo settings.

Best Regards,
hellorain.
Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts

team@pxp.es

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #4 on: July 11, 2017, 12:02:05 pm »
hello Hellorian, thank soo much for help

we have standard virtuemart configuration and filter languages pluging in joomla and module languages.

see this pictures

http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-5.jpg

http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-6.jpg

http://paramotor.pxp.es/images/virtuemart/00-error/VIRTUEMART-PROBLEMS-7.jpg

sorry all in spanish,  if you dont undestand, please infor me

GRATEFULL another time.
Jose

hellorain

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
    • Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts
  • Skype Name: raincreatives
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #5 on: July 11, 2017, 12:44:58 pm »
Hello,

sorry didnt understand.

I want to know the issue is solved or not?

Best Regards,
hellorain.
Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts

team@pxp.es

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #6 on: July 11, 2017, 14:18:33 pm »
Hellorain,

not solved,

it´s working with out Virtuemart SEO, but when we activated virtuemart seo = 404 error

I dont know we´re is the problem, we have many extension with out any problems of seo only with virtuemart

thanks
Jose


hellorain

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
    • Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts
  • Skype Name: raincreatives
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #7 on: July 11, 2017, 15:11:04 pm »
Hello,

so need to check your settings.

Best Regards,
hellorain.
Raincreatives - Virtuemart & Mobile Commerce Experts

team@pxp.es

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
[NOT SOLVED] CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #8 on: July 12, 2017, 01:01:12 am »
Hello hellorain and other,

I've decided that I will continue without Virtuemart SEO, if Virtuemart SEO does not work with languages changues, I can't now let me change all my store, it is a huge problem, but so is virtuemart  :(

the truth, I do not understand it, not having help from designers of virtuemart.

for now I have my shop without SEO but it works

I ask myself, only do I have this problem?, or there are more users, I think that there has to be more users with this problem.

Many thanks to all.

NOT SOLVED BUT I HAVENT OTHER WAY.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9327
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #9 on: July 12, 2017, 11:54:02 am »
As usual, the firs thing you do is to disable "customisations".

We have here a similar thread and we had a wave of this threads 4 months ago http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=137929.msg483412#msg483412

So first disable 3rd party plugins, in your case it is quite likely the a SEF or system plugin. The whole problem behind that is described here https://forum.virtuemart.net/index.php?topic=136826.0 and also how 3rd party developer can avoid it.

Quote
But it has also a disadvantage that some plugins using the "onAfterInitialise" trigger make problems, in case a multilanguage page is used. When the plugin uses the VmConfig::loadConfig(), then it should use the new extra parameter to prevent that the wrong language is initialised.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

team@pxp.es

  • Beginner
  • *
  • Posts: 10
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #10 on: July 24, 2017, 12:18:43 pm »
Hello Milbo, sorry in delay, some holidays.

we decided that we work without seo, I try your recommendation but not work, I dont know what I make wrong, but now we´re working with out seo and it´s perfect now  :)

thanks

Jose

Jose M.

  • Beginner
  • *
  • Posts: 47
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #11 on: July 24, 2017, 13:51:30 pm »
Hello,
I'm doing a website in Catalan, Spanish and English and everything works fine.
I attached my settings.
Greetings
Jose M.

Joomla 3.7.3
Virtuemart 3.2.3.9587
 

AndreWE

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #12 on: August 03, 2017, 09:24:43 am »
Hello,
I have the exact same problem, only 2 in English and Norwegian.
I have tried everything I can think of, disabled all 3rd party plugins, changed setting ...
But no mather what I do the problem still exist as long as the SEO in Virtuemart is active.

I had the developers of my template to check, and they says it is a Virtuemart/Joomla issue.

Has anyone got a solution to this problem other than disabling the SEO in Virtuemart?

Best regards
Andre

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3167
  • using Piwik instead of Google Analytics
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #13 on: August 03, 2017, 11:28:34 am »
@AndreWE
Can you provide a link to your site, so that forum users can have a look at it? Also, which versions of Joomla and VM do you use?
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

AndreWE

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: CRAZY = Virtuemart multilanguages changues = NOT WORKING
« Reply #14 on: August 03, 2017, 13:04:00 pm »
@jjk
Sure, I am using Joomla 3.7.4 with Virtuemart 3.2.3.9614.