Author Topic: Products per page not working after updating viruemart to 3.2.2  (Read 2396 times)

Venci Gentchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 126
    • Bulgarian Computer Store
After updating virtuemart 3.2.1 to 3.2.2, the number of products for a category by default it is now 18 and can not be changed by the administration.
I used 6 products for category, and now everywhere 18 are loaded.
No pain, no gain, no site!

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9175
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Products per page not working after updating viruemart to 3.2.2
« Reply #1 on: May 19, 2017, 11:23:26 am »
You can set this setting in the
-vm config
- joomla menu item
 a) normal setting
 b) subordinated setting (the setting for the subcategories)
- in the category itself.

Greets
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Venci Gentchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 126
    • Bulgarian Computer Store
Re: Products per page not working after updating viruemart to 3.2.2
« Reply #2 on: May 19, 2017, 11:42:19 am »
Thank you, Milbo.

Yes, I know where I can change settings, but it does not work.
If I change the "Initial number of listed item" in the category for example to 6, nothing happens.

Another example (In category settings):
I change the "Category Pagination Sequence" to "3,6" .
and "Initial number of listed items" to "3".
The category produces 18 products per page by default. Possible options are: "3,6,18".
If I choose "3", 18 disappears and 3 and 6 remain.
But when opening the directory is 18 always.
No pain, no gain, no site!

Venci Gentchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 126
    • Bulgarian Computer Store
Re: Products per page not working after updating viruemart to 3.2.2
« Reply #3 on: May 19, 2017, 12:39:13 pm »
Hi Milbo,

I discovered where the problem is:

The router.php file has been changed
from
Virtuemart 3.2.1
Code: [Select]
self::$limit= $mainframe->getUserStateFromRequest('com_virtuemart.'.$view.'.limit', VmConfig::get('list_limit', 20), 'int');to
Virtuemart 3.2.2
Code: [Select]
self::$limit= $mainframe->getUserStateFromRequest('com_virtuemart.'.$view.'.limit', VmConfig::get('list_limit', 20), 20, 'int');
This creates the problems described. Please give advice on how to proceed.

Thank you and BR.
No pain, no gain, no site!

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9175
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
when you check the function, then you see that the 20 is just the default param
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Venci Gentchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 126
    • Bulgarian Computer Store
Thank you, Milbo, for the answer.

I have made all sorts of attempts, but I only come to the above solution.
If you want and if you have time, I can give you access to my test site.
No pain, no gain, no site!

rage76

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 118
I have the same issue and would like to know the solution to this.

Preferably not a core hack !!

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 26090
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Working OK in VM3.2.3  when properly configured.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Keswick, Lake District

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM3.2.3.9614 on Joomla 3.7.4 PHP 7.0.22

Testing VM3.2.3.9614 on J!3.7.4

rage76

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 118
Dear Jenkinhill

Shall be thankful if you could kindly guide.

rgds

Venci Gentchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 126
    • Bulgarian Computer Store
The number of products per page can be configured from 2 locations:
  • Virtuemart Configuration
  • The configuration of each category
According to Milbo, they can also be configured from Joomla's menu, but I do not find that setting there. There can only change the number of products per row.

I have described in detail the problem above:
If I change the "Initial number of listed item" in the category for example to 6, nothing happens.

Another example (In category settings):
I change the "Category Pagination Sequence" to "3,6" .
and "Initial number of listed items" to "3".
The category produces 18 products per page by default. Possible options are: "3,6,18".
If I choose "3", 18 disappears and 3 and 6 remain.
But when opening the directory is 18 always.

I have tried everything that I thought, but without success. The problem described is with VM 3.2.2 and 3.2.3.
So I suggested to Milbo to give him full access to my test site.
No pain, no gain, no site!

rage76

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 118
Dear Venci

I am aware that this can be done by configuring each category, which is a tedious job. There should be a one place where we can enter the number of products to be shown and it will become the default for the entire store.

Just like you, I would also like to show 6 products per display page; under main category & also the sub-category. And just like you, I have tried everything but nothing seems to be working.

I hope Milbo is able to spare some time and look into this issue and provide us a resolution.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9175
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
You can set this setting in the
-vm config
- joomla menu item
 a) normal setting
 b) subordinated setting (the setting for the subcategories)
- in the category itself.

Greets
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Venci Gentchev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 126
    • Bulgarian Computer Store
-vm config - Has no effect
- joomla menu item
 a) normal setting - There are no such settings (only products in a row)
 b) subordinated setting (the setting for the subcategories) - There are no such settings (only products in a row)
- in the category itself - Has no effect
No pain, no gain, no site!

rage76

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 118
Only for this issue, I am not updating my VM component.

Dear Milbo, please help !! I can provide the details of my test site for you to check.

regards

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 26090
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
1. For each category where you wish to limit the display set "Initial number of listed items" to your requirement on Product Category Form.

2. If you require for example, 3 products per row then in VM menu for category view and subordinate category view set "Default number of products in a row" to 3

3. In VM Configuration/Templates leave "items per row" for  "Show products of the selected category" empty, so that it does not override other settings.

This is with J3.7.2 VM3.2.3 using default VM templates.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Keswick, Lake District

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM3.2.3.9614 on Joomla 3.7.4 PHP 7.0.22

Testing VM3.2.3.9614 on J!3.7.4