Author Topic: Auto select currency vm3  (Read 728 times)

redlo

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
  • Si ayudas, te sentiras mejor.
    • www.solojoomla.com
Auto select currency vm3
« on: November 11, 2015, 01:24:48 am »
Hello, I know as a product is configured to sell in several different countries and include the currency of the country by means of the module to select the currency of the country by the buyer.

But what I want is, for example, live in USA and visit an online store made with virtuemart 3, and the default currency is the euro (€) I want the currency to appear is the dollar ($) and that the price is changed according to the default currency.
Or if I live in Mexico, the price and currency display, is the Mexican peso.

Can anyone tell me a website where you can buy a virtuemart 3 extension, which perform that function.?

Thanks
Ayudo en todo lo que puedo, con tutoriales, traducciones, y alguna que otra extension, como modulos y plugins.

redlo

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
  • Si ayudas, te sentiras mejor.
    • www.solojoomla.com
Re: Auto select currency vm3
« Reply #1 on: November 11, 2015, 09:46:43 am »
Clarification: I do not want the customer having to select the language for the currency and price changes.
Ayudo en todo lo que puedo, con tutoriales, traducciones, y alguna que otra extension, como modulos y plugins.

lindapowers

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1335
  • If you're going through hell, keep going.
    • Venta de naranjas online y mandarinas
  • Skype Name: manu.gonzalez91
  • VirtueMart Version: Latest avi
Re: Auto select currency vm3
« Reply #2 on: November 11, 2015, 13:29:00 pm »
Maybe the geolocator could do this already http://extensions.virtuemart.net/tools/geolocator-for-joomla-detail [edited, please use the official release, derivated from RuposTel]

Ask Stan if there is an option withing his OPC.

hashem59

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
  • A beginner
  • Skype Name: hashem59
Re: Auto select currency vm3
« Reply #3 on: May 03, 2018, 15:31:27 pm »
I'm looking for any way that help me change the currency bassed on user country so user do not have to manualy change the currency from the currency module


loppan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 127
    • CRASHDÏET Official Website
Re: Auto select currency vm3
« Reply #4 on: May 03, 2018, 23:25:01 pm »
Rupostel OPC will do exactly this. Discovering this feature was a life saver for me ;).

You can see it yourself on www.dietrecords.org. I'm based in Sweden, but if you visit the site from for example Japan, all prices are in Japanese Yen, even shown without VAT. If you visit the site from let's say Germany, all prices are in EUR with VAT included.

Pure magic, I highly recommend it, and I know my customers appreciate this too ;).

Best

Peter

redlo

  • Beginner
  • *
  • Posts: 31
  • Si ayudas, te sentiras mejor.
    • www.solojoomla.com
Re: Auto select currency vm3
« Reply #5 on: May 04, 2018, 11:15:04 am »
Hello, look this https://cmsmart.net/virtuemart-extensions/virtuemart-currency-languages-conveter  I use in https://www.nutrikit.mx/ . But, It has failed me on more than one occasion. Although ultimately it seems that it works well. Problems with changes that google does.

Look capture
Ayudo en todo lo que puedo, con tutoriales, traducciones, y alguna que otra extension, como modulos y plugins.