Author Topic: "Recommend to friend" link points to "Ask a Question" template in productdetails  (Read 2668 times)

Enriko

  • Beginner
  • *
  • Posts: 9
    • Baby Bollies
Dear all,

I have the option: "Show the Recommend to a friend link?" Turned on in Virtuemart Configuration --> Shop Front --> Core Settings.

if I click on the email icon in the productdetails of one article. Then I get to see the popup with the "Ask a Question" template.

Example: (in Dutch)
http://www.vanmijenco.nl/producten-nieuw/geboorte-ei-detail
When the email icon in the top right corner of the product details is clicked,then I get to see the following URL in the Element inspector.
Code: [Select]
<iframe id="fancybox-frame" name="fancybox-frame1382128280463" frameborder="0" hspace="0" scrolling="auto" src="/producten-nieuw/geboorte-ei-detail/askquestion?tmpl=component"></iframe>
If i change the text: askquestion in the element inspector (Chrome) to recommend, Then i will get to see the Recommend to a friend screen.

Also if I rightmouseclick on the Email icon --> Click on Open in new tab --> Then i will get on the correct page.

How can I make sure that the recommend to a friend page is shown, instead of the ask a question.


Here the links with SEO disabled.
Example product: http://www.vanmijenco.nl/view/productdetails/virtuemart_product_id/67/virtuemart_category_id/2
When clicking on the email icon, the following iframe is shown:
Code: [Select]
<iframe id="fancybox-frame" name="fancybox-frame1382175479495" frameborder="0" hspace="0" scrolling="auto" src="/view/productdetails/task/askquestion/virtuemart_product_id/67/virtuemart_category_id/2/tmpl/component"></iframe>
If you rightmouseclick onthe icon, the following correct link is shown
http://www.vanmijenco.nl/view/productdetails/task/recommend/virtuemart_product_id/67/virtuemart_category_id/2/tmpl/component


I started this topic on a dutch forum. I would like to update this one, once this is solved.
http://forum.joomlanl.nl/forum/56-virtuemart-2-0-x-overige/42187-aanbevelen-aan-vriend-link-verwijst-naar-stel-een-vraag#75526

Greetings Enriko

Joomla version: 2.5.14
Virtuemart version: 2.0.24
PHP Version 5.3.27

Jumbo!

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 760
  • Full-stack Web Developer
    • www.virtueplanet.com
  • VirtueMart Version: Always latest
Are you using any 3rd party SEF URL component in your site? If yes then disable the same and check.

Enriko

  • Beginner
  • *
  • Posts: 9
    • Baby Bollies
Dear Jumbo,

No I use the default Joomla and Virtuemart SEF URL's
But Jenkinhill informed me that this is already known in below topic i found, where another user had the same (sort of) issue.
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=119688.0

Quote
@Enrico that link issue is known. Fix should be in SVN now ready for next release.

I also tested without any SEF URL's, this to make sure this was not the issue. Because i also thought that the translation to the SEF could cause this.


For me now only to know is:
How/where can we see the status of current bugs? Do you have any links on that for me to look into?
Then I can close this topic also on the dutch forum.

Greetings Enriko

Enriko

  • Beginner
  • *
  • Posts: 9
    • Baby Bollies
Dear all,

This topic is solved.
I've tested it now working in the following versions:
- Joomla: 2.5.18
- Virtuemart: 2.0.26D

Thanks

Greetings Enriko