Author Topic: Product Thumbnail problem  (Read 10779 times)

Estelle75

  • Beginner
  • *
  • Posts: 6
Product Thumbnail problem
« on: July 24, 2015, 12:13:06 pm »
Hello all!!!

VirtueMart 3.0.8 in Joomla 3.4.3

When creating a new product and uploading an image it fails to create its thumbnail. So I use the "replace thumbnail" and I fix the problem.
But when I'm uploading a secondary image product the same thing happens and I cannot use the "replace thumbnail" function because it replaces my main product image.

In Media Files Settings under Configuration all the paths seem correct.

I don't know where else to look.
Any help will be highly appreciated.

Thank you in advance!!!!

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3846
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #1 on: July 24, 2015, 14:15:07 pm »
Hi,
I think you have a folder or file rights.(chmod 666 for eg. or sometime this can be set by ftp)

Estelle75

  • Beginner
  • *
  • Posts: 6
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #2 on: July 24, 2015, 14:41:59 pm »
I have to change the rights to which folder?

I checked the image folders within the virtuemart image folder and they are all 755.
I have full access to write and execute.

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3846
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #3 on: July 24, 2015, 16:12:35 pm »
Hi,
You have to have a subfolder resized with the correct rights in :
vendor\
product\
manufacturer\
category\

Then check your config YOURSITE/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=config
TAB templates > Media Files Settings :
Category Media URL    : images/stories/virtuemart/category/
Product Media URL : images/stories/virtuemart/product/
Manufacturer Media URL   : images/stories/virtuemart/manufacturer/
Vendor Media URL : images/stories/virtuemart/vendor/

this is for images\stories\virtuemart as main ftp folder for images(default settings for virtuemart)

Greets

Estelle75

  • Beginner
  • *
  • Posts: 6
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #4 on: July 27, 2015, 09:30:50 am »
Yes, everything is like you say it is.

The subfolder is there in every folder with 755 rights and the paths in Media Files settings are the virtuemart default paths.

I never moved any folders, renamed or changed paths in config. Still I get no auto generated thumbnails to show.

 :(


Hi,
You have to have a subfolder resized with the correct rights in :
vendor\
product\
manufacturer\
category\

Then check your config YOURSITE/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=config
TAB templates > Media Files Settings :
Category Media URL    : images/stories/virtuemart/category/
Product Media URL : images/stories/virtuemart/product/
Manufacturer Media URL   : images/stories/virtuemart/manufacturer/
Vendor Media URL : images/stories/virtuemart/vendor/

this is for images\stories\virtuemart as main ftp folder for images(default settings for virtuemart)

Greets

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3846
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #5 on: July 27, 2015, 12:23:56 pm »
Hi,
A stupid question, do you have checked Enable Dynamic Thumbnail Resizing in TAB templates > Media Files Settings ?

Geppux

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 173
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #6 on: November 21, 2015, 15:10:53 pm »
Did you solved this problem Estelle? I have the same problem... in front end I see the thumbnail but in the backend no.
Giuseppe

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 27432
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #7 on: November 21, 2015, 15:50:21 pm »
Do you mean you don't see the thumbs on the Product Images page for each product?
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM 3.4.3.10057 on Joomla 3.9.8 PHP 7.0.33
Testing VM .3.6.0.10075 on Joomla 3.9.8

Geppux

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 173
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #8 on: November 21, 2015, 17:48:10 pm »
This is what I see in the product page in the backend, in the front end I can see normally the thumbs.

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 8892
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.4.2
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #9 on: November 21, 2015, 18:03:15 pm »
and when you look at the url to thumb in Admin in Firebug or the source what is it?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

Geppux

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 173
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #10 on: November 21, 2015, 18:55:31 pm »
Actually the link is to a non existing file... the program seem to create the thumb only of the first image in the folder images/stories/virtuemart/product/resized but not of the others... I see the thumb in frontend because the source of the image is the original one and not the resized. Why this behaviour? I'm missing something? this happen only since few days...thank you.
Giuseppe

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 8892
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.4.2
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #11 on: November 21, 2015, 19:37:27 pm »
and the url looks like?

and do u have (or have u uploaded ) 4 images for this product?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

musqsim

  • Beginner
  • *
  • Posts: 19
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #12 on: December 02, 2015, 01:43:08 am »
Well, same here.

Joomla 3.4.5
VM 3.0.12

In aditional images in product view at backoffice, I get error 404 not found, but in front-office, they are there.

Any clues?

Studio 42

  • Contributing Developer
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3846
  • Joomla & Virtuemart developper
    • Studio 42 - Virtuemart & Joomla extentions
  • VirtueMart Version: 2.6 & 3
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #13 on: December 02, 2015, 22:35:35 pm »
Try in medias, to syncrhonise medias and check fro errors.
If you don't seee any error, perhaps you have unset thumbs generation in config.

Geppux

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 173
Re: Product Thumbnail problem
« Reply #14 on: December 05, 2015, 19:18:07 pm »
For GJC Web Design: I'v uploaded 4 images and the address is like this http://www.mulligan.it/images/stories/virtuemart/product/resized/Srixon-Z-545-Driver-10.5-Regular-shaft-specs_190x190.jpg

For Studio 42: the automatic resize is selected. What do you mean with Syncrhonise media?

Thank you.
Giuseppe