Author Topic: user in joomla doens't appear in vm2  (Read 3164 times)

Attilio

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
    • Radixlab
  • VirtueMart Version: 2
user in joomla doens't appear in vm2
« on: December 12, 2012, 11:03:24 am »
Hi all, i have inserted in joomla about 80 users, but in vm shoppers they doesn't appear until i login into the site. Is there a possibility to view all users (either users that hadn't login in website) in shoppers list in vm2 ?

Thank you very much.

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

Attilio

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
    • Radixlab
  • VirtueMart Version: 2
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #2 on: December 12, 2012, 11:45:04 am »
Hello,
i'm using joomla version 2.5.6 and virtuemart 2.0.14. I've made other test, and if i create only one user in joomla administration i can see it in the virtuemart administration, but if i create 5 or more user in joomla administration i cannot see them in virtuemart administration.

Thank you for helping me.

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #3 on: December 12, 2012, 11:47:21 am »
Are those users under joomla user configuration Enabled and activated?

Regards
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

Attilio

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
    • Radixlab
  • VirtueMart Version: 2
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #4 on: December 12, 2012, 11:57:30 am »
Yes they are all actived, it seems that vm show me only 2 users, if i put 3 or more users i cannot see them, only way to see them is login in frontend shop and put address and other information.

 

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #5 on: December 12, 2012, 12:21:04 pm »
Yes you have right, i tested also in vm 2.0.15c

So when adding a user from joomla backend and not register from the front end the user does not exist in vmusers table, to appear you have to login in front end with the that user and update user details for vm.

I move the post ...
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

Attilio

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
    • Radixlab
  • VirtueMart Version: 2
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #6 on: December 12, 2012, 12:30:42 pm »
If u add only one user in joomla users management he can be seen in vm shoppers, but if u add more than 2 users in joomla they cannot see in vm shoppers list  :'(

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10070
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #7 on: December 12, 2012, 12:58:35 pm »
The point is that the vm list is a shopper list and not a user list and a joomla user need not to be a shopper. This is the reason behind all that
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #8 on: December 12, 2012, 13:16:05 pm »
Yes,
btw, the first user (except super admin) added automatically to vm shopper group and is there on shoppers list.
But as you mention a joomla user is not mean that is also a shopper, may be showed on vm shoppers list without group -None-  or could add a function "Import all joomla users as Shoppers" ... Not sure, may be not necessary ....
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

Attilio

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
    • Radixlab
  • VirtueMart Version: 2
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #9 on: December 12, 2012, 14:11:24 pm »
Yes, because if i import a lot of user, it is not so good to login and fill all information regarding address and etc for became shoppers, a function import joomla users would be very appreciated.

Thank very much you for your help.

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10070
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #10 on: December 12, 2012, 16:34:01 pm »
There is no reason to import users. 5 minutes and the joomla users are displayed in that list. But then we got another problem. I dont remember exactly, but I removed this behaviour, because people stumbled over something else then. I think it was something that they tried then to adjust joomla user settings there, which does not work. Even joomla itself is not showing a correct ACL list (you never wondered why admin is on second position?). Okey, I changed it back, next version you will see the users again.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Attilio

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
    • Radixlab
  • VirtueMart Version: 2
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #11 on: December 12, 2012, 17:38:53 pm »
Very good Milbo.
The great problem now, without users in vm list but only in joomla, is that they cannot be associated to any virtuemart group.

Btw thank you per understanding this problem and thank you for all your work.


Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10070
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: user in joomla doens't appear in vm2
« Reply #12 on: December 18, 2012, 03:13:15 am »
All users without group not logged in are usually in anonyomous ( they can be pushed in other groups per plugins)
All users without group, BUT logged in are automatically in the standard group.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/