Author Topic: BUG? White screen loads on category pages with only sub categories (no product)  (Read 1930 times)

dsrpmedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 332
Hi

Using j 3.6.2 / vm 3.0.16

I have some categories which have no products - but they do have subcategories which have products

When I visit these pages (categories which have no products) all I get is a white screen

When I add a product to one of these categories the the page with allits sub categories loads fine?!

I have tried switching the template to the standard Beez & got the same behavior, so it is not a template thing - is this a bug?

any help would be greatly appreciated

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10343
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Quote
all I get is a white screen

and the error is?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 28259
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VirtueMart 3.8.9.10473 on Joomla 3.9.28 PHP 7.4.14

dsrpmedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 332
Quote
and the error is?

there is no error - there is no code at all

Quote
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=117042.0

I went through the forum as best I could understand it - installed/configured the error reporting plugin then went to the blank page (category with sub categories but no products) - but I got no email from the plugin

I`ve got this deja vu feeling - I seem to recollect an issue like this with like VM 1.0, but can t recall how it was resolved

I am porting the site over to a completely different hosting company and see if the issue is with the current host (GoDaddy)

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10343
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
In this case then the host should be able to tell you the error -
all errors are logged somewhere...
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

dsrpmedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 332
that is the really weird thing

neither host has any error logged from this site (duplicate sire running on 2 hosts - same behaviour)

also - the plugin that is supposed to send email on blank screens & errors is sending nothing

the code on the page (Category with sub categories but no products is just
Code: [Select]
<html><head<</head> <body></body></html>
there is nothing else there

if you want to see for yourself go to
http://5star.fyicreative.net/online-store-2/badges-seals-wallets --> category with no products (blank page)
http://5star.fyicreative.net/online-store-2/accessories --> category with products (loads fine)




dsrpmedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 332
Finally got an email from the error alert plugin
RuposTel.com plg_system_fatal_catcher plugin detected a problem with your site.
Your site caused a blank screen upon a visit of this URL:

http://5star.fyicreative.net/online-store/epaulette-coverws-slip-on/epaulette-covers-slip-on-cafc

Error message data:
1 Class 'CurrencyDisplay' not found in file: /.../components/com_virtuemart/views/category/view.html.php line: 160
-----------------------------------------------------------------

this would appear to be the block of code causing  the issue


Quote
            if ($this->products) {
               $this->currency = CurrencyDisplay::getInstance( );
               $display_stock = VmConfig::get('display_stock',1);
               $showCustoms = VmConfig::get('show_pcustoms',1);
               if($display_stock or $showCustoms){

I`m not a coder - but it looks like there is an 'if' for if there is products - but not for if there is not?

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10343
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

dsrpmedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 332
that did it!

thank you

hopefully this will be fixed in the next release

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10153
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

dsrpmedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 332
this version does not appear to have the white screen problem - thank you!

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10153
  • VM3.9 Eagle Owl
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Thank you for testing.
Should I fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/