Author Topic: Probably NEW Problem with additional lang Product saving  (Read 1967 times)

keran

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
    • Joomla! and VirtueMart extensions
Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« on: September 22, 2013, 12:52:34 pm »
Situation:
2 languages (Main Polish) and English
1. PL - Edit product (sku, title, price, short desc, description, images) and save OK
2. Switching this product to EN from drop-down and edit:
title: translated to EN string: RED tomato
short sku: Red tomato from Holland
description: First long description of red tomato :)

and 'Save/Apply' and on frontpage we see that it's saved OK but.
after aply we back to PL version of product edit page - it's normal VM - it's ok.
then switching to EN and it's ok we see the first strings translated - ok lets change it:
title: Green tomato
short desc: green tomato from Uganda
description: Second diffrent description

and 'save/apply' and on frontpage we see that it's saved 'green tomato' OK but now we try to change again and it's problem:
Switching this product to EN from dropdown and:
title: it shows 'RED tomato' not 'green tomato'
short desc: it shows 'Red tomato from Holland' not the saved previous 'green tomato from Uganda'
description: wrong string 'First long description of red tomato :)' it should be 'Second different description'


I try this on 3 browsers: firefox, chrome and IE on windows 8
Joomla 2.5.14, VirtueMart 22d, tested with TinyMC and JCE, no additional buttons on edit page.

Why if i switch language it shows me the first saved version and not the last.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10069
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #1 on: September 22, 2013, 13:07:31 pm »
in FE or BE? Do you use cache?
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

keran

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
    • Joomla! and VirtueMart extensions
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #2 on: September 22, 2013, 17:42:48 pm »
Sorry but what is this: FE, BE?
No I'm not using cache and no gzip. All this options are off.

CE WebDesign München

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 112
  • CE WebDesign München
    • CE WebDesign München
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #3 on: September 23, 2013, 12:32:08 pm »
hi,
FE = FrontEnd - website visitors see
BE = BackEnd - administration area

in case you have this problem:
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=118455.msg401896#msg401896
backup and install vm 2.0.22d again or check if your
\administrator\components\com_virtuemart\helpers\config.php
is exactly the new one. (maybe try vm .targz.zip files instead of .zip or vice versa)
CE WebDesign München: https://ce-webdesign.de | Websites, eCommerce WebShops | Responsive Design | SEO

keran

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
    • Joomla! and VirtueMart extensions
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #4 on: September 25, 2013, 22:21:22 pm »
Milbo this problem is in BE. I have it on 22b, 22c, 22d and now in VM 22e version :/

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2047
    • alatak.net
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #5 on: September 26, 2013, 09:10:46 am »
Hello
With the E version also?
I am not able to reproduce the problem.

keran

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
    • Joomla! and VirtueMart extensions
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #6 on: September 26, 2013, 09:53:09 am »
it looks like the drop-down .js was cached by the browser :/ how to disable this in BE. My Joomla! cache and gzip are off.

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3651
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #7 on: September 26, 2013, 10:05:59 am »
What I can see on your live website frontend, is a Joomla language configuration problem. I would suggest to use language tags for all your polish menu items, too. At present I can see only the en language tag on your english language pages, but the pl is missing in the urls of your polish language pages. Please also check your Joomla 'Multilingual Status' as described here:
http://docs.virtuemart.net/tutorials/36-multilingual-store/99-multilanguage-setup.html

My recommended settings in the Jooomla Plug-in Manager: System - Language Filter are

    Language Selection for new Visitors: Site Language   
    Automatic Language Change: No
    Menu associations:   Yes
    Remove URL Language Code: No
    Cookie Lifetime:   Year
    Add alternate meta tags:  No

Also I would suggest to assing the pl language tag to all polish menu items. (Looks like you did that already for the english language menu items)

If all the above is adjusted, please let us know if your backend language problem still exists.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3651
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #8 on: September 26, 2013, 10:09:14 am »
it looks like the drop-down .js was cached by the browser :/ how to disable this in BE. My Joomla! cache and gzip are off.
You might check if your template or any third party extension uses it's own cache settings.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

keran

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
    • Joomla! and VirtueMart extensions
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #9 on: September 26, 2013, 12:40:54 pm »
jjk I setup language filter as you recommend but this is no solution. problem still exist :/
Can You help me in BE? 'll pay you. Write me on PM if you agree.

jjk

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 3651
  • using Matomo instead of Google Analytics
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #10 on: September 26, 2013, 13:43:15 pm »
Can You help me in BE? 'll pay you. Write me on PM if you agree.
I still have a lot of other things to do today. Maybe tomorrow. In the meantime you could try to eliminate this error on your frontpages:
Code: [Select]
ReferenceError: Exception is not defined
http://www.fashion-style.com.pl/templates/rt_lumiere/js/video.js
Line 51

Your flash window is always loading on top of your shop items and because it is so large, users have to scroll down to see your shop. Not a good layout, because many people will not see your actual VM Shop.
Non-English Shops: Are your language files up to date?
http://virtuemart.net/community/translations

Maxim Pishnyak

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2658
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #11 on: September 26, 2013, 16:00:08 pm »
jjk I setup language filter as you recommend but this is no solution. problem still exist :/
Can You help me in BE? 'll pay you. Write me on PM if you agree.
Could I try?

Maxim Pishnyak

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 2658
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #12 on: September 26, 2013, 21:51:55 pm »
Ermm.. it could be issue with your 3rd party extensions.

keran

  • Beginner
  • *
  • Posts: 26
    • Joomla! and VirtueMart extensions
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #13 on: October 11, 2013, 13:03:20 pm »
It's VirtueMart problem with cache of ajax used in language dropdown.
Here is How to fix this: administrator/components/com_virtuemart/views/product/tmplproduct_edit.php
line : 54
add:
Code: [Select]
<?php $document->addScriptDeclaration'jQuery(window).load(function(){ jQuery.ajaxSetup({ cache: false }); })'); ?>tested in version 2.0.22e

alatak

  • Contributing Developer
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2047
    • alatak.net
Re: Probably NEW Problem with additional lang Product saving
« Reply #14 on: October 11, 2013, 19:36:03 pm »
Hello

Ok. and thanks.
Line 54 is at the end of the file, correct?