Author Topic: [SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?  (Read 3844 times)

guidocx842

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
[SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« on: January 03, 2013, 12:06:05 pm »
Dear all,
Happy new year to everybody!
Today I find a problem on my Virtuemart 2 installation after I upgrate from 2.0.14 to 2.0.16 version.
I need to give different stock quantity to the different size and colour of my products so I create the fields SIZE and COLOUR in a PLUGIN field.
I use the new feature of the 2.0.16 version so I create, i.e., for my product xxx the childs S Blue, M Blue, L Blue, S Red, M Red, L Red.... etc.. with the quantity setted to 0, 2, 2, 0, 2, 2 (no S).
Now, when I go to the product details page, there is no quantity box (ok) and I see the message that say me that there is no stock quantity available and the user can set the email, etc...
BUT, when from the SELECT I go to change the size, i.e. from S to M, the quantity box appear but it doesn't show the number "1" but the word "undefined" (I copy and past the code that generate the problem.. I get it with firebug). If I press the PLUS button, nothing appens. If I press the minus button, the word "undefined" is changed with the "1"....
I see that in my class there is the js-recalculate so I don't understand why I have this problem!
Can somebody help me please? Thank you very much!

Code: [Select]
<div class="addtocart-bar">
<!-- <label for="quantity22" class="quantity_box">Quantità: </label> -->
<span class="quantity-box"><input type="text" value="undefined" name="quantity[]" class="quantity-input js-recalculate"></span>
<span class="quantity-controls js-recalculate"><input type="button" class="quantity-controls quantity-plus"><input type="button" class="quantity-controls quantity-minus"></span>
<span class="addtocart-button"><input type="submit" title="ADD TO CART" value="ADD TO CART" class="addtocart-button" name="addtocart"></span>
<div class="clear"></div></div>

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9969
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #1 on: January 03, 2013, 14:30:35 pm »
I am not sure I understand what you do.

Missing quantity box and "I see the message that say me that there is no stock quantity available and the user can set the email, etc..." means that your product has quantity 0. Interesting is this "undefined". It may be connected to your template. Link to your page would help.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

guidocx842

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #2 on: January 03, 2013, 14:56:59 pm »
Hi Milbo! And thanks for your answer!
Yes! When the quantity is 0 I give the possibility to click a link a go to a page where the user can insert his email to be adviced when the quantity will be more than 0... but is a function of Virtuemart... nothing that I code manually...
When I turn from a SIZE or a COLOUR that has 0 quantity to a size or a colour that has more than 0, instead to see "1" I see "undefined" in the quantity box...
The site is not yet in production... I've it on a local machine... can I give you some informations that could help? I can copy/paste everything you need to understand... thank you so much!

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9969
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #3 on: January 03, 2013, 18:59:09 pm »
I cannot reproduce it sorry, you may can show me via skype.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

guidocx842

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #4 on: January 04, 2013, 17:30:00 pm »
Hi Milbo! Thank you very much for your disponibility.
I'll send you a private message as soon as possible. Thanks!

guidocx842

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #5 on: January 18, 2013, 16:09:20 pm »
Hi everybody!
I still not solve that problem... but now you can see the site online!
I'll guide you directly to a page where amazing happens  :(

http://www.andyrichardson.me.uk/shop-on-line/clothing/coats/richmond-park-detail

For size 44 there is a stock quantity set to zero. So the system give you the possibility to insert your email and be advised when this quantity change.

Now please try to move to the size 46.... and you will see that in the quantity box there isn't a numeric value but the word UNDEFINED!

Obviusly, if you try to Add to cart the product, you got an error.

If you try to change with PLUS the value, it doesn't change. It changes only if you press the MINUS.

Please, somebody can help me to solve this problem? I also make the update to the last version of Virtuemart (2.0.18a) but nothing... the problem remain!

Thanks a lot!

chiappa

  • Beginner
  • *
  • Posts: 32
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #6 on: January 21, 2013, 08:43:02 am »

guidocx842

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #7 on: January 21, 2013, 11:38:38 am »
You're right!
It works! Thank you very much! I'll continue the discussion in the topic that you suggest me.
Thanks a lot!  ;)

chiappa

  • Beginner
  • *
  • Posts: 32
Re: [SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #8 on: January 21, 2013, 11:43:57 am »
no problem :) I hope this gets a fix on the soon to be notorious VM 2.2

*wink* *wink* *nudge* *nudge*

guidocx842

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: [SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #9 on: January 21, 2013, 13:17:25 pm »
Yeah!
I hope the same thing... ;D

stoeny

  • Beginner
  • *
  • Posts: 8
Re: Undefined quantity in 2.0.18 upgrade. Solved ?
« Reply #10 on: April 09, 2013, 14:41:08 pm »
Dear all,

I still have the same problem with VM2.0.20, unfortunaly,

if i look in stockable on line 399 there is totaly different code.
The code with quantity is around line 800 and in comment.

Pls help, we want to go live soon.

Thanks in advance!

Pascal

Inter-Web

  • Beginner
  • *
  • Posts: 3
  • A beginner
Re: [SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #11 on: June 26, 2016, 23:48:53 pm »
Hi !

I have the same problem, but; my proyect is:

Joomla! ~~~~>3.4.8
VirtueMart ~~>3.0.12
Versión PHP ~>5.4.44

If anybody help me !





Thank You in advanced !
 

GJC Web Design

  • 3rd party VirtueMart Developer
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9176
  • Virtuemart, Joomla & php developer
    • GJC Web Design
  • VirtueMart Version: 3.4.2
Re: [SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #12 on: June 27, 2016, 00:00:49 am »
live url?
upgraded?
tried Protostar template?
GJC Web Design
VirtueMart and Joomla Developers - php developers http://www.gjcwebdesign.com
VM3 AusPost Shipping Plugin - e-go Shipping Plugin - VM3 Postcode Shipping Plugin - Radius Shipping Plugin - VM3 NZ Post Shipping Plugin - AusPost Estimator
Samport Payment Plugin - EcomMerchant Payment Plugin - ccBill payment Plugin
VM2 Product Lock Extension - VM2 Preconfig Adresses Extension - TaxCloud USA Taxes Plugin - Virtuemart  Product Review Component
http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/67210
Contact for any VirtueMart or Joomla development & customisation

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9969
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: [SOLVED] Undefined quantity after 2.0.16 upgrade. A bug?
« Reply #13 on: June 30, 2016, 10:27:47 am »
There is no stockable anylonger in vm3
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/