Author Topic: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:  (Read 22142 times)

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9382
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #15 on: June 09, 2015, 17:04:55 pm »
Thanks, but,... These fix is in the svn since weeks.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

df23

  • Beginner
  • *
  • Posts: 19
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #16 on: June 11, 2015, 10:45:59 am »
I applied the fix below to v3.0.9 and it solved the problem  :D

thanks Tonimito for sharing

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9382
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #17 on: June 11, 2015, 23:22:44 pm »
thanks for explaining what I meant with

To prevent in future, go to vmpsplugin.php line 706 and add a if(!empty($logo)){ and corresponding closing }. It will be added next version.

fix is now here http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files vm3.0.9.4
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

OskarMaria

  • Beginner
  • *
  • Posts: 9
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #18 on: June 26, 2015, 01:33:15 am »
Virtuemart 3.0.9.4 , Joomla 3.4.1

No chance to finish the orders of my webshop - if I set the status to shipped, I get the following error:
Code: [Select]
TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
I updated virtuemart to the actual version, there is a regular jpg-image in the folder images/stories/virtuemart/shipment and in the shipment, there is this image selected.

What can I do?

Regard OskarMaria

jenkinhill

  • UK Web Developer & Consultant
  • Global Moderator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 26372
  • Always on vacation
    • Jenkin Hill Internet
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #19 on: June 26, 2015, 12:53:18 pm »
https://forum.virtuemart.net/index.php?topic=128538.msg447524#msg447524

Maybe the update failed? Or you are trying to confirm orders made before you updated?
Kelvyn

Jenkin Hill Internet,
Lowestoft, Suffolk, UK

Unsolicited PMs/emails will be ignored.

Please mention your VirtueMart, Joomla and PHP versions when asking a question in this forum

Currently using VM3.2.6 on Joomla 3.8.2 PHP 7.0.25

Testing VM3.2.6 on J!4alpha1

p.barg

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 139
    • Barg IT
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #20 on: August 10, 2015, 12:54:55 pm »
@Max: somewhere further up in this thread you mention that one can fix the problem for existing orders by changing things in the DB. Could you explain what exactly needs to be changed?

Thanks and regards

Petra

bbmedia

  • Beginner
  • *
  • Posts: 17
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #21 on: August 12, 2015, 11:53:01 am »
There seems to be a number of things not working since I've upgraded my old VM setup to 3.0.9

I followed the instructions to update my J3.4.3 VM3.0.9 version to VM3.0.9.4 with no success.
I was still getting the same message virtuemart TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image: http://www.ccfootball.com.au/images/stories/virtuemart/shipment/

ON the https://forum.virtuemart.net/index.php?topic=128538.msg447524#msg447524 thread you said:
"I just found, that if you remove the logo of the shipment/payment, it works, but when you store it again (without removing the option "default"), then it breaks again."
I tried that and set a blank.jpg image for new orders so I am no longer getting an error when I "view" orders, but for existing orders I still get the same message.

I would also like to know how to correct existing orders so that this error doesn't occur.

I am also getting the following reference to the itemid under each item in my invoices:
(http://www.ccfootball.com.au
/index.php?option=com_virtuemart&
view=productdetails&
virtuemart_category_id=2&
virtuemart_product_id=15&Itemid=226)

Additionally, I am not getting the Logo on my invoices or anything like the Preview available in the link within the invoice setup page.


p.barg

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 139
    • Barg IT
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #22 on: August 17, 2015, 11:10:02 am »
OK, I found the tables in the DB where changes have to be made (at least for my setting) in order to print invoices for old orders:
1. <prefix>_virtuemart_shipment_plg_weight_countries - row shipment_name: here the old entries contain <img>tags. I removed everything before <span class="vmshipment_name">...
2. <prefix>_virtuemart_payment_plg_standard - row payment_name: again the old entries contain <img>tags. I removed everything before <span class="vmpayment_name">...

That worked for my old orders.

gaurav3444

  • Beginner
  • *
  • Posts: 1
  • A beginner
  • Skype Name: gaurav3444
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #23 on: September 18, 2015, 07:14:49 am »
Hi did try all option but now also i am getting this error

I am getting an error when clicking on invoice button ---- TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image: https://atacsportswear.com/mymakecustom/images/stories/virtuemart/shipment/


i think this error is because virtual mart unable to find some required files on the path mymakecustom/images/stories/virtuemart/shipment/ and because of the tcpdf component that is not install properly .This plugin is mainly to generate PDF Document and it unable to find some files so it is giving error. i would need help to fix this issue the
 site is hosted on https://atacsportswear.com/mymakecustom

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 7621
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 2.6.22 & 3.2.2
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #24 on: September 18, 2015, 10:28:52 am »
@gaurav3444 ..  yes exactly

well ...  TCPDF is
Quote
unable to find some required files on the path mymakecustom/images/stories/virtuemart/shipment/

because as you see form the path there is no file set..

Have you checked that there are entries for the image in the #__virtuemart_shipment_plg_xxxx  tables?

You also don't mention your versions!  This is fixed in later versions but as I understand it if there are old orders you still have to update the fields manually in the DB
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

Rune Rasmussen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 155
  • Is the stable release stable?
    • SYNTAX ERROR
  • VirtueMart Version: Latest ;)
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #25 on: March 31, 2017, 11:51:45 am »
In VirtueMart 3.2.1 with TCPDF 1.0.2 this error occurs if there is a space or special characters in the file name for any product image ...
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9382
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #26 on: April 01, 2017, 09:52:59 am »
I think that is a problem in the TcPDF library. There is now a new generation of TcPDF, when we change to the new mayor version, it maybe fixed.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Rune Rasmussen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 155
  • Is the stable release stable?
    • SYNTAX ERROR
  • VirtueMart Version: Latest ;)
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #27 on: April 03, 2017, 11:42:22 am »
I noticed they was coding a completely new version of TCPDF, but I'm not so sure the problem is there.
Have one store where the admin has used images with spaces and Norwegian letters all the time, and I never hear about any issues like this before VM 3.2.1, and TCPDF 1.0.2 has been used for quite some time (at least since VM 3.0.18).
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9382
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #28 on: April 03, 2017, 13:38:47 pm »
With which version it worked? and how do your customer uploades the images? per FTP and then synchronize? or one by one?

When I use synchronize, I dont get correct filenames on windows already. When I upload it,... it works, but I dont get thumbs. But the name of the uploaded file in the windows directory is wrong. So it is not displayed, but fixing the filename in the windows file browser repairs it.

So, I have no clue how that ever worked, because both cases are not simply to debug. I also checked all 3 files, which could change the data, but none of them had a changed filter or similar, the last year. So I really wonder, when it worked the last time.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Rune Rasmussen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 155
  • Is the stable release stable?
    • SYNTAX ERROR
  • VirtueMart Version: Latest ;)
Re: VM 3.0.6 TCPDF ERROR: [Image] Unable to get the size of the image:
« Reply #29 on: April 03, 2017, 14:40:39 pm »
You're right Max, it's not caused by the VM3.2 update itself. Sorry for the confusion.
It seems like it's some template providers who have added image display in their override for invoice_items.php, in their VM3.2 templates, causing this. I just checked and it's no such code in the core update.
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no