VirtueMart Forum

VirtueMart 2 + 3 => Product creation => Topic started by: Estelle75 on July 24, 2015, 12:13:06 pm

Title: Product Thumbnail problem
Post by: Estelle75 on July 24, 2015, 12:13:06 pm
Hello all!!!

VirtueMart 3.0.8 in Joomla 3.4.3

When creating a new product and uploading an image it fails to create its thumbnail. So I use the "replace thumbnail" and I fix the problem.
But when I'm uploading a secondary image product the same thing happens and I cannot use the "replace thumbnail" function because it replaces my main product image.

In Media Files Settings under Configuration all the paths seem correct.

I don't know where else to look.
Any help will be highly appreciated.

Thank you in advance!!!!
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on July 24, 2015, 14:15:07 pm
Hi,
I think you have a folder or file rights.(chmod 666 for eg. or sometime this can be set by ftp)
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Estelle75 on July 24, 2015, 14:41:59 pm
I have to change the rights to which folder?

I checked the image folders within the virtuemart image folder and they are all 755.
I have full access to write and execute.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on July 24, 2015, 16:12:35 pm
Hi,
You have to have a subfolder resized with the correct rights in :
vendor\
product\
manufacturer\
category\

Then check your config YOURSITE/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=config
TAB templates > Media Files Settings :
Category Media URL    : images/stories/virtuemart/category/
Product Media URL : images/stories/virtuemart/product/
Manufacturer Media URL   : images/stories/virtuemart/manufacturer/
Vendor Media URL : images/stories/virtuemart/vendor/

this is for images\stories\virtuemart as main ftp folder for images(default settings for virtuemart)

Greets
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Estelle75 on July 27, 2015, 09:30:50 am
Yes, everything is like you say it is.

The subfolder is there in every folder with 755 rights and the paths in Media Files settings are the virtuemart default paths.

I never moved any folders, renamed or changed paths in config. Still I get no auto generated thumbnails to show.

 :(


Hi,
You have to have a subfolder resized with the correct rights in :
vendor\
product\
manufacturer\
category\

Then check your config YOURSITE/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=config
TAB templates > Media Files Settings :
Category Media URL    : images/stories/virtuemart/category/
Product Media URL : images/stories/virtuemart/product/
Manufacturer Media URL   : images/stories/virtuemart/manufacturer/
Vendor Media URL : images/stories/virtuemart/vendor/

this is for images\stories\virtuemart as main ftp folder for images(default settings for virtuemart)

Greets
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on July 27, 2015, 12:23:56 pm
Hi,
A stupid question, do you have checked Enable Dynamic Thumbnail Resizing in TAB templates > Media Files Settings ?
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on November 21, 2015, 15:10:53 pm
Did you solved this problem Estelle? I have the same problem... in front end I see the thumbnail but in the backend no.
Giuseppe
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: jenkinhill on November 21, 2015, 15:50:21 pm
Do you mean you don't see the thumbs on the Product Images page for each product?
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on November 21, 2015, 17:48:10 pm
This is what I see in the product page in the backend, in the front end I can see normally the thumbs.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: GJC Web Design on November 21, 2015, 18:03:15 pm
and when you look at the url to thumb in Admin in Firebug or the source what is it?
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on November 21, 2015, 18:55:31 pm
Actually the link is to a non existing file... the program seem to create the thumb only of the first image in the folder images/stories/virtuemart/product/resized but not of the others... I see the thumb in frontend because the source of the image is the original one and not the resized. Why this behaviour? I'm missing something? this happen only since few days...thank you.
Giuseppe
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: GJC Web Design on November 21, 2015, 19:37:27 pm
and the url looks like?

and do u have (or have u uploaded ) 4 images for this product?
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: musqsim on December 02, 2015, 01:43:08 am
Well, same here.

Joomla 3.4.5
VM 3.0.12

In aditional images in product view at backoffice, I get error 404 not found, but in front-office, they are there.

Any clues?
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on December 02, 2015, 22:35:35 pm
Try in medias, to syncrhonise medias and check fro errors.
If you don't seee any error, perhaps you have unset thumbs generation in config.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on December 05, 2015, 19:18:07 pm
For GJC Web Design: I'v uploaded 4 images and the address is like this http://www.mulligan.it/images/stories/virtuemart/product/resized/Srixon-Z-545-Driver-10.5-Regular-shaft-specs_190x190.jpg

For Studio 42: the automatic resize is selected. What do you mean with Syncrhonise media?

Thank you.
Giuseppe
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on December 05, 2015, 19:20:39 pm
I Forget:

Joomla 3.4.5
VM 3.0.12
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: lindapowers on December 06, 2015, 01:38:24 am
This happens to me also since update to 3.0.12 however this issue is only seen the first time you upload additional images. Save the product exit and click in it again and youll see the thumbnails in the backend again.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on December 18, 2015, 16:57:59 pm
It's not my case, If I exit and re-enter the product the thumbnail still missing.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: elleclouds on December 25, 2015, 16:36:11 pm
It's not my case, If I exit and re-enter the product the thumbnail still missing.

Having this same issue.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on December 25, 2015, 23:17:00 pm
It's not my case, If I exit and re-enter the product the thumbnail still missing.
Hi,
I had the same strange problem, but only for some thumbs.
After Upgrade the filename was lowercase all.
Eg before update : "Image.jpg" was after "image.jpg"
So i checked the reported virtuemart image having erroson activating debug message on front and edited each image filename and saved it and all worked.
This work when you have only some image with error, else a little renaming function is needed.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on March 12, 2016, 12:50:33 pm
I tried to upload images with the name lowercase but I still have the problem.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: jenkinhill on March 12, 2016, 13:08:57 pm
Try with VM3.0.14   http://virtuemart.net/news/latest-news/476-virtuemart-releases-vm3-0-14-and-announces-a-new-collaboration-with-2checkout-to-provide-seamless-international-payments-for-online-retailers
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on March 12, 2016, 14:52:44 pm
No way! still the same problem...
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on March 12, 2016, 15:39:04 pm
Try to use only lower case ,number and underscore.
so az01- only,perhaps it's better. I had similar problem because bad chars in image for a customer site.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Geppux on March 12, 2016, 19:05:15 pm
Not working also with everything lowercase. I noticed that if I create a child and then I clone it to create a second child the thumbnails are created for all images...bho!!!  :o
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: raunhar on March 26, 2016, 07:25:16 am
Joomla 3.5
VM: 3.0.14
I am also facing this problem. All the folders have reqd permission.
WHen I upload the image, the mail image shows but not the thumbnail. (at the backend also)
I again try Replace Thumbnail. At that time the thumbnail shows up at the backend, but not at front.
After three-four try's does the image and thubmnail show.

 
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Nilsy on April 09, 2016, 13:16:18 pm
J3.5.1
VM3.0.14

Backend thumb points to the correct full size image file, but the actual thumbnail is not generated.
This is only for additional image files.
The primary image file is handled correctly.
The thumb for additional images will be called product.jpg_product, where obviously the _product AFTER the .jpg is not a correct image file extension.

This thumbnail image (backend) IS however generated (corrected) when you view the product detail page in the frontend.
Then it will be suddenly stored to the correct resized folder.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: jenkinhill on April 09, 2016, 14:24:12 pm
As described here:  http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=133724.msg463963#msg463963
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: The Godfather on April 12, 2016, 03:43:08 am
i still have this issue with joomla 3.5 and virtuemart 3.0.14
is there any solution?!
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: jenkinhill on April 12, 2016, 10:57:13 am
It does not need solving. The thumb is not generated from the full size image until it is first required on the product details page of the frontend.

http://docs.virtuemart.net/tutorials/templating-layouts/222-different-thumbnail-sizes.html
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: The Godfather on April 13, 2016, 00:09:34 am
well i use virtuemart modules, latest products. When i add new products, it does not show thumbnail of them in latest product module.
please see: http://www.abarbuy.com

When we add new products, their first uploaded images are not shown in
New Products

in persian:
جدیدترین محصولات

but they are shown in their categories, can you please help me to fix this issue?

Example: it show canon powershot  sx710 with image in categories: http://awesomescreenshot.com/0315s2ux73

but in home page it's not correct: http://awesomescreenshot.com/0ea5s2v659

Please help me to fix it.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Vlada vanek on April 13, 2016, 10:26:56 am
this is stupid new VM behaviour, till VM 3.0.8 everything was ok, if someone want to rearange order of images by product, he can not do this first time. Has to save product, visit frontpage, comae back...
Really stupid idea
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on April 13, 2016, 17:17:21 pm
+1
I don't understand myself,why this ?
I need now to develop a tool for my client to update it by plugin because i don't want hack core.
Some explain are welcome from the team, its a real regress !
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: The Godfather on April 13, 2016, 19:18:45 pm
Quote
I need now to develop a tool for my client to update it by plugin because i don't want hack core.
are you gong to develop an extension for this problem that images show at first time?
can we purchase or it's just for your client?
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: Studio 42 on April 14, 2016, 00:13:32 am
@The Godfather : for now, it's only for my customer, but if this problem persist, perhaps i add this to my shop in some week.
Title: Re: Product Thumbnail problem
Post by: kealan on May 05, 2016, 21:53:59 pm
I am having the same problem, except I'm getting an error message which may help troubleshoot it.

Warning: Img2Thumb NewImgCreate with imagecreatefromstring failed /home/website/public_html/images/stories/virtuemart/product/m_five6.jpg
This warning appears any time I click on a product to edit it.

Virtuemart 3.0.16 on Joomla 3.5.1 Running on Apache 2.4.18 and PHP 5.6.20 with GD enabled.

The thumbnail is not created in the resized folder and no amount of saving, clicking on the product or any other hoopla will solve it. Changed permissions on the resized folder to 777 from 755 but that did not work either.