Author Topic: Products per row in VirtueMart 3.0.12  (Read 1636 times)

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Products per row in VirtueMart 3.0.12
« on: February 13, 2016, 18:06:51 pm »
Hi all,
I'm trying to solve one problem with the layout of my shop in progress.
Whatever I write in the "Products per row" field in Virtuemart Configuration, the result is always the same: one product per row.
The Virtuemart installation has started on a clean Joomla 3.4.8 site.

Does anyone has already solved one similar problem?
 Many thanks

Maurizio

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27601
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #1 on: February 13, 2016, 18:46:47 pm »
Commercial template or VirtueMart template overrides?
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #2 on: February 13, 2016, 19:29:24 pm »
Hi Jenkinhill,
is a commercial template, but not for virtuemart. So, it hasn't a "com_virtuemart" folder inside it.
Please note that in a previous "pre relase" of the same website, using a previous non-updated version of virtuemart, the number of items per row was correctly working.
After having redone the whole site with the new version of virtuemart I'm having this problem.
Just as a test, I've overwritten the whole "components/com_virtuemart" using the previous one: the result has confiermed that the problem is inside the new one (since using the older set of files the number of items per row returns working correctly).

I hope I was clear enough :-)

Many thanks
Maurizio

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27601
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #3 on: February 13, 2016, 19:43:29 pm »
Nobody else has reported this problem, and there have been around 100,000 installs of 3.0.12. Maybe a file issue, so I suggest you either re-install 3.0.12 or try the current 3.0.13 release.
http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #4 on: February 13, 2016, 21:07:14 pm »
Ok Jenkinhill,
I think the same...
So I will try following yous suggestion, first of all reinstalling VM 3.0.12.
Is it correct just re-doing installation of the component and the all in one or there is another way?

Thanks and BR
Maurizio

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9244
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #5 on: February 13, 2016, 23:30:25 pm »
correct.. just use the joomla installer and your data won't be touched
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #6 on: February 14, 2016, 10:34:42 am »
No way...
I tried both reinstalling 3.0.12 and installing 3.0.13 but the behavior is the same.
I think I'm going to load it online to show the evidence of this.

:-/

Maurizio

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9244
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #7 on: February 14, 2016, 10:45:25 am »
it more sounds like to me a css somewhere with width:100% over riding the VM widths
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #8 on: February 14, 2016, 12:45:45 pm »
Yes, it seems.
But I can't understand how it comes.
In the previous version, built on a "Quickstart template" on which I added virtuemart, the product per line was correctly shown.
In the new build I started from a clean J3x plus VM3... 
I will probably use the previous :-)

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27601
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #9 on: February 14, 2016, 12:50:54 pm »
It is important to know why this happened, so If you cannot post a live url to the site then have a look using Firebug, this should enable you to check the css.  http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=102850.0
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #10 on: February 14, 2016, 14:43:49 pm »
I'm going to publish online the website on a test domain.
Can I send you superuser username and password by report to admin function?

Thanks
Maurizio

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9244
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.6.8
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #11 on: February 14, 2016, 14:53:06 pm »
not required.. if it is css it will be obvious from the front end
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27601
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #12 on: February 14, 2016, 14:53:32 pm »
I don't do home (BE) visits (that is my paying job) but if you post the url here someone can look at the css.
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33

mauriziomomix

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #13 on: February 14, 2016, 16:01:12 pm »
it more sounds like to me a css somewhere with width:100% over riding the VM widths
Yes, it was!

in /components/com_virtuemart/assets/css/vm-ltr-site.css

.vm-products-horizon.vm-col
           width: 100%;

Thank you very much.
I didn't try to watch in css since believe to handle everything by VM backend... but it isn't actually so...

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27601
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Products per row in VirtueMart 3.0.12
« Reply #14 on: February 14, 2016, 17:34:11 pm »
AH!!  You have products_horizon set for "Sublayouts for products in category" in Configuration/Templates? In all the sites I have come across I have never seen anyone use that setting. Now I know to ask about that!
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.6.10.10211 on Joomla 3.9.13 PHP 7.0.33