Author Topic: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked  (Read 16899 times)

palpal

  • Beginner
  • *
  • Posts: 14
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #15 on: April 30, 2012, 10:59:23 am »
Hi all , thanks to raise the issue.

Thanks, Milbo !! once i disable the search for product_ids, it works very well now !!


Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9856
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #16 on: May 31, 2012, 10:14:59 am »
The search plugin is a hook for the joomla plugin, while the module is pure vm.

Searches are an own field, like google proofes us every day.
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

Sirinidis Nikolaos

  • Beginner
  • *
  • Posts: 6
    • www.netikon.gr
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #17 on: August 21, 2012, 23:21:15 pm »
I'd say that the answer is quite simple,
if you disable SEO then search module will work under all categories, but if you enable SEO search module will search the keyword in that particular category.
What I did to quick fix the problem was to add in <form> a new <input>

Code: [Select]
<input type="hidden" value="0" name="virtuemart_category_id">

and the other thing about "+" and "-" in product names..

you go to administrator/com_virtuemart/models/product.php
and around line 129 find

Code: [Select]
$this->keyword = vmRequest::uword ('keyword', "0", ' ');
and replace it with

Code: [Select]
$this->keyword = vmRequest::uword ('keyword', "0", ' ,-,+');
last parameter of uword is allowed characters
κατασκευή ιστοσελίδων http://www.netikon.gr

bi4o4ek

  • Beginner
  • *
  • Posts: 2
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #18 on: August 31, 2012, 09:59:49 am »
i found solution for broken search here https://forum.virtuemart.net/index.php?topic=102965.0

SamTzu

  • Beginner
  • *
  • Posts: 46
  • I pressed the "Escape" key. Why am I still here?
    • Internet Content for everyone!
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #19 on: September 04, 2012, 16:13:36 pm »
None of these tips helped. The search is still broken on 2.0.10.
---------------------------------------------------------

Sam

ivowolfen

  • Beginner
  • *
  • Posts: 5
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #20 on: October 10, 2012, 15:20:04 pm »
The problem for me was in the Joomla SEO - friendly addresses, not VM SEO. If this option is turned off everything with search is ok.

Added: The hack of ngoagr works fine /Joomla 2.5.7, VM 2.0.12b/, he missed to mention that hidden input is in the form in /modules/mod_virtuemart_search/tmpl/default.php and in the form in /components/com_virtuemart/views/category/tmpl/default.php . Works fine for me.

walkyrie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 16
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #21 on: November 26, 2012, 14:08:21 pm »
thnak you, it works (but how can this be possible after one year of VM 2.0 ? ??  :o)

Milbo

  • Virtuemart Projectleader
  • Administrator
  • Super Hero
  • *
  • Posts: 9856
  • VM3.2 Cached and Optimized
    • VM3 Extensions
  • VirtueMart Version: VirtueMart 3 on joomla 3
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #22 on: November 26, 2012, 21:10:03 pm »
Both fixes are now added to the next 2.0.16 and 2.1

The search was not "broken" that is a bit too harsh word. Better said our security was too strict and not commode like google
I should fix your bug, please support the VirtueMart project and become a member
______________________________________
Extensions approved by the core team: http://extensions.virtuemart.net/

patrick356356

  • Beginner
  • *
  • Posts: 15
Re: [fixed-maybe] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #23 on: December 29, 2012, 22:42:19 pm »
Hi all,

I tried to copy the default.php under mod_virtuemart_search and category from VM2.0.16 to the corresponding override directories for VM2.0.14 but still I can't get all search results showing up when searching from inside a category. I only get the results from inside the open category.

I also tried to add the hidden fields in both these files as mentioned by ngoagr without any better result.

Can someone please tell how I should get Joomla SEO, VM SEO and the search to work as expected? Maybe it's clear from the previous post but I can't get it to work.

--------------------
Update
Took the risk and upgraded to 2.0.16 and it still only searches inside the opened category, not all categories. It doesn't matter if I check the "Category filter" in search module or not. Milbo, I thought you added the fix into 2.0.16 or did I misunderstand something?
-------------------

Thanks
Patrick

Aliciah85

  • Beginner
  • *
  • Posts: 28
Re: [fixed] VirtueMart Product Search 2.0.4 has never worked
« Reply #24 on: January 25, 2013, 07:15:14 am »
Hi Patrick- did you end up getting a response? My search is also not working with SEO enabled and i am now on vm 2.0.18a...

thanks