Author Topic: Page configuration/navigation not working  (Read 4086 times)

joophilverink

  • Guest
Page configuration/navigation not working
« on: August 08, 2012, 21:05:13 pm »
Hi,
Joomla 2.5.6 VM 2.0.8c
In the VM configuration, the list with products (Tab “Tamplates”) is showing 10,20,30,40,50.
When I navigate FE to a main category 
http://www.drogisterijthuis.nl/verzorging
The result is showing 9 products ‘1-9 of 1689’ (the number of records is showing 10).
Do I point on “next” The link preview is showing: 
www.drogisterijthuis.nl/verzorging?start=9
When I move  one page forward, (next page) it is moving  9 products forward.
When I navigate to a subcategory:
http://www.drogisterijthuis.nl/verzorging/haarverzorging
The result is showing 9 products ‘1-9 of 277’ (the number of records is showing 10).
Do I point on “next” The link preview is showing: 
www.drogisterijthuis.nl/verzorging/haarverzorging?start=9
When I navigate to a sub category, next page is not working at all. It stays in the first page.
When I switch the number of to showing records from 10 to 20 and back to 10, everything is working properly.
The first page is showing 10 products. Result is 1-10 of 277.
Do I point on next page, the link is showing: www.drogisterijthuis.nl/verzorging/haarverzorging/results,11-20
When I move one page forward the result is OK.

Is there anybody who can point me in the right direction?

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #1 on: August 08, 2012, 21:41:02 pm »
Hello,

Could you please first backup and after apply the last version 2.0.8.e that fixes issues in pagination.

Regards,

BL
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

joophilverink

  • Guest
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #2 on: August 09, 2012, 08:23:57 am »
Hi,
After installing the latest VM version 2.08e there is nothing changed in this issue.

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #3 on: August 09, 2012, 09:50:40 am »
Hello,


Because you are using a custom template could you please try with VM default template and test it again and post back the results ...
If pagination works fine with VM default template then may be is a template issue.

Also please check under configuration -> shopfront how many products do you have inside "Max products per view in frontend" option, it should be "10".
Last check for overrides inside each category.



*ps: for your template it is better you pagination be 9 or 12 products per page, so you have in each page a 3x3 or 4x3 products table.
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

joophilverink

  • Guest
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #4 on: August 09, 2012, 10:43:47 am »
It is a standard template Atomic.  I only changed the colour from Blue in Yellow.
Tel me what you want. I test it tonight.

Max. Products is 10.
About  PS.
This moment I’m using 2 and 3 products  each row in different categories.
 I'm still not sure what I want.


[attachment cleanup by admin]

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #5 on: August 09, 2012, 16:42:25 pm »
I have checked you web site again and i see that is working fine now ...






Resultaten 1 - 10 van 32 (showing 10 products)
If you want to configure each category to show per row products as you wish you can do it inside the category, these options are in bottom page
Default Number of Products per Row
Category Form Limit List Start
 Category Form Limit List Step
 Category Form Limit List Max
 Category Form Initial Display Records       
   
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

joophilverink

  • Guest
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #6 on: August 10, 2012, 08:22:55 am »

joophilverink

  • Guest
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #7 on: August 10, 2012, 08:47:12 am »
Hi,

When you go to:
http://www.drogisterijthuis.nl/verzorging
(volgende) is working fine.
Look ad screenshot 1
The link is showing    .../gezichtsverzorging?start=9
http://www.drogisterijthuis.nl/verzorging/gezichtverzorging
(volgende) is NOT working.
Look ad the screenshots
1e go to subcategory
http://www.drogisterijthuis.nl/verzorging/gezichtverzorging
(volgende) is not working.
Look ad screenshot 1
Change from 9 to 18 products and back to 9
Look ad screenshot 2
The link is showing    ...gezichtsverzorging/results,10-18
(volgende) is working fine.


[attachment cleanup by admin]

bytelord

  • Nikos
  • Global Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 2369
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #8 on: August 12, 2012, 17:41:38 pm »
Hello,

I make some more tests also because i use by default 9 products per page.
It seems that pagination have bugs that will corrected in the next version.

As milbo posted here there are already in svn http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=103480.0;topicseen

You can test (first backup your vm files and make a test installation) from the svn https://dev.virtuemart.net/svn/virtuemart/trunk/virtuemart/
Production: Joomla 2.5.8 | VM 2.0.14 | PHP 5.3.13
Testing     : Joomla 2.5.8 | VM 2.0.16 | PHP 5.3.8
Testing     : Joomla 2.5.8 |    VM 2.1   | PHP 5.3.8

- Don't Forget to mark thread as solved when it is solved!
- Please do not PM with support questions, use the forum!

janis

  • Beginner
  • *
  • Posts: 41
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #9 on: August 13, 2012, 12:12:32 pm »
even offtopic..

ik zou toch je site even door een designer laten door lopen. zijn toch veel dingen die beter kunnen.
maar is een tip uitlijnen, ik zou 940px width doen en meer ruimte tussen verschillende objecten, fluid design kun je beter doen vanwege mobiel gebruik en laat ook kijken naar je html en css zitten veel fouten in.... succes...
Files:  http://dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files

Updates:
https://github.com/VirtueMart/virtuemart/commits/master


love virtuemart when it's 10000% stable like in version 4.5 in the year 2015

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 10018
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: Page configuration/navigation not working
« Reply #10 on: August 13, 2012, 14:50:06 pm »
"love virtuemart when it's 10000% stable like in version 4.5 in the year 2015"

boahh !
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/