Author Topic: Child Products Do Not Display if they Out of Stock  (Read 1595 times)

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« on: October 23, 2016, 16:37:45 pm »
Hi,

Faced with two problems, whose solution wasn't found on the forum. I ask your help. The first question is: how to do that the child products with stock 0 displayed on the site and just marked sold, in the version  VirtueMart 3.0.12 and Joomla 3.6.0.  it worked before, you can see here http://awesomescreenshot.com/02e65yjif4 |  now we have the new version of  VirtueMart 3.0.18 and Joomla 3.6.3. and this option at the same product doesn't work with any products which had at stock 0, you can see here http://awesomescreenshot.com/0bb65yjk73 , so this is a big problem bcs when the parent product have at stock 0 the situation like this http://awesomescreenshot.com/0b065yjn06

Waiting for help

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 7590
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 2.6.22 & 3.2.2
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #1 on: October 23, 2016, 16:50:29 pm »
your post is hard to follow

which products are out of stock?  are you saying that if a child product is out of stock it doesn't show in the dropdown? but did before?
so u want to show them?

there are Multi variants? or?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #2 on: October 28, 2016, 08:41:39 am »
Waiting for help plz

K&K media production

  • VirtueMart Developer Team
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 830
  • VirtueMart Version: VM3 on J3
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #3 on: October 28, 2016, 11:59:12 am »
How looks your stockhandle configuration?

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #4 on: November 03, 2016, 08:44:28 am »
hello, thanks for reply, you need this info ? $stockhandle = VmConfig::get('stockhandle','none');

K&K media production

  • VirtueMart Developer Team
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 830
  • VirtueMart Version: VM3 on J3
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #5 on: November 03, 2016, 16:43:09 pm »
Yes, what is your config for stockhandle?

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #6 on: November 04, 2016, 11:01:35 am »
it our configuration  $stockhandle = VmConfig::get('stockhandle','none');

can you plz explain me which information you need?
Where i must go for take and give info for you

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 26314
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #7 on: November 04, 2016, 11:05:00 am »
Try VM configuration/shopfront/Action when a Product is Out of Stock
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Keswick, Lake District

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM3.2.4 on Joomla 3.8 PHP 7.0.23

Testing VM3.2.5.9653 on J!3.8

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9336
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #8 on: November 04, 2016, 19:33:32 pm »
There was an error with the stockhandling for multivariants, please try
http://dev.virtuemart.net/attachments/download/1025/com_virtuemart.3.0.18.1_extract_first.zip
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #9 on: November 07, 2016, 15:00:20 pm »
Thanks for reply, but it doesnt't work, the same situation + the conflicts, the category of store stopped working

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9336
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #10 on: November 07, 2016, 15:15:47 pm »
yeh I did an error porting the fix, I just got it via skype search in sublayouts/customfield.php at line 93 for

Code: [Select]
$q .= ' AND (`product_in_stock` - `product_ordered`) <= "0"';

and replace it against
Code: [Select]
$q .= ' OR (`product_in_stock` - `product_ordered`) <= "0"';
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9336
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #11 on: November 07, 2016, 16:11:55 pm »
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #12 on: December 23, 2016, 09:49:53 am »
thanks for help

FDT

  • Beginner
  • *
  • Posts: 22
  • A beginner
Re: Child Products Do Not Display if they Out of Stock
« Reply #13 on: March 20, 2017, 08:38:21 am »
Hello,
Thanks of reply, but still have problem. When you go to the product page which is not at stock prntscr.com/el084r, prntscr.com/el08fe, the child product which out of the stock doesn't in the selection option. When this is in the product without the child prntscr.com/el08qm, then this is normal. But when with the children, there is confusion, because the child product which not at stock is hiden at the the selection option http://www.awesomescreenshot.com/0bb65yjk73.
Hope for help